Vår minsta prins har fått för sig att man gör morgon före fem... det har resulterat i att han har somnat i min famn två gånger före lunch.. sötnosen!
Kan dock medge att jag inte är så nöjd på morgonen och önskar inget annat än att få sova lite längre. Han har en ihållande förkylning i kroppen som inte ger sig, och jag gissar att det är anledningen att både sömn och matlust inte är helt hundra..

Igår kväll hade Tobbe över några grannar på ölkväll, så jag passade på att njuta av lugnet och Idolfinalen. Så skönt med egentid!
På tal om egentid, idag är äntligen dagen här som jag har sett fram emot så länge. Jag och Tobbe ska lämna barnen hos farmor och farfar för övernattning. Sen ska vi inviga den nya restaurangen här i stan, pinchos. Har aldrig ätit på någon pinchos-restaurang tidigare så det ska bli spännande. Har hört mycket bra om den. Sen ska vi gå och se solsidan på bio. Kan ju inte sluta annat än bra!! 🖤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När man försöker ta en fin bild, då slutar det så här ;) haha lilletok!

Jag som skulle bli en flitig bloggare igen, haha... går väl lite sisådär på den fronten. Men livet rullar på i rasande fart. Älskar denna månad, och allt vad som hör där till och jag försöker ta tillvara på så mycket ledig tid som möjligt, och göra mysiga julsaker med barnen. Kroppen och huvudet har det lite värre just nu... Vet inte riktigt vad det beror på, men jag är stressad, slut i huvudet, och irriterad på en del saker, och det stör mig. Lägger på tok för mycket tankar på människor som tar mer energi än vad de ger.. Men det är väl helt ok att känna sig lite nere ibland, så jag får väl bara acceptera att jag har en sådan period nu.

Ska alldeles strax krypa ner i vår säng och mysa med Theo. Varje gång Tobbe jobbar natt, så sover han med mig! Imorgon står väckaren på före fem, så jag måste få mig i säng snarast. Tre arbetsdagar återstår innan vi ÄNTLIGEN har en ledig helg tillsammans, jag och mannen i mitt liv. Vi ska ut och äta och gå på bio, och bara vara... Så efterlängtat och välbehövligt! Ser så mycket fram emot detta.

God Natt!

Likes

Comments

Igår hade vi underbara Felicia hos oss en stund på kvällen. Barnens fina kusin. Vi passade på att genomföra årets första pepparkaksbak. Småtrollen hade så kul, och frågan "får jag smaka den här biten" uppkom om och om igen. Det användes nog mer deg till att mätta magen, än till att göra pepparkakor. Haha

När Felicia åkt hem, och pojkarna hade somnat så tände vi en brasa i kaminen, tog fram lussebullar och hade tomteverkstad nere i gillestugan. Vi slog in de flesta julklapparna, nu återstår det bara att fixa de allra sista. Är så skönt att vara klar i god tid. Julstämningen är nu på topp och jag längtar så tills första december, då julmånaden verkligen är här! Det är någonting magiskt med julen, framförallt nu när jag har mina älskade småtroll att dela denna tid med.

Likes

Comments

I lördags förra veckan ramlade Oliwer plattfall på golvet under en liten springtur. Han slog munnen och blödde massor. Samma kväll fick han feber. På måndagen bokade jag en tid hos tandläkaren då han knappt ätit något under helgen som varit. Jag förstod att han hade ont i munnen. Tandläkaren berättade att det inte görs något, utan man får vänta och se om bakomliggande tänder ev. tagit skada av smällen. Nu 9 dagar senare så är det fortfarande inte bra. Han har haft en rätt stor glugg mellan framtänderna, och jag tycker knappt att den syns till nu. Sen känns det som att tänderna ev. är puttade uppåt i tandköttet. Kan även bero på att tandköttet runt omkring är svullet men det ser INTE ut som innan i hans mun. Jag tycker att det borde ge sig snart, men under natten blödde han återigen i munnen. Vi åkte in till vårdcentralen här om dagen, och de tog prover för att se om hans feber/blåsor på läpparna berodde på något virus som uppkommit efter smällen och skadan i munnen, men de kunde inte se någonting sådant på provsvaret. Idag är jag hemma och vabbar då han ännu inte är redo för lek och bus på förskolan.

Det är så himla trist att se honom så nere, utan energi och med smärta i munnen, för han har grinat till och sagt "ajajaj" flertalet gånger dessa dagar. Önskar så att jag kunde ta smärtan i från honom. Nu vill jag bara att det ska ge sig och att svullnaden i munnen går ner, så vi kan se om hans tänder sitter löst, eller hur mycket som påverkats av fallet. Enligt tandläkaren så ska tänderna fixeras om de är lösa, och komma ut igen, om de tryckts upp.

Håller verkligen tummarna!

Likes

Comments

Tankarna var många inför vistelsen på Ågrenska. Vad var det riktigt vi skulle få uppleva? Nu så här i efterhand känner jag massor med saker. Men störst av allt är tacksamheten.

Jag är tacksam över att ha fått träffa alla familjer som var där tillsammans med deras barn. Är tacksam över att ha fått ta del av allas historier, tankar och erfarenheter. Har lärt känna människor från olika delar av landet, som vi inte hade träffat om det inte vore för detta. Jag hoppas innerligt att vi kommer att ses igen!

Barnteamet var fantastiska! Vi lämnade alltså barnen med teamet redan första dagen. Utan problem måste jag säga! Vi lämnade över ansvaret till personer vi aldrig hade mött förut. Med barn som vi inte känner, på ett ställe vi aldrig tidigare hade varit. MEN det gick strålande. Vår familjs ansvarsperson hette Ulla. Och barnen älskade henne. Det har pratats mycket om henne sedan vi kom hem. Våra barn gick förskola under tiden vi vuxna fick lyssna på intressanta föreläsningar. Mellan ca 9-16 samtliga dagar. Jag har lärt mig massor under dessa föreläsningar. Mer än vad jag kunnat under dessa 5,5 år som mamma till en son med dysmeli. Vi har fått lyssna på läkare som är handkirurger, benkirurger, de som tillvekar proteser, en vuxen med dysmeli, dysmeliförenings tidigare ordförande, en eldsjäl. Vi har också fått lyssna på andra intressanta föreläsningar som alla har innehållit bra information om allt kring dysmeli. Vi har dessutom fått prata om olika delar, tillsammans med familjerna.

Jag saknar ord egentligen. Denna vistelse har gett oss alla någonting minnesvärt och lärorikt. Jag kommer alltid känna tacksamhet och glädje när jag tänker på Ågrenska. Nu blev detta ett djupt inlägg, men det är verkligen så jag känner. Genuin lycka! Det är en fantastisk organisation som gör så mycket för familjer och barn med sällsynta diagnoser. Är det någon av er som läser, som själv har barn med någon sällsynt diagnos. Har ni möjlighet att få åka på en sådan familjevistelse till Ågrenska så tycker jag verkligen att ni ska ta den chansen.


Likes

Comments

Världens finaste Bamse 💙
Idag lämnade jag denna söta Bamse på förskolan. De har "kom som du inte brukar-dag" idag, och det hade jag totalt glömt bort tills ungefär kvart över åtta imorse. En halvtimme innan han skulle vara där... fick panik och trodde inte att vi hade några utklädningskläder till honom, tills det slog mig att jag köpte denna pyjamas här om veckan! PERFEKT! mindre perfekt var att den låg i tvätten och hade massa matfläckar på sig.. så jag fick tvätta och torka med hårtorken. Ja ni hör ju...
Han sprang glad in på förskolan och lekte med alla söta utklädda barn. Mamman fick stressa som en galning, men det är en annan femma.

Pyjamasen är köpt på Lindex, om det skulle vara någon som undra 👍🏼

Likes

Comments

Min guldklimp som har väntat och väntat på att halloweenfesten på föris skall kicka igång.

God Morgon! Har just vinkat iväg grabbarna som skulle åka till halloweenfesten på Theos förskola en stund. Jag hade gärna följt med om det inte vore för att mina planer för dagen redan var bestämda. Ska nämligen iväg till Umeå och IKEA bl.a med två kära vänner. Det kommer bli så kul och jag har lite smått och gott på handlarlistan. Borde egentligen inte handla något annat än fotoramar, men känner jag mig själv så kommer ett och annat till slinka ner i kundvagnen :) Vi håller ju som sagt på att renovera nere i källaren, så jag skulle vilja hitta något fint att ha där nere.

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Bägge barnen har varit sjuka, och som ett brev på posten så kom det även till mig... Åkte hem från jobbet tidigare idag, då det kändes som att jag enbart gjorde det hela värre. Fick krypa ner i en varm säng i ett tyst hus, då barnen var hos mormor och morfar, och Tobbe jobbade. SÅ SKÖNT och en välbehövlig sovstund! När barnen kom hem, fick jag roa dem med lugna aktiviteter som bad, film och lek i soffan. Sedan de somnade så har jag legat i soffan och slötittat på tv och läst igenom informationen från Ågrenska. Ska alldeles strax krypa ner i sängen intill Theo och se klart en film jag påbörjat.

Måndag i morgon, och jag börjar med en sjukdag.. Hoppas däremot att kroppen känner sig bättre på tisdag så jag kan jobba, besöka tandläkaren (mindre kul, men ett måste...) och att jag är helt och hållet på benen på onsdag. Ska nämligen åka till Umeå och IKEA med några vänner. Ser verkligen fram emot det, så jag har inte tid att ligga hemma och snora. Håller tummarna.


Likes

Comments

Som jag nämnde i det förra inlägget så kommer vi åka ner till Göteborg nu i November. Vi kommer spendera fem dagar där nere, som jag tror kommer bli väldigt intressant och lärorikt. Vår Theo föddes med dysmeli, vilket i hans fall innebär att han saknar sin vänstra arm. Vi har haft möjligheten att få en plats på Ågrenska´s familjevistelse. Så här står det om Ågrenska i det informationshäfte som vi fått hem.

Vad är Ågranska? Ågrenska är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser och en unik mötesplats för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras familjer och professionella. Ågrenska är vackert beläget på Lilla Amundön i Göteborgs skärgård med havet, klipporna och stranden som närmaste grannar.

Vad är Ågrenskas familjevistelse? Ågrenska arrangerar drygt tjugo familjevistelser per år. Till vistelserna kommer ungefär tio familjer med ett eller flera barn med samma sällsynta diagnos. Familjer kommer från hela Sverige för att få kunskap, utbyta erfarenheter och träffa andra i liknande situation.

Många gånger har barn och föräldrar aldrig tidigare träffat andra med samma diagnos eller haft tillgång till adekvat information. Ågrenska familjevistelse är ett unikt tillfälle att få kunskap och insikt. Ågrenska familjevistelse utgör ett viktigt komplement till habiliterings- sjukvårds- och andra samhällsinsatser.

__________________________________

Detta känns som en fantastisk möjlighet till att få träffa och prata med människor som besitter viktig information kring dysmeli. Vi kommer få träffa och lyssna på läkare, pedagoger och andra människor som verkligen är kunniga kring dysmeli. Jag ser verkligen fram emot detta! Under tiden som vi får ta del av information så kommer barnen att få gå skola, förskola eller annan aktivitet. Jag hoppas att barnen känner sig trygga med att vara ifrån oss under några timmar, med personer de inte träffat förut. Men jag tror inte att det skall vara något större problem då det är väldigt sociala av sig.

Jag skulle så gärna vilja dela med mig av vår historia, våra kunskaper och framförallt våra tankar kring vår sons dysmeli. Har ni några funderingar och frågor så skriv gärna en kommentar.

Jag är så jäkla stolt över vår Theo. Hur han ser på saker och ting i vardagen. Han är grym och fixar allting han ger sig på att göra. Om än han får klura lite hur han ska gå till väga. Han är envis och positiv! Vi har alltid varit positiva till hans dysmeli och jag tror att det kan spegla sig in i hur han ser på det hela. Jag har så många tillfällen som jag känner "YEEEES, YEES, YEEEES" i kroppen när vi går därifrån. När vi/han fått frågor och påståenden kring att han bara har en arm, och han har svarat så positivt på dem. Kan dra ett exempel...

Vi var i lekparken på skolgården en dag då det kom fram en flicka som var något år äldre än Theo. Hon tittar länge innan hon säger "Oj jag tycker så synd om honom. Han har ju bara en arm, han kan ju inte gör någonting. Folk som har borta armar kan ju inte göra någonting alls typ."... varpå jag får en klimp i magen, jag menar... tänk er in i att ert barn får stå ut med massor med blickar, vart man är går, och små frågor lite då och då. Att dessutom få höra någonting sådant, ja det sårar mig faktiskt. MEN positiv som han är, så säger han lättsamt tillbaka "jag kan faktiskt göra allt". Han säger det med ett leende på läpparna innan han leker vidare med det han höll på med. Den reaktionen och kommentaren från Theo, gav mig en lättnad i mammahjärtat. Jag är så jäkla stolt alltså! Wow!

Likes

Comments

Idag tog jag mig tiden till att åka in till stan för lite shopping. Det är så skönt att gå runt i butikerna ensam, utan barnvagn, och tjatande sambo ;) Prickade av några punkter på gåvolistan, så nu är vi nästan redo för julafton och födelsedagar som kommer inom kort. Hämtade även ut ett paket på Kappahl.

Jag köpte hem denna FANTASTISKA gula jacka tidigare i höst, i tre olika storlekar. Jag passade på då de hade tag 3 betala för 2. Nu sålde de den för halva priset (249kr) så jag slog till igen. Denna gång blev det två stycken som fick flytta hem till oss. Jag älskar färgen, modellen och vi är supernöjd med den. Så nu har vi höstjackor för grabbarna några år till ;) PERFEKT! Här hittar ni den, finns dock bara kvar i stl 122. Supertips!

Nu ska jag väcka min febriga lillälskling som ligger ute i vagnen och snarkar. Storebror är med pappa och Milo på eddahallen och badar. Så avundsjuk. Måste åka dit när vi alla är pigga igen. Ikväll ska vi bara mysa på här hemma och ta det lugnt! Måste även skriva en lista inför vårt Göteborgsbesök som sker inom kort. Berättar mer om det i ett senare inlägg. Ha´de!

Likes

Comments