American Cookie Cake


Det här är en riktigt god och mäktig kaka fylld med choklad och salta nötter, mums!

Man kan variera chokladen i denna kala med vad man har hemma. Jag brukar använda mjölkchoklad men man kan även ta mörk om man vill. Man kan även ta någon smaksatt mjölkchoklad. Den är god att äta som den är men jag tycker det är gott med lite vispad grädde till. Man kan äta den lite ljummen eller kall. Men ta gärna fram den ur kylen en liten stund innan servering.


Recept

200 gr mjölkchoklad
1,5 dl salta jordnötter
12 st Dumlekolor
175 gr rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1,5 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
1 ägg
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
En nypa salt
1 dl havregryn
3,5 dl vetemjöl

Grovhacka choklad, nötter och Dumle. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägget. Rör ner övriga ingredienser med en slickepott. Blanda ner choklad, nötter och Dumle till en jämn smet. Tryck ut smeten i en form ca 22-24 cm klädd med bakplåtspapper i botten. Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i ca 30-35 min beroende på ugn och storlek på formen. Låt svalna.

Servera med vispad grädde!




Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram