​När vet man vad man ska göra med sitt liv? Går alla människor runt och nöjer sig för att de inte har någon ambition om att göra mer eller hittar man någon gång en plats i sig själv där man verkligen är nöjd? När vet man om man gjort rätt val, vet man det? Om man får en känsla ska man agera på den eller inte? 

Frågan är, what would you do? Jag frågar mig själv det varje dag. Jag kan inte leva i nuet, jag kan inte koncentrera mig, jag har prestationsångest nästan jämnt och utöver det så är jag rädd att jag kastar bort mitt liv på något som jag egentligen inte vill göra. Hur vet man när rätt är rätt? Bestämmer man sig för det? Vill jag verkligen göra som alla andra för att man ska det eller ska man gå på magkänslan? Är meningen med livet att man ska skaffa kille, flytta ihop, skaffa hus och barn och gifta sig? Eller är meningen med livet att kunna välja själv exakt vad man vill göra? Hur många gånger behöver man starta om för att hitta sig själv i det man vill? 

Hur lindrar man ångesten? Hur får man tillbaka sitt lugn och fokus? Hur får man tillbaka sin lycka? 

Jag har inte svaret. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

1. Du behöver inte ta hänsyn till någon annans behov än dina egna vilket betyder att du inte behöver handla till någon annan, plocka upp efter någon annan, betala för någon annan eller laga mat till någon annan, OM DU INTE VILL.

2. Du behöver inte fundera två gånger på ett val du gjort eftersom att du vet om att du gjort det rätt för dig. Därför slipper du beslutsångest över vad du gör med ditt liv.

3. Du slipper känna skuldkänslor för att du inte gör tillräckligt för andra. Väljer du dig själv, varje dag, kommer du märka att du alltid är tillräcklig för de personer som verkligen behöver dig.

4. Du slipper vara en mes. Fokuserar du på dig själv lär du även känna dig själv vilket således betyder att du inte kommer vara rädd för verkligheten utanför dörren. Du kommer klarar dig fruktansvärt bra i denna värld eftersom du lär dig vad DU gillar och vad DU inte gillar. Ditt självförtroende kommer vara på topp och du kommer inte vara rädd för din egen skugga. 

5. Du behöver inte definiera dig genom andra. Hänvisar till mitt förra inlägg om fördelar med att inte vara preggo och menar än en gång att de personer som definierar sig själv genom sin tjej/kille och/eller sitt barn, ni är inte kloka. Det är min starka tro att man måste klara av punkt 4 i denna lista innan man skaffar barn och gifter sig. Annars tror jag inte riktigt på det. Tänk att kunna säga, "Hej! jag heter Erica och jag är..., eller jag har gjort... " inte "Hej! Jag heter Erica och min kille som jag är förlovad med heter detta och detta är mina barn.." JAHA men dudå???? VEM ÄR DU DÅ? Nääää ladies get in formation och skärp er. 

Likes

Comments

Blir så trött på alla dessa listor om hur jävla gött det är att vara preggo. Folk (läs unga tjejer) blir så jävla stressade av dessa listor om att man ska vara smal, träna, äta healthy OCH vara preggo = bli mamma INNAN 25 samtidigt som man ska skaffa sig en utbildning och ett bra jobb. People need to pipe the fuck down känner jag därför kommer min lista med 10 saker du kan göra för att du inte är PREGGO.

1. Egoist - egoisten i dig har fortfarande tillåtelse att flöda. Du kan tänka på dig själv och bara dig själv och göra exakt allt DU vill.

2. Alkohol - do i need to say more? Du behöver inte tänka på om du kan ta det där glas rödvinet eller inte. Du kan göra exakt vad som faller dig in under restaurangbesöket.

3. Självkänslan - eftersom att du antagligen kommer gå upp i vikt kommer din självkänsla minimeras för det är abslout ingen som vill bli tjock eller tjockare än man redan är.

4. Kläder - du behöver inte köpa nya kläder för att du ständigt går upp i vikt. Är det vinter behöver du inte ha ångest för närmåste köpa vinterjackor som kanske aldrig kommer använda igen.

5. Jobbet - du kommer inte behöva fundera på om du kan jobba eller ta ett nytt jobb. Du behöver inte ständigt undra om du kommer bli sjukskriven för alla graviditeter är absolut ingen dans på rosor och guess what, är du gravid är det inget du kan påverka.

6. Resa - yes man kan resa som preggo MEN inte på samma sätt som du kan göra om du inte är det. Eftersom att det finns hur många begränsningar som helst för att flyga som preggo osv. Känslan av att kunna ta en sista minuten när du vill, priceless.

7. Karuseller - ASSÅ skojar inte. Du kan åka vilken berg- och dalbana som helst. No more words needed.

8. Pengar - japp det kostar en jävla massa att skaffa en kiddo vilket gör att när du är gravid kommer du behöva lägga hela din lön på någon som du inte ens tröffat framför dig själv. Som sagt så r det okej att vara en egoist när man inte är preggo, enligt punkten 1 ovan, så alla pengar går till dig själv istället.

9. Mat - du kan äta vad du vill. Den så jävla goda bireosten och den fisken som är fiskad i någon sjö. Du kan trycka i dig precis vad du vill utan att bry dig (om du inte är gluten eller laktos då förstås).

10. Sömn - din sömn kommer absolut inte rubbas eftersom att du kan sova exakt som du vill utan en kula i vägen. Du kommer inte behöva vörda dig varje timme för att få ro, du kommer inte behöva få massage varje dag för att du är så stel och du kommer definitivt INTE vara trött som ett as efter en 10 timmars natt. 

GOOOD for you säger jag bara om du inte är preggo. FÖR man behöver varken vilja ha barn eller skaffa barn innan man är 35 år eftersom att man behöver hitta sig själv och sitt mål i livet först. Vissa hittar det tidigt och kör på, creed till er. Men ge inte oss som har valt oss själva, dåligt samvete för det. För då kan jag ta mig fan ge er dåligt samvete för att ni behöver en annan människa i ert liv för att göra er lyckliga. SKÄMS. 

Jag hejar på alla som står på sig och inte faller för det enorma sociala trycker som säger att man ska ha villa, volvo och barn. Hell no, vill du inte, gör inte. Få heller inte dåligt samvete för det, I got your back sistaahh. 

Likes

Comments

​Hur kommer set sig att personer i maktposition allt blir maktgalna? Bara för att de kan bestämma ska de bestämma om ALLT. Saker som egentligen inte har någon som helst betydelse ska det bestämmas om eftersom att man KAN ha en åsikt om det. Jag blir så trött. Maktgalna människor som inte förstår hur det är att vara i en position med makt ska fan inte vara chefer. En chef ska fan vara en person som har ett behov av att bestämma och göra allt på sitt sätt, en chef ska vara en person som har empati och kan tänka i nya banor och utveckla saker och ting samt förbättra. Jag förstår inte hur vissa inkompetenta människor kan få en position där de ska bestämma över andra. Man borde fan ha så fruktansvärt mycket utbildning eller genomgå något psyktest för att bli chef. Men det är bara min åsikt eftersom att jag inte har någon erfarenhet av bra chefer. haft 2 stycken i hela mitt liv och har arbetat i 10 år på 5 olika jobb. KOM IGEN. 

Likes

Comments

​Det finns saker som jag tycker om och så finns det saker som jag älskar. Vad jag älskar mest är egentligen saker som får mig att glömma min vardag för att försvinna någon annanstans. Därför är mina favoritfilmer Harry P samt Pirates of the Caribbean. Just nu har jag kommit in i ett mood där jag kollar igenom alla Harry P, igen. Jag var sjuk för 2 år sedan och valde då att kolla igenom alla Harry P- filmerna under 4 dagar. Och det var första gången jag förstod hela sammanhanget i filmerna och gud vad de är bra. Alla dessa smådetaljer som man inte tänkt på men som är så himla bra gör att jag inte kan mer än älska dessa genomtänka filmer. Nu har jag fått Harry P feeling och kommer sträcklolla alla once more. Sista filmen är to die for. 

Ska klaga lite på vädret med, för idag var det minusgrader på morgonen och det har snöat till och från hela dagen. Jag som trodde våren var här, och alla andra med om man läser på jodel, men tydligen försvann den lika fort igen. FAN FÖR ATT BO I SVERIGE, eller fan för att inte vara rik och ha ett hus utomlands där man kan vara 6 månader om året. FAN FÖR DET säger jag bara. 

Likes

Comments

Frågan är vad det är med söndagar? Det är den bästa dagen i veckan samtidigt som den ger oss så fruktansvärd ångest eftersom att väldigt många ska tillbaka till jobbet på måndagen. Idag är jag en av dem. Är inte taggad på att gå tillbaka till mitt jobb imorgon och ta itu med det som ska komma skall. Jag trivs inte på jobbet och ska snart sluta men måste jobba min tid ut på grund av att jag inte har råd att säga upp mig och leva i 3 månader. Det är så himla tråkigt att vi är så styrda av pengar, jag trodde aldrig att jag skulle bli det. Sen kom verkligheten ikapp och jag köpte lägenhet samt bil vilket gjort att jag behöver min inkomst för att betala av mina lån. Det är fakta. Vad som även är fakta är att det idag är svårt att å ett jobb man trivs med och ett jobb som man trivs på. Att arbeta med kollegor som man trivs med har jag fått lära mig är så himla viktigt för en, vilket jag inte prioriterat tidigare. 

Det är viktigt för mig att gå tillbaka till jobbet och arbeta dessa sista månaderna för jag är inte en som ger upp, jag är inte en människa som låter andras tvivel på mig sänka mig. Det förändrar dock inte min inställning till dessa söndagar. Kollar film hela dagen, dricker te och äter scones. Men i bakhuvudet sitter ångesten om att det återigen är måndag imorgon och jag ska gå upp klockan 05:15 till jobbet. Hatkärleken till söndagar gör mig ambivalent. Men om 2 månader så kommer den här ångest förhoppningsvis vara över och den exalterade personen som tycker om att vakna varje morgon och gå till jobbet ska komma tillbaka. 


Dags för nya tag, men först! Kvarnbullar med ost, tacos ikväll och ananaspaj till efterrätt. Måste sluta min sjukskrivning på bästa sätt, sen är det tillbaka till rutiner. 

Likes

Comments

​OKEJ så nu har ännu en lite kunglighet kommit till världen. Och medierna har ännu en gån svämmat över om detta. Och jag har återigen förbannat mig över detta fenomen. Jag blir ju så provocerad av monarki ju mer tiden går. Varför ska mina skattepengar betala för deras lön? De gör ju för fan ingenting, absolut ingenting som inte alla andra arbetare gör för detta avlånga land. De borde ha samma eller likvärdig lön som alla andra HÅRT arbetande människor eftersom att det inte är VI som har valt att de ska representera Sverige. Får jag vara med och rösta på vem som ska styra OCH representera Sverige så hade jag mer än gärna sett att den personen får betalt efter prestation. Men att kungafamiljen ska få det får mig att spy. 

Något som är ännu värre än att monarkin gör mig illamående är den respektlöshet som följer. Igår hade de återigen haft en presskonferens utanför Danderyds sjukhus, DÄR FOLK LIGGER DÖENDE, för att berätta om sitt barn. Hur jävla själviskt är inte det? Respektlöst och vidrigt. Där ska dessa två stå utanför ett sjukhus som är typ den mest deprimerande platsen i världen för 95 % av personerna som besöker sjukhuset och då berätta om sitt kungliga barn. Att man inte som en normal fungerande människa inser hur jävla fel det är och håller den presskonferensen någon annanstans så att de som faktiskt upplever sorg och frustration på sjukhuset får lugn och ro. 

Kan alla bara förstå att det är dags att gå vidare. Sverige är ett framgångsrikt land i flera avseenden så kom in i matchen nu det är år 2016. Monarkin borde avskaffas på momangen vi har inte tid att slösa pengar och resurser på dessa meningslösa människor. 

Likes

Comments

​Okej så eftersom jag irriterar mig på 98 % av världen ungefär 75 % av min tid tänkte jag att det var dags för mig att hitta ett forum där jag kan klaga i fred. Där jag kan uttrycka mina starka känslor för idioter, saker som inte fungerar och allt som är oorganiserat och sjukt ogenomtänkt. Dessutom tycker jag det är kul att skriva, det är kul att höra knapparna på tangentbordet (kan man vara beroende av det ljudet). 

Det första jag tänker förklara för att svennebananer här ute är att, BARA FÖR ATT DET ÄR SOL BEHÖVER MAN INTE VARA UTE. Så fort solen kommer fram så är det som att Sverige går från att vara 4 invånare till 4 miljoner invånare. Don't get me wrong, jag älskar också solen och hade jag inte suttit inne på ett kontor hela dagarna hade jag definitivt med varit ute men det som är jobbigt är att ALLA måste berätta om det. Idag var jag så duktig för jag var ute och sprang och det var sol, idag var solen fram så då åt jag glass, idag var solen framme så jag spenderade dagen med en bok i solen. JO MEN BRA FÖR ER men ni behöver inte berätta det. FÖR ALLA GÖR DET. Det är väl en självklarhet att alla går ut i solen eftersom att vi är sånna i detta avlånga land. MEN sen är det faktiskt helt okej att inte vara ute om man inte vill det.


SJÄLV ska jag försöka sätta mig i solen lite idag, har varmt på balkongen. Men vi har inga balkongmöbler än så att eeee får väl sitta på betongen. HIGH LIFE

Likes

Comments