Knäckig äppelpaj med flingsalt

Här kommer recept på en så god äppelpaj med brynt smör och flingsalt, mums!

Den blir riktigt knäckig och smaken himmelsk med det brynta smöret och flingsaltet. Vill man inte bryna smöret så smälter man det bara och blandar i resten av ingredienserna.


Recept

Ca 350 gr äppel i skivor
Kanel
Kardemumma

Lägg äppelskivorna i en form. Pudra över kanel och kardemumma.

150 gr smör
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
0,75 dl socker
0,75 dl rårörsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2-3 nypor flingsalt

Smält eller bryn smöret. Blanda i övriga ingredienser. Ta 2-3 små nypor med flingsalt och rör ner i smeten. Klicka ut smeten över äpplena i formen. Grädda på 175 grader i 35-40 minuter eller tills pajen fått fin gyllene färg. Låt svalna.
Servera ljummen/rumsvarm med vaniljglass eller vaniljvisp!


Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

missnaily
missnaily,
Låter ju himla gott! Måste testa😀❤️
nouw.com/missnaily
missnaily
missnaily,
Måste bara säga att jag har provat detta receptet nu och pajen var så himla god! Sambon och Svärmor håller med om detta.
nouw.com/missnaily
erikasfikastund
erikasfikastund,
Åh vad roligt att höra 😊🙏🏻 Tack för att du meddelade!!
nouw.com/erikasfikastund
Lotta
,
När man blandar i övriga ingredienser ska man ta kastrullen från värmen och plattan då eller ska det kokas ihop en stund?
erikasfikastund
erikasfikastund,
Ta av kastrullen och rör ihop bara.
nouw.com/erikasfikastund

Instagram