En helg i mölle

Hej alla fina!

Här kommer ett inlägg om en mysig helg i juni.

Målet var en inbokat natt på Arilds vingård, en upplevelse som båda två var väldigt taggade på. Arild ligger kullahalvön på SKånes västkust. Men först körde vi till Mölle som också ligger på kullahalvön, där ställde vi bilen för att sen gående ta oss upp till Kullaberg naturreservat. Vi följde SKåneleden S5 upp till Kullaberg. Den lilla vandringen var magisk, och med hänsyn till höjdskillnaden och värmen blev det också lite ansträngande. Men åh så fint det är där uppe!

Mölle. Här finns också mysiga ställen att äta & fika på.

På jakt efter de många grottor som finns om man tar sig nedan för klipporna.


Efter en halv dags vandring bland klippor och grottor, hittade vi oss tillbaka till bilen och körde till Arilds vingård där vi hade en bokning. Även om vinprovningen lät intressant var det mestadels upplevelsen att sova i de fina tälten som hade lockat mig. "Glamping" har ju blivit populärt under året.

Och bra var det! Att gå och lägga sig i tälten och duscha utomhus var absolut en mysig upplevelse. Utöver detta rekommenderar jag verkligen en vistelse där till alla jag känner. I vårt köpta paket ingick en vinflaska "på rummet", rundvisning på gården + vinprovning, en väldigt trevlig 3-rätters middag samt frukost dagen efter.

Dagen efter var vi inte riktigt redo att köra direkt hem, utan bestämde oss för att köra runt lite. Oscar ville till ett café som han hade hört om, så fika blev första stoppet. På Flickorna Lundgren matchade personalens gammeldags kläder med det udda porslinet och den gamla stugan där vi köpte kakorna. Verkligen ett jättetrevligt ställe som också är väldigt sommaridylliskt.

Sen körde vi vidare söderut mot Höganäs där vi strosade runt lite, och körde inom butiker som Iittala Outlet. Sent på eftermiddagen körde vi hemåt igen.


Jag har inte varit jättemycket på västkusten, utan fler somrar har spenderats på Skånes östra sida. Men denna sommaren har jag verkligen upptäckt hur nära vi har här i Skåne till väldigt fina ställen <3

Gillar

Kommentarer