Daimcheesecake med hallonmousse

Här kommer ett no bake recept på en god tårta med smak av daim och hallon. Underst är det ett digestivebotten. Sedan ett lager cheesecake med hackad daim och överst ett lager hallonmousse.
Här kan man variera smaken på cheesecakelagret om man vill genom att använda olika smaker på daimen.

Recept 18 cm form
12 st digestive kex
75 gr smör
Smält smöret i mikron och låt svalna lite. Mixa kexen till ett fint smul. Blanda ihop och tryck ut i springformen. Klä gärna springformen med tårtplast eller bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet.
Daimcheesecake
150 gr philadelfiaost
150 gr kesella
1 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker
0,25 dl mjölk
2 st gelatinblad
3 st dubbeldaim
Blötlägg gelatinet i kallt vatten minst 5 minuter. Rör philadelfiaosten smidig och blanda ner kesella. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Värm mjölken sakta och smält det urkramade gelatinet där i. Rör ner mjölkblandningen i philadelfiaostblandningen. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet. Hacka daimen och blanda ner i smeten. Bred ut smeten över digestivebotten och låt stelna i kylskåpet.
Hallonmousse
250 gr hallon
150 gr grädde
2 st gelatinblad
80 gr philadelfiaost
0,75 dl florsocker
Blötlägg gelatinet minst 5 minuter i kallt vatten. Koka upp hallonen, passera bort kärnorna genom en sil, tillsätt det urkramade gelatinet, låt svalna. Vispa ihop färskost och florsocker. Vispa ner den avsvalnade hallonblandningen. Vispa grädden löst och vänd sedan ner en liten del grädde i hallonblandningen. Vänd sedan ner resten till en jämn mousse.
Häll moussen över cheesecakelagret och låt stelna. Garnera med färska hallon och hackad daim.

Lycka till / Erika
Går det förbereda alla lager och frysa hela tårtan? Så det räcker att garnera på bjudningsdagen..😊
Hej!
Ja det ska nog gå att frysa den, låt Tina långsamt i kyl bara! Lycka till!