Chokladmoussetårta med Marianne


Här är en riktigt god och len chokladmoussetårta med en mild smak av Marianne. Vill man ha mer mintsmak kan man öka på mängden crush i bottnet eller tillsätta någon droppe pepparmintsarom i moussen men för oss räckte det som det blev denna gång.Recept

Browniebotten, 20 cm form

100 gr smör
125 gr mörk choklad
2 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
Lite salt
2 st ägg
1,5 dl mjöl
1-1,5 dl Marianne Crush

Sätt bakplåtspapper i botten på formen och smöra kanterna. Smält smöret och ta av från spisen. Hacka chokladen och låt den smälta med smöret, rör till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt och rör ihop. Ha i ett ägg i taget och blanda mellan varje. Vänd ner mjöl till en slät smet. Tillsätt Marianne Crush. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 gr i ca 25-30 minuter tills den är fast i kanterna men forfarande lite lös i mitten. Låt kallna gärna över en natt.

Ta ur bottnet ur formen och klä insidan av formen med plastremsa. Sätt tillbaka bottnet i formen.

Vitchokladmousse

150g vit choklad
0,5 msk smör
2 äggulor
3 dl vispgrädde
1,5 gelantinblad

Gör så här:

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa grädden. Smält choklad och smör i en bunke över en kastrull med vatten. Ta kastrullen av värmen och tillsätt gelantinet, rör om med slickepott och blanda väl. Vispa upp äggulorna lätt och tillsätt dem, rör om så det blandas ordentligt. Skulle det bli gelantintrådar är det bara att försiktigt värma chokladgelantinblandningen lite mer över vattenbad så löser sig gelantinet i chokladen.
Blanda i lite grädde i chokladblandningen och rör om, rör sedan ner resten av grädden med luftiga tag med slickepott. Låt stelna i kyl.

Mariannemousse

150 gr Fazer Marianne choklad
0,5 msk smör
2 äggulor
3 dl vispgrädde
1,5 gelatinblad

(Ev någon droppe pepparmintsarom om man önskar)

Blötlägg gelatinet. Vispa 2,5 dl grädde. Koka upp 0,5 dl grädde. Smält choklad och smör över ett vattenbad. Tillsätt den uppkokta grädden och rör till en jämn smet. Tillsätt gelatinet och blanda ordentligt. Tillsätt därefter 2 st uppvispade äggulor. Blanda i en liten klick vispad grädde och tillsätt sedan resterande grädde, vänd runt till en len chokladmousse.

Häll chokladmoussen över vitchokladmoussen och låt stå kallt i kyl/frys.

Mariannefluff

120 gr Marianne choklad
2 dl grädde
0,5 gelatinblad

Blötlägg gelatinet. Värm grädden och smält chokladen där i, får ej koka. När allt är smält, blanda i gelatinet. Låt stå i kyl minst 6 timmar och vispa sedan upp och spritsa din tårta.Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Maria Kulborg
,
Ska man hälla över den vita massan över bottnen och låta det stelna innan man häller på den mörka massan?
erikasfikastund
erikasfikastund,
Ja precis, det behöver stelna först!
nouw.com/erikasfikastund

Instagram