Chokladglass med daim och kolasås


Glass, mums!

Glass gjord på kondenserad mjölk och grädde är så ljuvligt gott och det finns oändliga smakkombinationer att göra.

Den här gången valde jag att använda choklad, daim och kolasås.


Recept

Salt kolasås

2 dl grädde
3 msk socker
0,5 dl ljus sirap
2-3 nypor havssalt

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på medelvärme i ca 10 minuter tills såsen fått fin gyllenbrun färg och doftar kola. Rör om då och då. Låt svalna helt i rumstemperatur.

Glass

5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
1 st Marabou Daim chokladplatta
2 st dubbeldaim
Salt kolasås

Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna. Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt den kondenserade mjölken, vispa lite till. Hacka daimen. Vänd ner den smälta chokladen och daimen. Häll hälften av smeten i en form. Ringla lite kolasås över. Häll över resterande glassmet och avsluta med lite mer kolasås. Ställ glassen i frysen till servering.

Servera glassen med resterande kolasås!




Lycka till / Erika


  • Glass

Gillar

Kommentarer

Instagram