nyttigt och glutenfritt bananbröd

Något jag verkligen har suktat efter är bananbröd. Har kollat på Ellen Färnströms vloggar och hon har ätit bananbröd under en resa i Australien. När hon kom hem så bakade hon det och det såg inte svårt ut. Så jag letade upp ett glutenfritt recept. Det är mer ett fika bröd än ett frukost bröd, man skulle kunna ha det till en lyxigare frukost någon gång ibland. Även fast det inte är något socker i så blir det väldigt sött av bananerna. Brödet blev väldigt saftigt, tog ut det ur ugnen när det var degigt i mitten för när det fick stå och svalna så försvann det utan att bli torrt.


här är receptet som jag hittade på livssajten Amelia.

1 limpa.

5 ägg
3 bananer
1 1/2 dl smält kokosolja
5-6 dl mandelmjöl(jag använde finax mjölmix.)
3 msk psylliumfrön(jag hade inga så gjorde utan.)
3 msk chiafrön
1 tsk honung
1 tsk bikarbonat
En nypa salt


Gör såhär:

1. Mixa bananen med äggen till en slät smet.

2. Smält kokosoljan, låt den svalna och rör ner honungen. Rör ihop med äggsmeten.

3. Blanda ihop mjöl, chiafrön, bikarbonat, salt och eventuellt psylliumfrön och rör sedan ner i smeten.

4. Bre en brödform med kokosolja och bröa med mandelmjöl eller vallmofrön. Eller bara kokosolja. Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen på 175 grader i ca 22 min, så länge hade den varit i ugnen när jag tog ut den. Receptet säger 25 min men det kan man kolla själv.


Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Gott, detta ska jag testa 😃
nouw.com/gunnarsonsofie
erikarickardsson
erikarickardsson,
Ja gör det! Du lär inte bli besviken 😀
nouw.com/erikarickardsson