Easter Chocolate Cheesecake 


Den här cheesecaken är så god om man gillar apelsinchoklad och speciellt Fazerina. Hittar man inte Fazerinakex till botten kan man istället byta till andra chokladkex eller göra en kladdkakebotten.

Det viktigaste är att ta fram ingredienserna i förväg så de inte är kylskåpskalla annars kan det finnas risk att det kan skära sig.
Recept

Mixa 200 gr Fazerinakex eller Oreokex till smulor, blanda i 75 gr smält smör, tryck ut blandningen i en form ca 20 cm och ställ kallt. Klä gärna formen med tårtplast och tryck upp smulorna även på sidorna.

200 gr Fazerinachoklad

250 gr philadelfiaost, rumsvarm

1 dl + 0,5 dl grädde, ej kylskåpskall

0,5 dl socker

2 st gelatinblad

Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa 1 dl grädde löst. Vispa philadelfiaost och socker fluffigt. Värm 0,5 dl grädde, krama ur gelatinbladen och smält dem i grädden, låt svalna När temperaturen på alla ingredienser inte har för stora skillnader, vispa i chokladen i philadelfiaosten. Vispa sakta ner grädden med gelatinet. Vänd tillsist ner den lösvispade grädden. Häll smeten över botten och ställ kallt.


Fazerinaganache

0,5 dl grädde

100-120 gr Fazerina

Ca 1 tsk smör

Hacka chokladen. Värm grädden och smält sedan chokladen där i. Blanka av med en liten klick smör. Kpt svalna en aning och häll sedan ganachen över kakan. Låt stå kallt.Lycka till / Erika


Gillar

Instagram