Det här med självförtroende

Detta inlägg vill jag ägna till DIG som någon gång tvekat på dig själv eller inte riktigt vågar göra något du drömmer om.

Hur vågar jag?

Att sätta mål, delmål och strukturera upp antingen sin vardag för att hinna med sina måsten eller strukturera upp en plan för att nå sina olika mål är steg ETT enligt mig.

Genom att sätta ett mål så tänker jag som vinnarskalle att iallafall en liten glöd/vilja kommer gnista till. Med denna glöd kan man komma långt. Det kan vara att man tänker ”idag vågar jag ta på mig min favorittröja även om det inte är normen på mitt arbete” eller ”om 10 år är jag proffs inom handboll”. En tanke eller ett mål som skapar en vilja och när den viljan är tillräckligt stark så kommer just du att våga. Våga ta på dig den där tröjan eller våga fortsätta med handboll trots flera skador. Du besitter all makt själv.

En viktig del när du sätter upp dina mål är att skriva ”Jag är rik på lycka om 1 år” istället för ”jag ska vara rik på lycka om 1 år”. Vilket leder till att målet känns mer greppbart. Detta klockrena tankesätt har jag lärt mig av Alexander Pärleros i framgånspodden.


Hur får man självförtroende?

Idag som en självsäker ung kvinna skulle jag bara vilja säga till alla där ute:

Var dig själv, i alla situationer. Det finns inget så fint som en äkta och genuin person. Vågar man vara sig själv och stå för vad man tycker och tänker har man kommit långt.

Mitt motto sen jag var 10 ynka år har alltid varit ”inget är omöjligt”.

Att tro på sig själv och att vara bekväm i sig själv är så viktigt, men samtidigt så svårt. Jag har självförtroende och kunde inte bry mig mindre om vad folk tycker om mig. Ställ dig med två fötter på jorden, huvudet högt och ta på dig din favorittröja som ”inte passar in”. För vet du vad? Ingen kommer vara stoltare än du själv och ingen kommer känna sig så oövervinnerlig som DU.

Börja våga göra saker som är utanför din comfort zone, först små grejer och sedan större. Tro mig, efter att ha gjort en grej utan för din comfort zone kommer du att må riktigt bra inombords. För vissa personer innebär det att hoppa skydive och för andra är det att socialisera sig med nya människor.

Jag kan ju bara skriva utifrån mina egna åsikter, vilka lyder såhär:

Umgås med vänner du känner att du kan vara 100% dig själv med. Detta gör dig mer bekväm och du kommer att släppa nervositet och osäkra tankar. Om du ska göra något som du tycker känns läskigt, ta med dig en vän som du känner att du litar på och så gör ni det tillsammans. Till exempel så nojjar jag och mina vänner väldigt mycket över vår första tentamen, så vi sitter väldigt ofta och pluggar tillsammans, förhör varandra med mera. Det är inte säkert att vi lär oss mer än om vi hade pluggat själva inför just detta men vi blir mer trygga av att öva tillsammans och prata med varandra om hur rädda vi är att vi ska kugga vår allra första tentamen.

Jag hoppas verkligen att mina tankar och idéer kan hjälpa någon där ute eller att ni kanske fick inspiration för att sätta upp mål eller att börja strukturera upp er vardag. Om ni läst detta men ändå känner att ”ja men allt det här visste jag redan”, så sprid vidare det ni kan, tycker och känner och försök att hjälpa någon som ni kan nå fram till.

Jag är DIN vän och jag tror på dig! KRAM.


P & K

Gillar

Kommentarer

myjjohansson
myjjohansson,
aqvistemilia
aqvistemilia,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229