Kolakakor med Marianne

Kolakakor med smaksatta med Marianne, så goda småkakor som det blivit flera satser av denna sommar.

Dessa går fort att baka och uppskattas av alla!

Grädda dem till de fått lite ljus färg. Som vanligt när man gräddar småkakor så desto längre de är i ugnen desto knaprigare blir de, det är en smaksak hur man önskar dem.




Recept

100 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
3 msk sirap
140 gr mjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
8-10 st Mariannekarameller

Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda ihop i en bunke mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Vänd ner i smeten. Krossa/mortla karamellerna och vänd även ner dem, spara lite till garnering. Dela degen och rulla ut till två stycken längder, platta till dem något och räffla med en gaffel. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått lite fin färg och är gyllene i kanterna. Låt dem svalna lite och skär dem sedan i snittar. Låt svalna på plåten.


Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram