Header

Everyday life

Hallå! Nu är jag tillbaka efter en mysig helg hemma i Dalarna.Tycker det är så skönt att kunna ha Mora som min fristad, inga måsten och man kan bara vila upp sig och komma bort från den stress som Örebro för med sig (mest för plugget då, givetvis). I helgen så tog vi det bara lugnt, åt lunch tillsammans med min syster och hennes pojkvän, var hemma och tog det lugnt (dock fick jag lov att sticka ner näsan i tenta-anteckningarna då och då för att stilla min OCD och ångest inför kommande tenta). Sen tog vi en tripp till skogen, jag ville plocka svamp men det enda vi hittade var 7 skrumpna kantarellhelveten, men det var i alla fall bättre än ingenting. Fick komma ut i friska luften i alla fall. Resten av lördagen satt jag och Kevin inne och spelade Schack(?) och kort, otippad sysselsättning, men så kul haha.

Igår åkte vi tillbaka till Örebro och dagen idag har bestått av tentaplugg tillsammans med mina vänner. Kom hem för 1.5 timme sen, har fått i mig lite mat och ska ta och göra lite matlådor nu innan jag kollar på tentaanteckningarna en sista gång för idag. Repetition är kunskapens moder (mer troligt min ångest som talar).

Hoppas ni får en fortsatt bra vecka, ha de!❤

Förresten! Jag och testade ett nytt recept igår, Masala med kikärtor och spenat. Det blev såå gott😍 Gillar ni indiskt så kan jag verkligen rekommendera det här receptet, och ett plus i kanten är att det går snabbt och är jätteenkelt att laga! Ni hittar receptet HÄR (Vi passade även på att testa veganska nuggets för första gången, de vi köpte är från Hälsans kök. Såg dem på reklam och ville testa, dessa var jättegoda och man känner ingen skillnad från vanliga nuggets (skulle säga att dessa till och med är godare än vanliga😏)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Everyday life, Photos

Hej på er! What a week. Har pluggat non-stop känns det som, har skrivit PM och när jag haft tid över så har jag försökt att förbereda mig inför tentan nästa vecka. Det känns lite sådär små-knackigt just nu i början, typ som att jag inte kan någonting alls haha, men det kommer förhoppningsvis falla på plats till slut. Jag har som sagt inte haft så mycket roligt för mig, har pluggat läst tränat på att läsa tarotkort och beställt hem ett nytt "deck", sen härom dagen så testade jag och Kevin världens starkaste nudlar, "The Nuclear noodels" från Korea. Kan sammanfatta upplevelsen som otrevlig från första tuggan, dog långsamt inifrån och min mage var inte särskilt glad på mig efteråt. Skulle ändå vilja påstå att jag klarar stark mat bra, men det här var starkt på en helt annan nivå. Skulle ni känna er manade till att testa så kan ni köpa dem på New China Trading.

Nu, har jag gett upp på plugget för dagen, sitter och slökollar på Sex And The City, lyssnar på musik, packar och väntar på att Kevin ska sluta jobba så vi kan åka. Helgen kommer spenderas hemma i Mora, ska bli så skönt att få komma bort och vila upp sig (även om tentaplugget följer med). Hoppas ni får en bra helg!❤

Likes

Comments

Everyday life

Hallå! Hoppas ni fått en bra start på veckan, min dag började med ett seminarium (det sista för den här delkursen) och sen skriva PM. Efter så åkte jag och Kevin till Kumla en snabbis, tanken var att vi skulle åka till en självplock i Kumla och plocka majs och broccoli (mitt påhitt givetvis). Men vi struntade i det och åkte till Marieberg istället och åt sushi(!) eller jag åt sushi och Kevin åt kyckling teriyaki. Hoppas på att Kevin en dag också ska älska sushi lika mycket som mig, men när den dagen väl är kommen så kan grisar flyga och jag kommer ha ur mig att min favoritfärg är rosa - it won't happen. Oh well nog om det - efteråt så kikade vi på in på Game Stop och sen H&M, fick med mig två nya tröjor hem. (Mitt nya löfte till mig själv är att utöka garderoben och inte sminksamlingen. Vi får se hur länge det håller...)

Resten av veckan så är det plugg som kommer gälla för min del, inlämning av PM på fredag och dessutom börjar tentan närma sig. Har för en gångs skull satt igång i tid så jag ska kunna slå av på takten lite när jag åker upp till Mora i helgen. Välbehövligt att komma hem och vila upp sig.

Hoppas ni får en fortsatt bra vecka!❤

Likes

Comments

Hallå! Hösten har verkligen kommit med storm steg och löven är på god väg att ändra färg utanför fönstret. Så vad har jag haft för mig den senaste tiden? Dagarna har, kanske inte helt oväntat, bestått av plugg. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag underskattat den här delkursen som vi håller på med nu. Det är så mycket information som ska in och även om det mesta är logiskt så är det svårt att hålla isär all information om alla teorier då de mer eller mindre säger samma sak och har liknande begrepp som man ska hålla koll på. Men jag hoppas att det faller på plats innan tentan. Annars då? Min tatuering är mer eller mindre färdigläkt - SÅ SKÖNT! Nu gäller det bara att komma på vad jag vill ha för motiv på resten av armen, men är säker på att jag vill ha ett naturinspirerat tema. Jag och Kevin har gjort tillval till vår lägenhet som vi flyttar in i om ett år, tror att den kommer bli hur fin som helst! Ser framemot när vi får börja inreda hehe. Även om vi redan bor tillsammans och har gjort det i över 1.5 år så kommer det här bli annorlunda, det blir liksom att skapa ett mer permanent hem, tillsammans.

Övrig tid så har jag hunnit med att jobba och försökt lära mig mina tarotkort och vad alla kort betyder etc. (Att lära sig vad alla diverse kort betyder faller på plats men att lära sig integrativa teorier, nejnej.. Prioriteringar my friends.. Prioriteringar.)

Resten av den här helgen så ska jag njuta av min "ledighet" ska hinna med lite plugg och sen städa lägenheten. Men en lugn helg kommer det att bli.

Hoppas ni får en fortsatt bra lördag!❤

Likes

Comments

Everyday life

Idag så tänkte jag faktiskt ta och skriva om något vettigare än alla inlägg om tatueringar, smink, mat eller plugg. Kommer ni ihåg att jag för några veckor sen skrev att jag var/är påväg att bli vegetarian? Och att jag där och då inte hade lust att ta den historien p.g.a. att jag helt enkelt inte orkade? Well, den här regniga septemberdagen så tänker jag faktiskt ta och berätta varför allt blev som de blev. Men till och börja med så vill jag poängtera att jag INTE på något sätt dömer de som inte har samma kost som mig eller dylikt, zero fucks given. You do you.

Så, hur hamnade jag här? I denna hetsiga diskussion och tävling om vem som är mest PK. Något som är värt att veta är att jag är uppvuxen i en jägarfamilj. Pappa och farfar har alltid varit jägare (så länge jag levt i alla fall). Istället för vara på dagis så var jag hemma hos farmor och farfar där de hade grisar och får. Jag har varit med på slakter, jag har sett hur de har styckat kött, jag har sett hur de avlivat små lamm för att de inte skulle överleva då deras mamma stött bort dem. Jag har namngett grisarna (kommer särskilt ihåg en gris som var rosa med svarta fläckar, jag döpte honom till Sotis) och jag har fått lära mig att man ska vara snällt mot djur. Jag har varit med djur från födseln till att de har legat på tallriken framför mig. Så jag vill inte höra kommentarer om att jag är okunnig och att jag inte vet hur saker och ting går till när det kommer till djurskötsel. Jag är uppvuxen på landet och det är något jag är enormt tacksam för.

Så hur kommer det sig att jag vill bli vegetarian när jag ätit kött i princip hela mitt liv? Ett av många svar är: jag vet inte vart djuren kommer ifrån, hur de har haft det, vad de har ätit och hur gamla de var när de avlivades, styckades och sen paketerades in för att sedan säljas i köttdisken på ICA. Men det som var den avgörande faktorn för mig var att jag vet, innerst inne, att det här är inte rätt. Det är inte rätt att "massproducera" djur, behandla dem som skit rent utsagt för att sedan avliva dem så det går att tjäna pengar på dem. För mig, är det inte rättvist och jag vill inte bidra till en sådan industri som ser på levande varelser som endast ett sätt att tjäna pengar. Det brister för mig när jag ser dagsgamla kavlar tas från sina mammor så att mjölken som mamman bär på, ska kunna drickas av oss istället. Vi som inte ens behöver mjölk. Och det brister i mig återigen när djur får stå på kö till att avlivas. Att de där i kön fram till pistolen, får trängas med de andra, höra ljudet från pistolen och känna paniken då kön rör sig framåt tills de är nästa på tur. Jag fixar inte det.

Jag har alltid varit en djurvän, en stor sådan också. Och efter att jag sett dokumentären What the health på Netflix (som jag även rekommenderar starkt) så kände jag att det fick vara nog. Jag vet att mitt val att bli vegetarian inte kommer hjälpa djuren, men jag vet då i alla fall att jag inte bidrar och forslar in pengar i en industri som livnär sig på att ta liv. Jag vägrar bidra till djurs lidande. Samtidigt som jag för den delen inte är så sugen på att utsätta mig för de hälsorisker som kött för med sig. Ökad risk för cancer, antibiotikaresistens etc. etc. (Och ja, jag vet att tatueringsbläck inte heller är hälsosamt för kroppen and so on..) MEN! Mitt beslut sträcker sig längre än så, jag har sedan en tid tillbaka varit medlem i Djurens Rätt och jag stödjer deras kamp för djurens rättigheter. Jag kanske inte gör mycket, men jag gör i alla fall något.

Det svåraste för mig, har inte varit att sluta äta kött eller hitta på maträtter att laga. Jag sa till mig själv i början att jag skulle minska, men köttet har automatiskt blivit frånvarande och så var det inte mer med den saken (gjorde ett "experiment" eller vad man ska kalla det för några dagar sen och åt kyckling, ett ord: KAOZ. Magen var inte sådär värst glad då om man säger så..)Det svåraste för mig har varit att bli tagen på allvar(?) Av någon jävla anledningen så har vissa sett det här som något kontroversiellt beslut och sett det som deras uppgift att tala mig till rätta? Och jag orkar inte ens ta diskussionen med personer när de säger att "djuren i Sverige har det faktiskt bättre än djur i andra länder". JA KLART SOM FAN ATT DE HAR DET BÄTTRE MEN DE DÖDAS FORTFARANDE FÖR ATT VI SKA TJÄNA PENGAR PÅ DEM OCH DET ÄR DET STÖRSTA PROBLEMET!!!!!!! Men återigen, whatevs, haters gonna hate.

Och nu sitter säkerligen många och tänker att jag drabbats av någon typ av PK-sjuka och att jag känner att jag måste gå emot strömmen och vara annorlunda. Och finns det någon som känner så, whatevs, som sagt you do you. Det här är mitt val, och jag dömer inte de som äter kött heller. Vi har alla rätten att göra våra egna val, och man ska göra det som känns rätt för en själv och inte rätta sig efter andra. Det här är mitt val, jag vill att djur ska födas för att få vara just djur. Inte mat. Inte en industri. Levande varelser som ska få finnas till för att leva.Likes

Comments