Header

Det har varit en ganska lång men mysig dag på stallet. Hästarna fick mysa på betet två timmar medan jag fixade med annat. Eftersom att vi fortfarande inte kunnat hämta ut lugnande till Rosa får inte sadeln provas. De mesta sitter i huvudet och om hon inte slappnar av när sadeln kommer på så måste hon behandlas igen. Så därför kan jag inte rida henne från vi fått ut lugnande, det är ju inget man kan gå och köpa hur som helst heller. Så det har bara blivit mys idag med.

Men som sagt glöm inte följa nouw.com/hastlivet  :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Onsdagen den 3/6 så åkte vi till Djursjukhuset med Rosa. Hon hade jätteont i sin rygg och hon var spänd. Fredagen därpå behandlades hon och torsdagen i mellan provades en helt perfekt sadel ut. Eller skulle provas ut, det blev inte så då hon var alldeles för stirrig. Hon hade en muskelinflammation och den har veterinären behandlat nu. Hon kommer bli bra igen. Det är det som har varit så jobbigt och förvirrande då jag inte riktigt förstod var felet var i början när han förklarade det för oss. Men nu är hon behandlad och mår bra.

Jag har också börjat att blogga på en annan blogg med min syster och hennes kompis Maja. Där kommer jag försöka vara så aktiv som möjligt och jag har inte riktigt bestämt mig ännu om jag vill behålla denna blogg och uppdatera den på sidan om, eller om jag ska ta bort den helt. Så det får helt enkelt tiden avgöra tycker jag. Ni kan i alla fall följa mig och den andra två hästtjejerna på nouw.com/hastlivet

Likes

Comments

Rosa och Qalle ska gå i samma sommarhage och Rosa blev såå glad av att få en kompis och dela allt gräs med ;) Qalle blev också glad men efter dem hälsat på varandra stack dem åt varsitt håll och åt gräs :) Rosa höll koll på Qalle hela, hela tiden. Så fort hon tagit en tugga med gräs så tittade hon bort mot Qalle :)
Jag fick i alla fall lite på film som jag tänkte dela med mig av :) lyckliga hästar är det bästa som finns <3

Likes

Comments

Idag är det full rulle hela dagen. Jag ska vara hos frisören klockan tio. Därefter ska vi ner i stan. Sedan ska vi till stallet och prova sadeln på Rosa. Därefter ska vi hem, äta och ut till stallet igen. Så det blir en ganska stressig dag skulle jag säga men vi fick ihop den i alla fall.
Så alldeles strax ska jag göra i ordning mig för att åka till frisören.

Likes

Comments

Mitt sommarlov fortsätter i rätt riktning och det gör vädret också. Jag kan fortfarande inte fatta att jag har sommarlov fast det känns ändå som att jag har sommarlov. Allt känns så bra och man behöver inte anpassa saker och ting efter skolan. Man kan åka till stallet när man vill utan tidsbegränsning. Det är såå skönt ;)

Sova lagom länge och äta en god frukost medan solen tittar in på en genom fönstret. Sommaren är verkligen här känns det som :)
Idag kommer det nog bara bli mest lugnt. Inte något som är bestämt så jag tar dagen lite som den kommer. Så vi får helt enkelt se vad som händer idag :)

Likes

Comments

Man kan verkligen inte klaga på vädret. Solen har varit framme och när vädret är så härligt som det var idag är humöret hos både oss och hästarna på topp. Rosa fick gå och äta gräs och hon blev lite jäst. Men hon tyckte att det var mysigt och hon är värd de. Att bara få mysa i gräshagen gör henne så glad.

Qalle fick hänga med på en lite sväng på grässtigen. Han var pigg och glad och när vi skulle galoppera blev det istället travartrav eller vad man ska kalla det för. Han sprang på som bara den och när jag försökte fatta galopp blev det någon slags travartrav istället. Men han tyckte det var kul i alla fall, och dem ska ju få ha kul också ibland. Inte bara gå i den här samlade traven/galoppen hela riden utan dem ska få springa av sig lite. Man får släppa på kontrollen lite inland ;) en mysig uteritt med mycket skratt i de somriga vädret, man kan verkligen inte klaga ;)

Lite bus fanns där också tid för <3

Likes

Comments

Vilken underbar dag alltså, det känns verkligen som sommar, dock utan sol men ändå. Det är 28 grader just nu här nere i Skåne men det är så härligt. Kan sommaren äntligen komma till oss och stanna så hade det varit härligt. Sommarlovet har i vilket fall som helst börjat bra, fint väder och en lång ledighet som jag kan bestämma över själv och känner jag mig själv rätt så kommer Rosa få mest av min lediga tid :) det är hon helt klart värld <3

Likes

Comments

Qalle fick äran att hänga med till stranden idag i det supersomriga vädret. Han var dock rädd för det mesta påvägen dit och att ha en rädd häst till ledare är inte bra. Men vi tog oss ner till stranden, förbi alla faror, ner i vattnet och badade en stund för att sedan rida hemåt igen. Vi klarade oss utan några hemska avramlingar och andra oväntade saker.
Rosa ska vilar till måndag och sen får vi se vad som händer, ska prova rida henne i en ny sadel som ska sitta bra på henne men vi får se hur långt vi kommer. Så det blir bara mys och promenader till måndag :)

Likes

Comments

Första dagen på sommarlovet och det är så underbart att veta att man har lite mer än två hela månader till man börjar skolan igen. Två hela månader framför mig med sol, bad och massa mys i stallet men såklart kommer jag hitta på andra saker också. Tanken är att Rosa ska ha lite "sommarlov" och bara gå i beteshagen med gräs och bara få vara häst. Men tyvärr tror jag att det kan bli lite svårt eftersom att hon blir så pigg och energisk när man inte motionerar henne. Så kanske att man motionerar henne varannan dag eller något. Vi får se, det kanske går bättre en vad jag tror. Sedan så ska det bli många turer till stranden och bada lite med hästarna (om det går de vill säga). Rosa går ju inte ner i vattnet men om Wille gör det kanske även Rosa gör det. Men vi får helt enkelt se hur det går och vad sommaren mer har att erbjuda. Lite fint väder hoppas jag på! :)

Likes

Comments

Nu är sommarlovet äntligen här och jag har varit oaktiv här på bloggen, men tro mig jag har mina själ. Ni kommer självklart få veta vad som händer just nu men jag vill ta mig förbi det svåraste och det är rätt så rörigt just nu. Jag är ganska förvirrad och det är mycket att tänka på.

Men ett långt och härligt sommarlov har jag i alla fall framför mig och då har jag mycket mer tid att lägga på bloggandet. Jag kan också bestämma mer över hur inläggen ska se ut och vad dem ska bestå av. Det brukar ju annars bara vara hur dagen varit men om det inte händer så mycket kan jag ta min lediga tid och se till att det finns något att uppdatera bloggen med.

Men som sagt inlägg om vad som pågår just nu kommer så fort jag kan sätta mig ner och sammanfatta allt i huvudet :)

Likes

Comments