Easter Chocolate Cheesecake 🐣


Den hÀr cheesecaken Àr sÄ god om man gillar apelsinchoklad och speciellt Fazerina. Hittar man inte Fazerinakex till botten kan man istÀllet byta till andra chokladkex eller göra en kladdkakebotten.

Det viktigaste Àr att ta fram ingredienserna i förvÀg sÄ de inte Àr kylskÄpskalla annars kan det finnas risk att det kan skÀra sig.




Recept

Mixa 200 gr Fazerinakex eller Oreokex till smulor, blanda i 75 gr smÀlt smör, tryck ut blandningen i en form ca 20 cm och stÀll kallt. KlÀ gÀrna formen med tÄrtplast och tryck upp smulorna Àven pÄ sidorna.

200 gr Fazerinachoklad

250 gr philadelfiaost, rumsvarm

1 dl + 0,5 dl grÀdde, ej kylskÄpskall

0,5 dl socker

2 st gelatinblad

SmÀlt chokladen över ett vattenbad och lÄt svalna. BlötlÀgg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa 1 dl grÀdde löst. Vispa philadelfiaost och socker fluffigt. VÀrm 0,5 dl grÀdde, krama ur gelatinbladen och smÀlt dem i grÀdden, lÄt svalna NÀr temperaturen pÄ alla ingredienser inte har för stora skillnader, vispa i chokladen i philadelfiaosten. Vispa sakta ner grÀdden med gelatinet. VÀnd tillsist ner den lösvispade grÀdden. HÀll smeten över botten och stÀll kallt.


Fazerinaganache

0,5 dl grÀdde

100-120 gr Fazerina

Ca 1 tsk smör

Hacka chokladen. VÀrm grÀdden och smÀlt sedan chokladen dÀr i. Blanka av med en liten klick smör. Kpt svalna en aning och hÀll sedan ganachen över kakan. LÄt stÄ kallt.



Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

mysigadrommar
mysigadrommar,
Men sĂ„ god den sĂ„g ut! Och sĂ„ fin ♡
nouw.com/mysigadrommar
erikasfikastund
erikasfikastund,

Instagram