Vardag, Barn

Äntligen kom snön! Inte speciellt mycket men tillräckligt för att Essan skulle få inviga sin pulka som hon fick i julklapp av mina bröder.

Även mamman har fått njuta genom att bli bjuden på både lunch och middag. LYX!

Essie gillade att åka pulka och tyckte backen på vintervägen va toppen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inspiration , Interiör

Vilken vecka detta varit. Full rulle från start till slut känns det som.
Essie har åkt på världens förkylning och har en hemsk hosta. Så hon är allt annat än pigg.
Jag har haft mäklare här hemma för att värdera vår lägenhet då vi hittat ett hus vi hade så höga förhoppningar på.
Vi har även varit hos BVC och husvisning. Imorgon ska vi på middag och lördags ska jag inhandla sambons födelsedagapresent.
Full rulle.

Huset vi kollade på vår tyvärr inget för oss. Dessutom va det sjukt mycket folk där vilket gör mig så extremt stressad. Jag känner mig mest ivägen när det är fler som kollar. Men både jag och Mattias va helt överens om beslutet att inte boka en visning till. Tråkigt!!

Likes

Comments

Barn, Resa/Utflykter

Älskar att de har reklam för billiga flyg under denna artikel...

Denna artikel gör mig lite irriterad.
Varför ska man hela tiden vara så mån om att barn ska ha minnen av allt. Barnen ska komma ihåg saker annars är det inte roligt?
Skitsnack!!
Det handlar väl lika mycket om att barnen ska ha roligt under tiden oxå. Varför gör vi annars något med barnen? Varför ens ge barnen leksaker? De kommer ju ändå inte ihåg att de lekt med dem?

Ja detta kan vara den löjligaste artikel jag läst på väldigt länge.
Om jag har möjligheten att hitta på något med mitt barn så kommer jag göra det. Och jag kommer göra det för att hon ska ha roligt här och nu, inte för att fylla på minnesbanken.  Det har vi tid att göra genom åren.

Likes

Comments

Vardag, Barn, Inspiration

Jag har verkligen börjat gilla Polarn och pyret. Mamma och syrran har handlat där jättelänge men det är inte förens nu som jag har fått upp ögonen för märket.
Jackan är ju nästan ett måste inför dagisstarten senare i år.

Likes

Comments

Vardag, Barn

Så va Essie sjuk igen "/
Tycker det har varit så mycket den senaste tiden. Men har för mig att någon sa att ju fler gånger de är sjuka under första året desto bättre immunförsvar utvecklar de. Vet inte om det är sant men låter logiskt!

Idag blir se nog därför att vara hemma. Måste ner en runda till posten och hämta paket, förhoppningsvis två! :)

Likes

Comments

Barn

Nu är Essie lite mer än 8 månader. Hon är välrldens roligaste tjej som nästan alltid är glad. Jag tänkte att de kunde vara kul att skriva ner lite hur hon är så kan man gå tillbaka till det sen och läsa. Så detta är del 1 av Essie S.


SÖMN:
Essie sover superbra. Hon ville ganska snabbt flytta in i eget rum och har sovit där sen dess. Hon sover hela nätterna och vaknar mellan 8 och 9 på morgonen.

MAT:
Att äta är inga problem. Hon älskar att äta och provar gärna nytt. Fisk och ägg går dock inte alls hem. Däremot känner jag att det är lite jobbigt för hon har bara två tänder än så länge så att äta maten som är för 8-månader går inte riktigt än för hon sätter ofta i halsen just på grund av att hon inte kan tugga.

RÖRELSER:
Njaa, dethär med att krypa är inget som intresserar henne alls! Hon sitter bra själv men är det något hon vill ha så sträcker hon sig hellre än att krypa fram och ta det. Når hon inte lägger hon sig ner och blir på så sätt längre. Når hon inte de då heller så skiter hon i det.
Hon går om man håller henne i händerna så jag tror kanske inte att hon kommer krypa alls. Men det återstår att se.


SPRÅK:

Vår lilla tjej har från början haft väldigt mycket ljud för sig och det håller i sig. Hon säger inga ord ännu men man märker att hon varje dag lär sig nya ljud och läten.

ÖVRIGT:
*Hon älskar musik och saker som låter och sitter gärna och diggar med. Favoritleksaken för tillfället är en trumpet man kan spela på som hon fått av kusinerna.
*Hon springer runt som bara den i gåstolen och att jaga hunden är en favorit...
*Hon har även börjat kela mycket mer nu. Och nu vill hon gärna dela med sig av både snutte och napp till både mamma och moster.

Likes

Comments

Inspiration , Interiör

Dags för ett renoveringsinlägg. Denna gången är det köket.
Här inne va det brun bröstpanel på väggarna och en mönstrad tapet. Två olika kakel och fult fläckig golv.

Tyvärr låg alla förebilder på min mobil som gick sönder för ett tag sen så vi får nöja oss med den som fanns i den katalogen man får vid visning.

Det vi gjorde var att plocka bort att bröstpanel och tapeterna. Rev ner kaklet på båda sidorna av rummet.
Vi satte vita bräder under skåpen och rev bort den bruna plasten som satt där.

Det absolut första vi gjorde var att sätta in diskmaskin. Så vi rev ut en skåp och satte maskinen där istället.

Vi valde att plocka bort överskåpen och sätta in rostfria hyllor från ikea.
Handtagen på alla skåpen är från bara barahandtag.

Golvet är samma som vi har i övriga lägenheten och det var väldigt viktigt för Mattias att inte ha några dörrlister mellan hall/sovrum/kök och nu är jag glad att jag lyssnade på honom.

Det lilla skåpet precis intill kylen va innan ett skåp för handdukar. Jag plockade bort dörren och gjorde om den till ett hyllplan och satte in kokböcker istället.

Stolar och bord kommer från Ikea. Och Essies barnstol är från Stookke.

Likes

Comments

Barn, Vardag

För ett tag sedan skrev en vän ut på sin Facebook hur hon mådde. Att hon mådde dåligt och hur hon varje dag kämpade med sina hjärnspöken. Jag vet inte om det gjorde att hon mådde bättre men idén att folk kanske ska förstå varför man inte alltid är på topp tycker jag är smart så tänker därför göra ett liknande inlägg fast på min blogg.

Detta året har verkligen inte varit lätt. Jag har fått vara med om det absolut finaste en människa kan vara med (enligt mig). Jag fick föda barn. Och inte bara föda ETT barn utan MITT och MATTIAS barn.

Dock va inte glädjen speciellt långvarigt då jag precis efter förlossningen fick ett hematom.

(ett hematom är en samling av blod utanför ett blodkärl. Det beror på väggen av ett blodkärl vägg, artär, ven eller kapillär, har skadats och blod har läckt ut i vävnaderna där det inte hör hemma. Det hematom kan vara liten, med bara en prick av blod eller det kan vara stor och orsaka betydande svallning.)

Dessutom fick jag en sfinx bristning, 4:de graden.

(Vid en fjärde gradens bristning går skadan ända in till tarmens slemhinna. Det innebär att i bristningsögonblicket är det helt öppen mellan vagina och tarmen. Ändtarmen måste lagas då den spruckit och sedan sys inre och yttre ändtarms-ringmusklerna ihop)

Detta gjorde så att jag under flera månaders tid inte fick lov att bajsa utan var tvungen att gå på laxerande hela tiden. Jag hade så ont att jag åt såå många värktabletter flera gånger om dagen och kunde vissa dagar inte ens komma upp ur sängen.

Detta resulterade i att jag inte ville lämna hemmet. För tänk om jag skulle bajsa på mig. När jag väl märkte att jag va tvungen att lämna hemmet kom jag på idén att om jag bara åt tillräckligt med mat så jag blev halvmätt skulle jag inte behöva gå på toaletten. Vilket resulterade i att jag inte åt alls. Detta i kombination med mina tabletter gjorde att jag utvecklade en mindre ätstörning.

Min familj och Mattias kom ganska snabbt på mig och mitt beteende och tyckte jag skulle börja prata med någon. Sagt och gjort. Jag började prata med min barnmorska som jag tycker är den mest fantastiska barnmorska jag någonsin varit i kontakt med!

Jag fick ordning på mig själv och kunde äntligen börja vara en mamma. Men efter bara en kort tid började min mjölk försvinna. Det såg ut som halvtaskigt diskvatten och min syster åkte ner och köpte ersättning till Essie som för första gången på länge såg riktigt mätt ut.

Flera månader senare kände jag att jag mådde ganska bra och jag hade äntligen fått axla rollen som mamma. Men då kom det! En brännande smärta från förlossningen och den har än idag inte gått bort. Senast förra veckan låg jag i tårar för att jag hade så ont och ingen hjälp går att få.

Samtidigt som jag kämpar med allt detta får jag gång på gång skit kastat i ansiktet från olika håll och idag va ingen skillnad. Även idag ringde jag till min mamma och syster i panik och kunde inte för allt i världen hålla tillbaka tårarna. Jag känner mig som en myra som gång på gång blir nertrampad.

Detta påverkar mig så mycket på så många sätt att idag fick jag fan ta mig nog. Kosta vad de kosta vill men från och med idag ska inte någon trampa på mig igen! Jag vet att jag har familj som stöttar mig, vänner som pushar och en jävligt bra sambo som alltid står bakom om jag skulle tappa fotfästet.

Så med detta långa inlägg vill jag bara förklara för alla att jag kanske inte alltid orkar ringa för att kolla läget, eller svara i telefon när du ringer. Jag orkar kanske inte heller vara social och utåtriktad som jag brukar för jag har på riktigt en jävla BAJSDAG!

Och det är okej! Det finns ingen som orkar ta hur mycket som helst och det finns ingen som ska behöva göra det heller. Från och med nu så kommer jag göra vad jag tycker är bäst för mig och de jag bryr mig om!

Om du, precis som jag tröttnat på omgivningens respektlösa tillvägagångssätt säg ifrån! För tro mig, Ingen kommer göra det åt dig och du är din egen lyckas smed.


Likes

Comments

Inspiration , Interiör

Favoritpryl i hemmet just nu:
Just nu är nog favoritprylen alla tomtar. För ja jag har börjat sätta upp mina tomtar.

Här får jag bäst inredningsinsperation:
Instagram, tidningar, pintrest bla.

Min favoritmöbel just nu:
Sängen!! Helt klart sängen. Är så sjukt trött nu för tiden.

Favoritpryl hemma hos mig just nu:


När väcktes mitt intresse för inredning:
Jag tror att de verkligen blev stort när jag först flyttade till egen lägenhet. Då va jag 19. Men jag har alltid tyckt om att ha de fint på rummet och ändra ofta om på den lilla ytan som fanns.

Drömköp:
Oj, det är så mycket jag vill ha till lägenheten som fick vänta när jag gick hem på mammaledighet. Men första platsen är nog delad. Det är en lampa till köket och nya dörrhandtag.

Mitt senaste köp i inredningsväg:
Hmm, det kan nog vara en blå kruka till sovrummet haha

Bästa inredningsbutik:
Jag handlar mycket på nätet. Så får man räkna in de så Ellos, royal design, Rum28, HM/Zara home och många fler "småsidor".

Något jag behöver:
Taklampor. I nästan alla rummen.

Vilken möbel skulle aldrig få stå i mitt hem:
Vet inte om de räknas som möbel men klösträd. Ni vet sådan som innekatter måste ha. Det är sen fulaste jävla möbel man kan ha!!

Vilken blomma gillar jag mest:
Jag älskar liljor men en annan blomma som ligger varmt om hjärtat är hortensia.


Om jag fick köpa precis vad jag ville:
Dörrhandtag till alla dörrarna.

Vad vill jag helst rusta upp:
Toaletten. Alla andra rum är renoverade utom toaletten så den står på tur.

Likes

Comments

Igår fyllde fina Alesso 2 år. På ett sätt känns de som att han funnits betydligt längre men och andra sidan så känns de som igår Jag åkte upp till Madde och Macke för att hälsa på den nyaste familjemedlemmen.

Idag va det iallafall kalas. Presenter, mat, tårta och härligt sällskap. En bra lördag helt enkelt.

Imorgon är det söndag och jag räknar inte med att vara speciellt produktiv. Men ack så härligt de ska bli.

Likes

Comments