Hej!
Idag fick vi varsina produkter som vi skulle utgå från! Jag fick microshadow trio colour som består av tre färger en rosa en blå och en turkos

Jag visste inte riktigt hur ja skulle gå till väga men löste de tillslut. Jag började med att lägga en bas skugga på hela locket upp mot brynen samt en primer sen började jag skugga den rosa skuggan från glob linjen uppåt sen efter de la jag på den blåa skuggan på bara locket så de blev nästan som en ombre sen avslutade jag med en blå stardust på ögonlocket över den blåa skuggan

Jag tyckte att de gick väldigt bra, kanske inte den snyggaste men tanken va crazy! De blev inte den klara färgen som jag ville att de skulle bli men tillräckligt ;)

Sen till detta gjorde jag en neutral bas till och bara fyllde i hennes bryn lätt

Här kommer lite bilder :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
Idag skulle vi fokusera på eyeliner och såklart en normal (neutral) bas.
Vi skulle försöka lära oss att arbeta med 2 olika färger på eyelinern oxå.
Jag tycker att det gick ganska bra men de va såklart svårt speciellt när jag tycker att de e svårt att göra bara en eyeliner på en människa så ska jag liksom dra in med två istället men för att vara min första gång så gick de bra tycker jag nog.

Kolla nere för bilder :)

Likes

Comments

Hej!
Idag skulle vi fokusera på att göra en helsminkning men lägga fokus på färger på antingen öga,bryn eller läppar, jag valde att fokusera på ögonen.

Jag tänkte att jag ville ha en neutral färg men inte för neutral och samtidigt ville jag inte ha en shock rosa skugga heller så jag valde att använda mig utav gröna färger sen även gå in med en eyeliner.

Det svåra med den här sminkningen var att få till eyeliner, det är något jag verkligen inte är bra på och måste öva mycket på. Jag tyckte faktiskt att skuggorna blev bra men jag tyckte typ att det blev för mycke och att de inte blev som jag hade tänkt mig, tyckte inte heller att brynen blev bra jag ville ha dom mer skarpa.

Aja här nere har ni bild iallafall :)

Likes

Comments

Hej!

Idag gjorde jag en sminkning på Emilia som vanligt ;)
Men idag fick vi välja vårt egna format vi skulle alltså inte gå på en speciell sminkning.

Jag valde att satsa lite mer på ögonen så det fick bli en röd skugga från ? paletten som jag suddade ut upp mot brynet och även ner under ögat.
Sen jag ja en röd tonad stardust över hela ögon locket sen för att få den skarpa linjen på skuggan använde jag mig av tejp sen när den skarpa linjen kom så la jag en glitter eyeliner för att skarpa ännu mer.
Efter det la jag bara en hyfsad naturlig bas och även ett par bryn.

Jag blev faktiskt riktigt nöjd med denna sminkning! Tyckte nog heller inte att något var svårt de ända var väl att jag blev missnöjd med att det svarta ögon Frans limmet hamnade utan för.

Nu kommer lite bilder!!

Likes

Comments

Hej!
Här är några sminkningar emilia har gjort på mig, kände att jag ville lägga upp dom för jag tyckte dom va väldigt bra!
Älskade den brun/röda sminkningen, hon la tejp först för att få den skarpa linjen och själv tycker jag att de var jätte fint!

Likes

Comments


Hej!

Dagens sminkning var utövad på emilia och det skulle var det fokus på basen.
Man skulle lära sig att kunna veta hur man gör en "bra" bas så jag gjorde mer en neutral bas, inte så mycket contour eller sånt bara väldigt naturligt.

För att ändå göra nått litet mer än bara bas så la jag på en skuggan ghetto, en väldigt fin skugga! Sen ville jag inte heller göra värsta brynen så gjorde hennes neutrala bryn mörkare bara samt la en primer.


Det svåra med det var att jag inte är van att lägga neutrala baser.
Jag är van med att vilja ha väldigt mycket bronzer och sånt så när jag väl sminkade så ville jag bara ösa på med en massa.

Jag tycker ändå att det blev bra tillslut och är rätt nöjd!


Här kommer en bild på sminkningen :)

Likes

Comments

Hej!
Idag gjorde jag en sminkning på Emelie som jobbar i affären. Temat för sminkningen skulle vara kopplat till Melodifestivalen, i och med att "Mello" hade säsongspremiär i lördags. Jag bestämde mig för att göra en grön och glittrig ögonskugga både för det är en väldigt stark och festlig färg och för att jag tyckte att det skulle matcha hennes lila hår.

Basen gjorde jag rätt neutral. Jag ville behålla fokus på ögonen, så jag använde mig endast av lite shading längs kindbenen. Läpparna likaså, jag använde en neutral, rosa färg för att inte dra till mig för mycket uppmärksamhet till läpparna.

Till en början så tyckte jag att det gick bra. Sen blev det lite svårt att få skuggningen jämn. Den blev mest fläckig och eftersom de va så fläckigt så såg det inte likadant ut på båda ögonen. Så tills nästa gång har jag lärt mig att använda en "bas-skugga" efter primern för att den andra skuggan ska lägga sig jämt och fint på ögonlocken.

Här kommer en bild på sminkningen!Likes

Comments

I fredags var jag, min klass och min handläggare från make up store på en runda på några make up store. Vi gick till butiken som ligger på Norrlandsgatan i T-centrlen. Där fick vi kolla hur den nya designen såg ut och kolla runt lite bara på alla produkterna. Sedan gick vi till Åhlens city som också ligger i T-centralen och kollade hur det var att jobba i en butik som ligger i en större butik tillsammans med andra butiker. Alltså hur det var att jobba på ett ställe där det kommer och går väldigt mycket folk. Efter detta åkte var och en till sin arbeta plats och sa hej och visade upp sig helt enkelt. Jag tyckte det var väldigt intressant att få se hur det såg ut och vad man gör när man jobbar i affär. Det var också väldigt lärorikt.

Likes

Comments

​Jag Emilia och Emela har fått ett uppdrag som går ut på att vi ska designa våran egna skylt docka med smink och kläder och någon frisyr.Vi har tänkt att vi ska göra en bodysuit med spetsband vid brösten den ska också vara urringad vid brösten annars kommer den vara rätt så enkel. bodysuiten ska vara smutsvit och spetsen vid brösta ska vara orange. Sminket tänkte vi skulle vara lite extremt röda läppar, med en sotad brun ögonskugga som blir ljusare och ljusare ju längre in man kommer till ögonen samt en vingad eye liner och en stark contour för att framhäva konturerna i ansiktet, sist ska vi också lägga på lite highlighter som pricken på i:et. Håret ska vara mörkbrunt med neutrala lockar som inte börjar i topparna.                                                 

Likes

Comments