Daimcheesecake med hallonmousse

Här kommer ett no bake recept på en god tårta med smak av daim och hallon. Underst är det ett digestivebotten. Sedan ett lager cheesecake med hackad daim och överst ett lager hallonmousse.

Här kan man variera smaken på cheesecakelagret om man vill genom att använda olika smaker på daimen.


Recept 18 cm form

12 st digestive kex
75 gr smör

Smält smöret i mikron och låt svalna lite. Mixa kexen till ett fint smul. Blanda ihop och tryck ut i springformen. Klä gärna springformen med tårtplast eller bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet.

Daimcheesecake

150 gr philadelfiaost
150 gr kesella
1 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker
0,25 dl mjölk
2 st gelatinblad
3 st dubbeldaim

Blötlägg gelatinet i kallt vatten minst 5 minuter. Rör philadelfiaosten smidig och blanda ner kesella. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Värm mjölken sakta och smält det urkramade gelatinet där i. Rör ner mjölkblandningen i philadelfiaostblandningen. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet. Hacka daimen och blanda ner i smeten. Bred ut smeten över digestivebotten och låt stelna i kylskåpet.


Hallonmousse

250 gr hallon
150 gr grädde
2 st gelatinblad
80 gr philadelfiaost
0,75 dl florsocker

Blötlägg gelatinet minst 5 minuter i kallt vatten. Koka upp hallonen, passera bort kärnorna genom en sil, tillsätt det urkramade gelatinet, låt svalna. Vispa ihop färskost och florsocker. Vispa ner den avsvalnade hallonblandningen. Vispa grädden löst och vänd sedan ner en liten del grädde i hallonblandningen. Vänd sedan ner resten till en jämn mousse.

Häll moussen över cheesecakelagret och låt stelna. Garnera med färska hallon och hackad daim.



Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Johanna
,
Går det lika bra att använda en springform som är 24cm ?
erikasfikastund
erikasfikastund,
Ja men du behöver nog öka på ingredienserna isåfall, åtminstone cheesecaken. Testa med 1,5 x receptet.
nouw.com/erikasfikastund
Heidi
,
Går det bra att använda frysta hallon till moussen eller blir det för mycket vätska då?
Hanna
,
Jag hade bara 24 cm form hemma men det blev bra ändå, den blev inte lika hög som din dock. Jag bjöd denna på jobbet och den var såå uppskattad av alla som åt, ska absolut baka den fler gånger! 😊
erikasfikastund
erikasfikastund,
Hej, vad roligt att höra, tack 😊🙏🏻
nouw.com/erikasfikastund
Sami
,
hur gör man såna runda former?
erikasfikastund
erikasfikastund,
Gjuter moussen i silikonformar, fryser och tar ut fryst sedan!
nouw.com/erikasfikastund
Beatrice
,
Hej! Vilken storlek använder du på ”kupolerna” som ligger på tårtan? Väljer mellan att beställa en form som har kupoler som är 4cm eller 5cm men är osäker...
erikasfikastund
erikasfikastund,
Jag har flera olika strl men just de här är 3 cm.
nouw.com/erikasfikastund
Sanna,

Går det förbereda alla lager och frysa hela tårtan? Så det räcker att garnera på bjudningsdagen..😊

nouw.com/erikasfikastund/daimcheesecake-me
erikasfikastund
erikasfikastund,

Hej!


Ja det ska nog gå att frysa den, låt Tina långsamt i kyl bara! Lycka till!

nouw.com/erikasfikastund
IP: 142.54.167.250

Instagram