Det negativa med att bo utomlands

Allting är inte alltid som en dans på rosor som jag vill poängtera i detta inlägg. Vi läser oftast hur härligt det är att flytta utomlands för en längre tid, men finns det inga bakhåll? Jo klart det finns. Så nu ska vi gå igenom dem.

För det första... Du förlorar enormt mycket kontakter från ditt hemland. Det är helt galet egentligen, men väldigt oftast ser jag "Vänner" som tar bort mig på sociala medier eller helt bara slutade höra av sig. Och jag verkar inte vara ensam heller om detta. Faktum är att jag hör en hel del säga "Varför ska jag åka hem igen? Det finns inget som knyter mig tillbaka hem mer". Jag känner detsamma här med, det är egentligen bara familj och skola som drar mig tillbaka till Sverige eftersom jag förmodligen kommer att studera i Sverige.

Det andra... Är att du också börjar inse vad du gjorde i ditt tidigare liv. Du kommer minnas allt det roliga hemma i Sverige, och känna ångesten att behöva någon dag lämna det land du flyttat till. Detta är kanske mest känt som "kulturchocken" men det fungerar lite olika på olika personer. Jag storm trivs här, mycket bättre än i Sverige, jag tror min riktiga kulturchock kommer komma när jag återvänder hem.

Och sedan får vi inte glömma att du nu räknas som en utlänning i ditt nya land. Så det betyder att du kommer få mycket blickar riktade mot dig och ibland kommer du bli osäker och bara vilja vara helt ensam medans andra dagar vill du gå emot strömmen och tro att ingen ser dig som en turist eller utlänning. Det är ibland super jobbigt.

Så varför säger jag allt detta? Jag vill förstås inte skrämma någon till att åka utomlands... Att flytta utomlands är typ det bästa du kan göra. Du lär känna en hel del personer, du bygger upp nya oförglömliga minnen och du lär dig en ny kultur och hur du själv fungerar i olika situationer. Men jag anser att vi inte bara ska gömma undan allt i våra liv. Allt är inte bara perfekt, även fast vi målar upp det som det ibland. Jag trivs däremot enormt bra här i Grekland och snart får jag även semester vilket jag ska ägna mig till att resa runt i landet.

Ha det fint!

Gillar