After Eight Chocolate Cheesecake

Här kommer recept på en riktigt god chokladig kaka med After Eight, serverad med lättvispad grädde är den en riktig favorit.

Gör den gärna 1-2 dagar i förväg så den hinner sätta sig, då är den som allra godast!

Recept

100 gr smör
80 gr After Eight
2 st ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

200 g philadelfiaost, rumsvarm
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 20-22 cm.

Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchokladplattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.

Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen, rör om noga.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 15-17 minuter, beroende på form och ugn. Under tiden gör du ett vattenbad och smälter chokladen. Blanda sen cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet. Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 10-12 minuter, beroende på storlek på form och ugn. Låt svalna.

12 After Eight plattor
50 gr mörk choklad
0,75 dl grädde
25 gr smör

Smält ihop alla ingredienser på svag värme till en jämn ganache. Häll sedan över kakan i formen och låt stelna och stå något dygn innan servering.

Servera med lättvispad grädde!








Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram