Header

Har kikat omkring en del på pinterest idag och snöat in på olika challenges. Hittade en lista med 30 olika utmaningar - en om dagen i en hel månad. Känns inte det lite intressant med något annat än 30 dagar detox, träning eller liknande? Det är ju ganska vanligt numera med alla dessa challenges, men just den här jag hittade nu riktade sig emot att skriva. Dag 23 till exempel ska man skriva ett öppet brev till någon, exempelvis en vän eller släkting. Eller, som dag 26, ska man skriva om ett område i livet man vill förbättra och utveckla.

Jag känner mig sjukt taggad på att pröva i 30 dagar för att sedan se om det är något för mig över huvud taget, frågan är ju däremot om man ska börja direkt nu imorgon, måndag å allt, eller vänta till början av mars.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Snart fyller jag år och det är lika svårt varje år att komma på vad som ska stå på önskelistan. I år har jag kommit på att jag önskar mig ett par wireless hörlurar som kan hjälpa en trasselfia som jag att slippa just trasslet. Sedan har jag tagit mammas mobilskal så det kanske är dags att önska sig ett eget hehe.

På sistone har jag verkligen börjat gilla statement t-shirts och sortimentet på nelly är definitivt intressant! Jag beställde en tröja från wish för ett tag sedan, love love love (bild nedan). Å så kan det ju inte bara vara jag som älskar att mysa runt i träningstights hemma till vardags, eller?

"Why be racist, sexist, homophobic or transphobic when you could be just quiet?"

Likes

Comments

Jag har tidigare skrivit inlägg som blivit väldigt uppskattade av många, främst av yngre som lever med samma problematik som jag själv och jag känner att det är viktigt för mig med möjlighet att ta upp. Tidigare i veckan frågade jag i en facebookgrupp efter vanliga kommentarer i vardagen och jag känner igen mig i så många av dem så det är sjukt. Hade jag satt mig för att skriva den här listan utan att fråga om hjälp, hade jag troligtvis inte kommit på alla dessa, just för att det blivit en vardag.

Anna Hermodsson: "Standard att man ser så pigg och frisk ut!"
- smärtan sitter ju tyvärr på insidan och tillsynes är man ju frisk

Annika Sjöberg: "Du som har haft ont så länge måste ju ha vant dig så det inte gör ont längre."
- människor slutar aldrig förvåna.. borde man ha vant sig?

Renée Björnberg: "Du som alltid är så glad..."
- som att ens lycka har något med ens smärta att göra, samt att man inte har rätt till att vara lycklig.

Tessie Andersson: "Du som är så ung kan väl inte ha några problem är också en populär kommentar"
- just kronisk smärta är vanligtvis stämplad till äldre människor, vilket folk gärna påminner yngre drabbade om.

Anonym: "Testar att jobba 25% efter lång sjukskrivning och det första man får höra är - Det set ut som du varit på en lång semester, du ser så utvilad, frisk och fräsch ut." En annan från svärmor - "Om du orkar gå på Ikea orkar du väll jobba?!"
- man kan tänka sig att det är något positivt att höra, däremot är det inte alltid så roligt att höra att man "ser frisk ut" när man inte annat än mår skit.

Lena Svensson: "Vad bra du har det som får gå hem efter halva dagen.... (jobbar 50% och fick höra detta flera gånger i veckan på min gamla arbetsplats)"
- ja, jättebra att leva med konstant smärta och inte orka en hel dag, JÄTTEBRA!

Jag förstår att man inte alltid vet riktigt vad man ska säga och ibland blir det fel, vi är ju trots allt bara människor. Ibland bör man dock tänka efter en extra gång innan man säger något.

All kärlek till er som kämpar med kroniska sjukdomar och tack till er som hjälpte till med detta inlägg!

Likes

Comments

Har precis kommit upp från ett varmt bad efter att ha varit ute i snön. Det är äntligen sportlov och går det att fira på ett bättre sätt än att träffa släkten? Nej det tror jag inte. Hur som helst kom jag och tänka på att; wow, vilken sommar jag har framför mig!

I sommar ska jag alltså först bli färdig med första året på gymnasiet, shit vad skönt men samtidigt läskigt. Har lite smått framtidsångest och har ingen som helst aning om vad jag vill hitta på sen. Sedan ska jag och min kära vän Mika på Eminem på Friends i början av juli. Alltså jag är så hiiimla taggad så det är ju galet. Eminem har varit en stor förebild för mig i flera år och äntligen få se honom känns overkligt. Hur han gått från att inte ha någonting till att bli såpass stor som han är idag är en sådan inspiration.

Den 14:e juli drar jag och en annan vän på språkresa till Malta. Kan man vara mer taggad än vad jag är? Troligtvis inte. Ser så himla mycket fram emot sommarn redan som det är, men det här är ju grädden på moset.

Nu är det ju bara februari, men det är ju härligt att se fram emot något. Snön gör i alla fall så att jag vill drömma mig bort till varmare tider haha.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Bas: Jag börjar alltid med att tvätta ansiktet och sedan lägger jag på en primer, både för att återfukta, men även för att sminket ska sitta. När den torkat in lägger jag på en mediumtäckande foundation med min Real Techniques beautiblender. För att sätta de blöta produkterna använder jag mitt tone correcting powder från elf med en stor fluffig borste.

Contour: Till vardags slänger jag endast på lite solpuder för att få färg i ansiktet och om jag har tid lite lite highlighter.

Bryn och mascara: I flera år har jag använt Anastasias Dip Brow och jag vill aldrig leva utan den, haha. På senare tid har jag börjat använda en brynmascara från Nyx, då jag hört från vänner att den är bra. Kan inte annat än att hålla med om det! Till sist så sätter jag allt mitt smink och lägger min favoritmascara från MaxFactor.

Det var ett tag sedan jag skrev ut min sminkrutin, men en hel del av dessa produkter var mer redan då.. Snacka om favoriter! Hoppas ni gillade det här inlägget och tyckte det var lite intressant!

Likes

Comments

Har funderat på det här ett tag nu och kommit fram till, VARFÖR INTE? Mycket har hänt sedan sist, bland annat har jag flyttat tillbaka till Lund och skaffat hund. Jag har även börjat gymnasiet. Wow, vad mycket som kan hända på ett år!

Jag tänker att jag ska komma tillbaka till bloggandet successivt och sedan får vi se, men jag har ny motivation och det brukar ju räcka långt! Istället för att babbla en massa om vad som har hänt tänkte jag att jag kan dela med mig av lite bilder so you guys can catch up a little.

1. Min lilla älskling, Buddie
2. Tror ni att jag glömt hur mycket mina matbilder uppskattades?
3. Jag färgade mitt hår ROSA?!
4. Lund, älskade Lund <3

Likes

Comments

Hej på er! Det var ett tag sedan nu. Helt ärligt har jag ingen motivation att blogga just nu. Hinner helt enkelt inte. Skolan tar för mycket tid. Förstår inte hur lärarna tror detta ska gå ihop. Det måste få ett slut. Denna stress tär inte bara på mig, utan alla mina klasskamrater.

Det är för mycket just nu, hoppas ni förstår. Loveu❤

Likes

Comments

Varje dag får vi höra i skolan hur viktigt det är med träning, umgänge och sömn, men även att det är viktigt att vi pluggar. Varje lärare berättar vardagligen hur viktigt just hens ämne är och därför hur viktigt det är att vi lägger den där tiden det tar att göra den läxan när vi kommer hem. Man behöver inte alls vara bra på matte för att räkna ut att tiden inte finns till. Jag går upp kring 6-7 tiden på morgonen och är i skolan från ca 8 till 15 varje dag. Vi ungdomar ska ju sova minst 8 timmar så från tre på eftermiddagen till tio- elvatiden på kvällen har vi "inget" att göra. Det är ungefär 7 timmar, lång tid tycker ni. Men tänk då att vi ska få in allt ni lärare säger är så viktigt. Kanske går det om man klämmer ihop det, men ni skulle inte heller klara det 5 dagar i veckan genom hela högstadiet. Tiden finns helt enkelt inte.

Talar inte bara för mig när jag säger allt det här, men stressen är så stor att man knappt orkar ta tag i det. Stressen äter upp oss inifrån.

Likes

Comments