Brownie med apelsindaim


Apelsin och choklad är en perfekt kombination! Jag hade en påse apelsindaim kvar efter julen så jag passade på att använda det till denna goda brownie.


Recept 20 cm form

110 g smör
2,5 dl strösocker
1 msk sirap
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Valfri mängd hackad daim med apelsinsmak

Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen. Blanda vetemjöl, salt, kakao och vaniljsocker i en separat skål. Häll sedan i smörblandningen, tillsätt den hackade daimen och rör om till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen, smöra kanten och häll i smeten och grädda ca 20-25 minuter eller tills kakan är fast i kanten men fortfarande lös i mitten, den sätter sig sen. Låt kallna helt gärna över en natt.

Daimapelsinfluff

2 dl grädde
150 gr apelsindaim

Hacka daimen och smält den sedan i grädden på svag värme. Det får inte koka. Ställ sedan kallt i minst 6 timmar. Vispa upp blandningen till fluffig konsistens och bred/spritsa över kakan.



Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram