Kladdkaka med Fazerina


I vår familj är vi väldigt förtjusta i chokladen Fazerina från Fazer, den är så god! Det har nästan blivit som tradition till kladdkakans dag att använda den chokladen till just en kladdkaka.I år blev det en enklare variant med hackad Fazerinachoklad i själva kakan och sedan toppad med chokladgrädde gjord på Fazerina.

Recept 20 cm form

150 gr smör
1,75 dl mjöl
2,5 dl socker
5 msk kakao
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
75-100 gr Fazerina

Smält smöret. Blanda ner mjöl, socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner äggen. Hacka chokladen i mindre bitar. Sätt ett bakplåtspapper i botten på formen. Smöra kanterna och bröa gärna med kokosflingor. Häll hälften av smeten i formen. Strl över chokladen och häll på resten av smeten. Grädda på 160 grader i ca 25-28 minuter beroende på ugn. Kakan skall vara lite fast i kanten med rörlig i mitten. Den sätter sig när den har kallnat. Förvara i kyl.

Fazerinagrädde

150 gr Fazerina
2 dl grädde
0,5 st gelatinblad

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Smält chokladen i grädden. Häll upp i en bunke. Krama ur vattnet ur gelatinet och blanda ner det. Lägg ett plast mot ytan och ställ sedan kallt i minst 6 timmar. Vispa upp till ett härligt fluff och spritsa eller bred över kakan.

Lycka till / Erika

Gillar