Brownies med banan

Banan i bakverk och tårtor brukar vara en riktig vattendelare. Jag gillar banan tillsammans med choklad och i gräddtårtor. Att grilla banan eller varm bananpaj med vaniljglass är också favoriter.


Här kommer iallafall ett recept på brownies med banan och toppade med chokladgrädde, riktigt gott!

Dessa brownies skulle även passa bra att toppa med kolasås, grädde, strössel och jordgubbar och servera tex på ett barnkalas.


Recept 20x25 cm form

200 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,75 dl mjöl
2 st bananer
En nypa salt


Sätt ugnen på 175 grader. Klä formen med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
Rör ner 1 ägg i taget. Avsluta med att tillsätta mjölet, mosa bananerna och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna helt, gärna över en natt.

Chokladgrädde

150 gr mjölkchoklad
2 dl grädde

Smält chokladen i grädden i en kastrull på spisen. Häll upp i en bunke och lägg ett plast över. Låt stå i kyl 6 timmar och vispa sedan upp grädden och spritsa på browniebitarna.



Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram