Helgen bestod utav både jobb och festligheter. I fredags så skulle vföräldrarna ut med några vänner på en konsert, så jobbade på kvällen. Men på lördagen så bestämde vi oss för att gå ut. Slutade med att vi träffade massa andra vänner och hängde med dem till en annan club än vad vi hade tänkt oss. Där hade de tjejerna som vi träffade skaffat ett bord pga att de firade en tjej som ska åka hem till Svergie igen nästa vecka. Hade så roligt tillsammans med dem, och var verkligen en lyckad kväll.

 

På söndagen dock blev det att gå upp tidigt... Värdpappan fyllde år och han är väldigt intresserad av golf. Så värdmamman hade fixat att vi åkte till en speciell golfbana. Senare på kvällen blev det festmåltid och tårta.

 

 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har idag varit här i staterna i 4 månader!

 

Har jobbat lite extra nu i veckan då tjejerna varit lediga ifrån skolan i måndags, och igår passade jag dom lite på kvällen då föräldrarna åkte och åt middag ute. Ska även passa dom imorgon (fredag) då värdföräldrarna ska iväg på en liten konsert med några vänner. Dock inte jätte jobbigt att jobba, då jag bara behöver laga middag, sätta igång en film och sedan vid 9-tiden ska barnen i sängs. Så förmodligen kommer jag också somnat innan föräldrarna är hemma igen.

 

 

Likes

Comments

Ground Zero

 

 

Brooklyn Bridge

 

 

Yellow Cab

 

Passade även på att gå till en svenskaffär "socketbit".

 

 

Carries lägenhet i serien " Sex and the City"

 

 

Likes

Comments

Den 30 December tog jag bussen mot NYC, åkte för att besöka min bästa kompis Erica som bor 1h utanför NYC. Första dagen träffade jag även Elin (en kompis ifrån Training school) och passade på att shoppa inne i stan. Senare framåt eftermiddagen/kvällen så kom Erica in till stan, så mötte upp henne vid Grand Central Station. Så himla kul att ses igen efter 7 månader ifrån varandra.

 

Dagen därpå så firade vi nyårsafton hemma hos Ericas kompis, mycket trevligt. Dock mådde jag inte 100, då jag råkat ut för influensan dagen innan jag åkte.... Men iallafall, vi åt middag och osv hemma hos henne och sedan framåt kvällen åkte vi in till NYC till 12-slaget. Vi försökte komma så nära som möjligt till Time Square, men var dock omöjligt då det var ungefär 2 miljoner personer som tänkte samma tanke... så kom iallafall fram till Central Park och såg alla raketer därifrån. Sådan häftig upplevelse, inte alla som kan säga att de firat nyårsafton i New York City.

 

Dagen efter så tog Erica och jag det bara lugnt hemma hos henne, hon visade mig runt, gick en långpromenad och hade filmkväll. Dagen därpå var det dags för mig att bege mig hemåt DC igen, meningen var egentligen att Erica och jag skulle spendera dagen tillsammans i City innan det var dags för mig att åka. Dock sprack de planerna när Erica i sista sekunden fick reda på att hon var tvungen att jobba... Men dagen slutade ändå bra, då det visade sig att både Emelie och Elin ifrån Boston befann sig i City samtidigt som mig. Så hängde på dom och kollade på Ground Zero, Brooklyn Bridge, Carries lägenhet ifrån serien "Sex and The City" osv.

 

 

Likes

Comments

Den 25 december var det trots allt dags för julfirande här i staterna. Blev väckt kl 07.30 av två tjejer som hoppade i min säg och skrek. Det visade sig tydligen att tomten hade varit och lämnat paket över natten. Så vi gick ner tillsammans och tittade och öppnade alla paketen. Fick några fina presenter utav barnen och även ifrån föräldrarna. Tjejerna fick även ett eget brev ifrån tomten där det stod, att de skulle få adoptera en hund ifrån en räddningställe för hundar. Som barnen har tjatat om denna hunden... och äntligen fick dom den, ni kan ju föreställa er hur glada de blev när de läste upp detta brevet.

 

Gjorde dock inget speciellt under dagen, då vfamiljen inte har någon släkt här. Vi åt en stor frukost och middag bara, och senare på kvällen så kom vfamiljens bästa vänner över. Deras vänner hade tydligen inte heller några släktingar här, så bestämde oss för att åka allihopa tillsammans och kolla på bio "Into the Woods".

 

 

Likes

Comments

Den 24 december var det alltså julfirande hemma i Sverige. Passade på att skypa med hela släkten på julafton, så roligt att se alla men dock väldigt jobbigt då jag befann mig så långt ifrån. Första gången i hela mitt liv då jag inte får tillbringa min julafton hemma tillsammans med familjen. Dock var min syster i Thailand över julen, så hon spenderade också sin första julafton utan familjen. Lite komiskt då Sandra som var 6h före svensk tid och jag som är 6h efter skypade samtidigt med släkten.

 

(bilder ifrån mina kusiner ifrån snapchat)

 

 

Likes

Comments

Som ni kanske vet så är mina värdföräldrar födda och uppväxta i delstaten Missouri, det innebär även att hela deras släkt fortfarande bor där. Varje år under julen så åker värdfamiljen hem till Missouri och firar en liten mini jul med familjen innan de åker hem till DC igen och firar jul där. Så denna gången fick även jag hänga med och flyga till Missouri. Vi tillbringade ungefär en hel vecka där, vi besökte både St Louis, Springfield och sedan en mindre stad 40 min utanför St Louis där vpappans sida av släkten bor. Vmammans sida av släkten bor i Springfield, det är ungefär 3h ifrån St Louis.

 

När vi var i St Louis så passade vi på att åka upp i "The Arch" därifrån kunde man få en jätte bra utsikt över hela staden och Mississipi floden. Första dagarna spenderade vi hos vpappans bror och mamma, och en kväll åkte vi också till en stor släktträff där hela släkten var. Kan nog lätt säga att det var uppåt 60 pers där. Där bjöds det på hur mycket mat som helst, gitarruppträdande osv. Själva festen var inne i ett garage hos " Uncle Bob ". Dagen efter släktträffen åkte jag och vmamman vidare till hennes föräldrar i Springfield själva. Då vpappan bestämde att stanna hos hans mamma med barnen, då tydligen vpappans mamma inte är jätte frisk och de ville spendera så mycket tid som möjligt med henne.

 

När vi väl var framme i Springfield så träffade vi både vmammans föräldrar, som jag dock träffat innan och de är hur snälla och gulliga som helst. Även vmammans syster och hennes familj var där. Var så gulligt, hade en egen julstrumpa hos morföräldrarna och fick även massa julklappar utav dem. De nämnde till mig att de tyckte jag var tvillingarnas skyddsängel och att de själva räknade mig som en i familjen, att de tyckte att jag var som deras eget barnbarn. Så gulligt.

 

När vi väl var i Springfield så passade vi även på att åka förbi ett väldigt juldekorerat hus. Vi hade sett det innan i en tv-program där olika personer tävlar om vem som har bäst juldekoration på deras hus. Så vi passade på att åka förbi där och se det i verkligheten, låg bara 5 min ifrån morföräldrarnas hus.

 

Vi stannade i Springfield för två nätter, sedan åkte vi tillbaka och hämtade upp vpappan och tvillingarna och vidare till flygplatsen.

 

Likes

Comments

Haha, var bara tvungen att lägga upp denna bilden. Glömde säga att jag fick en fin liten Lucia hälsning ifrån Pappa och Birgitta hemifrån Sverige. Detta gjorde verkligen min dag! skyll er själva att ni skickade den till mig och att jag la upp den, men kunde inte stå imot. Flört

 

Ska även passa på och berätta om en liten söt sak som de har här i USA. Det är nämligen så att tvillingarna har sin egen husälva (Randy) som jobbar för tomten. Han visar sig bara under december månad och för varje dag så har han flyttat sig till olika ställen runt omkring huset, för att hålla koll så att barnen sköter sig. Sen under varje natt så åker han tillbaka till Nordpolen och berättar allt för tomten, så det gäller för tjejerna att bete sig bra annars kan de få färre julklappar. Detta är det många familjer som gör för sina barn. Tjejerna berättade allt detta för mig själva, och blev väldigt överraskad, har aldrig hört om det, men tycker det är väldigt gulligt gjort. Så värdföräldrarna försökte hitta på massa olika roliga saker som "Randy" gjorde. Tex, så gjorde vi att han en dag tog ett bad i marshsmallows, vi gjorde även att han hade virat en hel toarulle runt granen, linbana mellan vardagsrummet och köket osv.

 

 

Likes

Comments

Hade en bakdag hemma hos mig med Sanna och Ebba, där vi gjorde Lussekatter. Sannas värdfamilj är judar och alltså firar inte jul, så hon passade på att njuta av juldekorationen och smygkolla på alla julklapparna Flört Lägger även in lite andra julbilder med värdfamiljen och de olika julbakelserna jag och värdfamiljen gjort tillsammans.

 

Fick även en egen julstrumpa vid brasan utav familjen!

 

 

 

 

Likes

Comments