Äga en egen båt

Inlägget är skrivet tillsammans med Lerkils Båtvarv

Något jag skulle vilja äga i framtiden när ekonomin finns till det, är en motorbåt. Att kunna ta sig ut på skärgården när som. Och om jag exempelvis skulle bo kvar här Sickla i framtiden så skulle det vara så mycket smidigare att ta sig in till stan i en båt. Kan bara tänka mig alla somrar som man spenderar ute på havet.


Första gången jag åkte motorbåt var med mina föräldrar och en bekant som har båt, jag var i 7 års åldern och vi skulle ut i skärgården och fiska. Jag minns hur fort det gick och den pirrande känslan i magen när man nästan flyger fram på havet.

Ett annat båtminne är från en sommar då jag och Johan var ute på hans mormor och morfars landställe och blev hämtade av min barndomsvän Mary och hennes pappa och åkte motorbåt ut till hennes familjs landställe som ligger på andra sidan av samma ö. Det var en kortare båttur men det var så roligt för Marys pappa kör så otroligt fort. Jag gillar farten, känslan vinden som blåser i håret och doften av havsbris.


En första båt att köpa skulle jag säga är en begagnad båt. Samma sak med ens första bil, den är oftast begagnad. För att hitta en bra begagnad båt så skulle jag åka till Lerkils-Båtvarv då det känns som en trygg butik, då alla båtar är besiktigade och godkända och det är samma garantier på nya som begagnade båtar.

Gillar

Kommentarer