Kladdkaka med Fazerina


I vår familj är vi väldigt förtjusta i chokladen Fazerina från Fazer, den är så god! Det har nästan blivit som tradition till kladdkakans dag att använda den chokladen till just en kladdkaka.



I år blev det en enklare variant med hackad Fazerinachoklad i själva kakan och sedan toppad med chokladgrädde gjord på Fazerina.

Recept 20 cm form

150 gr smör
1,75 dl mjöl
2,5 dl socker
5 msk kakao
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
75-100 gr Fazerina

Smält smöret. Blanda ner mjöl, socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner äggen. Hacka chokladen i mindre bitar. Sätt ett bakplåtspapper i botten på formen. Smöra kanterna och bröa gärna med kokosflingor. Häll hälften av smeten i formen. Strl över chokladen och häll på resten av smeten. Grädda på 160 grader i ca 25-28 minuter beroende på ugn. Kakan skall vara lite fast i kanten med rörlig i mitten. Den sätter sig när den har kallnat. Förvara i kyl.

Fazerinagrädde

150 gr Fazerina
2 dl grädde
0,5 st gelatinblad

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Smält chokladen i grädden. Häll upp i en bunke. Krama ur vattnet ur gelatinet och blanda ner det. Lägg ett plast mot ytan och ställ sedan kallt i minst 6 timmar. Vispa upp till ett härligt fluff och spritsa eller bred över kakan.









Lycka till / Erika

Gillar