Chocolate Mirror Glaze Cake


Här kommer en tårta som går bra att förbereda inför alla hjärtans dag. Förvara i frysen och ta fram och glasera dagen innan eller samma dag som servering. Den går bra att göra i en vanlig springform, cirka 20 cm också.

Jag gjorde denna med Marabous Fudge och havssalt choklad men man kan välja vilken choklad man själv vill och sätta sin egen smak på själva tårtan.


Recept

Browniebotten
100 gr smör
125 gr mörk choklad
2 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
Lite salt
2 st ägg
1,5 dl mjöl
Sätt bakplåtspapper i botten på formen och smöra kanterna. Smält smöret och ta av från spisen. Hacka chokladen och låt den smälta med smöret, rör till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt och rör ihop. Ha i ett ägg i taget och blanda mellan varje. Vänd ner mjöl till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter tills den är fast i kanterna men forfarande lite lös i mitten. Låt kallna gärna över en natt.

Chokladmousse
150 gr Marabou fudge & havssalt
1 tsk smör
2 rumsvarma äggulor
3 dl grädde
1,5 gelatinblad

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter. Vispa 2 dl av grädden. Koka upp 1 dl ovispad grädde. Smält choklad och smör i en bunke (gärna en bunke av metall) över en kastrull med vatten.Ta bunken av värmen och tillsätt den varma uppkokta grädden. Rör grädde och choklad till en jämn smet. Tillsätt gelantinet, rör om med slickepott och blanda väl, tillsätt därefter de lätt uppvispade äggulorna i två omgångar, blanda väl. Blanda i lite vispad grädde i chokladblandningen och rör om, rör sedan ner resten av den vispade grädden med luftiga tag med slickepott. Häll över bottnet, ställ i frysen och låt den vara där tills glazen är klar, den ska vara helt fryst.

Chokladglaze

9 gr gelatinpulver
125 g vatten plus 3 matskedar vatten
225 g socker
130 g grädde
30 g kakaopulver

Blanda gelatin och 3 matskedar vatten och låt svälla i 5 minuter. Koka 125 g vatten och socker till ca 104 grader i en kastrull. Lägg till grädde och kakao och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt gelatin, blanda noggrant och låt sedan svalna till ca 30 grader innan du häller det över den frysta kakan.


Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram