Januari- Februari

Två väldigt händelselösa månader. Jag sökte jobb och gick på intervju efter intervju. I slutet av Januari hade Anna 25års fest och det var ett jäkla drag. Annars hängde jag en hel del med familjen. Många av mina kompisar befann sig utomlands eller jobbade, så jag gick mest hemma i min ensamhet.
Under slutet av februari började jag jobba för Kungsbackas vikariepool och åkte runt på olika förskolor. Trots att jag fick en hel del jobb så fortsatte jag att leta jobb, jag ville ha X antal garanterade timmar/månad.

Mars-April

I mars fortsatte mitt jobb inom vikariepoolen samtidigt som jag gick på andra arbetsintervjuer vad sidan av. Våren började titta fram och det var väldigt skönt att man äntligen kunde börja njuta lite av våren, framför allt när man var ute och lekte med barnen. I slutet av Mars blev det klart att jag fått en tjänst på dinsko på 50%. Så jag bestämde mig för att jobba hälften på dinsko och hälften på förskolan. Vi renoverade hemma och la in ett nytt golv. I slutet av Mars blev det spa med mamma på stenungsbaden.
I början på april fyllde jag 21år, fick en massa fina blommor och blev firad av Elin och Elina på Nobas. Jag började även min tjänst på Dinsko, vilket innebar att jag även fyllde min garderob med både skor och skovård. Jag och Mattias åkte till tjörn en helg, grillade för första gången under året och bara njöt av ledigheten. Men det absolut bästa var i slutet av April då jag åkte till New York med pappa och Mattias.

Maj-Juni

I början på maj var det barndop för mitt kusinbarn Emelie som jag även är fadder år. Ett jätte fint dop! Jobbade största delen av Maj, men i slutet av månaden blev det Summerburst med Sandra, Elin, Amanda och Linnea.
I juni var det en grym månad. Sandra fyllde 22 så vi firade henne på barhimmel i Göteborg. Hade AW med jobbet. Midsommar kom och jag och Mattias samlade i vanligt ordning alla våra kompisar på tjörn och festade hela helgen. Ett par dagar senare bar det av mot Bråvalla, vilket också var så sjukt kul.

Juli-Augusti

Mattias kämpade på med klassikern och i juni månad var det dax för simningen. Jag åkte med Mattias och hans familj för att heja på. Jag och Mamma åkte iväg till Varbergsfästning där Carola och Måns hade sin konsert, det blev en del hel drinkar och kvällen avslutades på nattklubben i kungsbacka. Jobbade ett par dagar innan det bar av till Varberg igen då jag och Mattias hade bokat in oss på spa.
I Augusti åkte jag och Sandra till tjärn för att hälsa på Rebecca, det blev en och annan drink på stenungsbaden också. Miriam Bryant spelade på avenyn och jag, Elin och Sandra var där ihop med några flaskor vin. Jag tog även beslutet att säga upp mig och istället börja plugga. Det var dax för en flytt till Karlstad.

September-Oktober

Det blev två veckors nollning som spred sig över Augusti och början av September. Hade extremt roligt, men en massa fester, sittningar och andra aktiviteter. Det blev även en helt del plugg, och det var dax att bli vän med lagboken.

Novermber-December

Mellan allt plugg i November och December hann jag bli med i Evenemangsutskottet, och även vara med och anordna en temasittning. Vi hade myskväll hos SandraK för att pynta hennes gran och få lite julkänsla. Julen spenderades hos min släkt i Halmstad och en brakande nyårsfest hos Elin.

Tack för detta året!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Japp, då var det måndag och ännu en ny vecka. Denna veckan firar jag en månad som karlstadsbo, och det känns helt sjukt att tiden har gått så fruktansvärt fort.
Nollningen är avslutad och nu har jag äntligen börjat forma till något form av vardag.
I början på förra veckan lämnades den första seminarieuppgiften in och nu hoppas jag av hela mitt hjärta att den blir godkänd så att man slipper kompletteringar. På onsdagskvällen kom Sandra och hälsade på. Hon kom väldigt sent på kvällen så vi gick och la oss med en gång. På torsdagen tog vi oss in till stan där ja visade upp Karlstads alla affärer. På kvällen njöt vi av räkor och vitt vin som Sandra hade tagit med sig från västkusten. Det kan ju varit den bästa måltid jag ätit på hela året, helt fantastiskt!

På fredagen började vår resa hem till Göteborg. Eftersom jag hade en veckas uppehåll med föreläsningar så passade jag på att åka hem. Kom hem på eftermiddagen till mannen och vår mysiga lägenhet i Kungsbacka. Vi gjorde inte speciellt mycket på kvällen, tog mest vara på varandra och umgicks.

Startade lördagen med en god frukost och sedan en dejt med Elina. På lördags eftermiddagen tog jag och mannen in på Gothia Towers. Vilade lite på rummet innan vi på kvällen gick på resturang och även bio. Det var helt fantastiskt att få sova på hotell och sedan njuta av hotellfrukosten dagen därpå. Direkt efter utcheckningen promenerade vi bort till min kusin Jennie och hennes sambo Daniel för en kopp kaffe. Så vi fick hela två timmar att mysa med Emelie (mitt kusinbarn). Kan inte fatta att hon redan är 1 år och ägare av 5 tänder! På kvällen blev det middag med mamma och pappa hemma hos mamma.

Med andra ord har jag haft en sjukt intensiv vecka men helt underbar. Det har varit jätte skönt att få besök av Sandra och få visa hur jag har det. Men också att få komma hem och träffa alla nära och kära.
Idag är jag ensam hemma här i Kungsbacka så ska försöka plugga hela dagen tills mannen kommer hem. Ikväll får vi besök av mannens familj och i morgon går tåget hem till Karlstad (och verkligheten) igen...

Likes

Comments

Igår började vecka två i skolan och även vecka två på nollningen. Hade föreläsning fram till halv 12 och invigde sedan biblioteket. Dem har en jätte bra tyst avdelning där man kan sitta i lugn och ro och läsa. Så jag tog 1,5 timma med effektivt plugg. På kvällen var det dax för den efterlängtade beerpong turneringen mot Civilekonomerna och vi jurister tog hem vinsten. woohoo, heja oss!
Dagens föreläsningar börjar om 30 min, och jag kaninte påstå att jag känner mig jätte taggad just nu. Dagsformen har varit bättre.. Förhoppningvis kommer den bara hålla på en timma så jag kan gå hem och somna om sen. Man får ju ladda upp inför kvällens nollningar, haha

Likes

Comments

Hur vackert är det inte Karlstad?

​​Första veckan i skolan är över. En vecka med mycket alkohol, rekord många nattbesök på donken, nya vänner och väldigt många skratt. Jag börjar faktiskt känna mig mer och mer hemma i min lilla lägenhet. Har fortfarande en lite känsla av att jag fortfarande är på semester,men det försvinner nog med tiden. Programmet jag läser vid högskolan känns dock helt klockrent. Att studietiden kommer bli tuff är en helt annan sak. Men jag antar att det ingår. Man får kämpa för att nå sina drömmar och mål. 
I morgon drar jag igång 09.15 med föreläsning till 12 sedan blir det lite eget plugg. Jag är så taggad på kvällens nollning då vi ska köra Beerpong-turnering. Kan bli väldigt tufft att ta sig upp ur sängen på tisdag...

Likes

Comments

​Igår var första dagen i skola och även första dagen av 14 dagars nollning. Skoldagen bestod av två föreläsningar. Programinformation och kursinformation. Så vi fick helt enkelt bara information av våra 4 kommande pluggår. Det var otroligt mycket information och nya intryck, det kändes nästan lite som om hjärnan skulle sprängas när jag kom hem vid 3 tiden. Men istället för att lägga mig och sova tog jag faktiskt fram min kurslitteratur och pluggades aktivt 1 timma. Heja mig!
På kvällen var det nollning. Alla hade på sig varsin reflexväst, som lite senare utvecklades med pannband med våra namn och en "nollnings-lagbok". Vi såg ut som en förskola påväg till skogen. (haha). 
Kvällen bestod av korvgrillning, lekar och en dunk med vin. Vinet hade dem tydligen gjort själva.. Ja, man har ju druckit godare viner, men ska man nollas in så ska man. Allt hade varit jätte roligt om det inte var så att det piss-regnade i 3 timmar... Alla var som isbitar. Så jag och några till kastade in handduken vid halv 9. Det var FÖR kallt. Men ikväll ska det bli kanon väder, och då väntas statsvandring i stan och sedan utgång! 

Likes

Comments

Dag 2 i Karlstad.

Idag började jag dagen med en PW på 6 km dieket efter frukost. Hittade ett par trevliga motionsspår som ligger i skogen bara 5 minuter från lägenheten. Det kommer bli många fler PW där och kanske till och med en löprunda någon gång, super härligt att promenera i skogen.

Eftermiddagen spenderade jag på universitetet. Gick dit med Hanna (en tjej som jag halvkänner lite sedan gymnasiet, vi läste samma kurs sista året) som också flyttat hit nyss. Det var så skönt att träffa någon man sett i sin hemmamiljö. Vi fick en karta med tipspromenad så att man lättare skulle lära sig hur alla hus och lokaler låg. Helt ärligt hittade vi inte alla, det kändes lite som att gå i en labyrint. Men vi hittade i alla fall lokalerna vi ska ha våra första lektioner i så ingen av oss kommer att behöva springa runt på måndag i panik (skönt!)
Fick även fixat mitt KAU-kort som behövs för att ta sig in genom alla dörrar. Bäst av allt var att jag fick hämtat ut all kurslitteratur som jag beställt. Så nu ska jag sätta mig och bläddra lite i böckerna och få en lite större inblick i vad min första kurs kommer att handla om.
Om 3 timmar kommer Mattias hit. Shit vilken grym dag!

Likes

Comments

​Igår var det dagen med stort D. Igår flyttade jag till Karlstad. Jag, mamma och pappa slet som djur exakt hela dagen och jag var helt slut när jag tillsist somnade vid 23-tiden. 
Vi åkte från Göteborg vid 7 tiden och var uppe i Karlstad strax efter 10 tiden. Åkte direkt till Lecab där jag skulle hämta upp mina nycklar. Sedan började slitet. Vi tog oss till lägenheten som ligger ca 5 minuter(gångavstånd) från universitetet och bar upp alla flyttlådor. Mamma fick uppgiften att packa upp lådor, jag och pappa tog oss till Ikea. Herregud vilket stort varuhus, säkert dubbelt så stort som det vi har hemma. Fick köpt en byrå, säng, bord och stolar.
​Resten av dagen bestod av montering. Mamma och pappa åkte hem vid 8-tiden och då hade vi fått upp en säng, ett bord och en stol. Skämdes nästan lite att jag som vanligt enbart tänkt på designen och inte hur jäkla krångliga möbler jag valt ut. Typiskt mig. Tur att min händig man kommer upp på fredag så han kan hjälpa mig med resten. 
Nu har jag precis ätit upp min goda frukost och ska dra mig ut på en PW för att lokalisera mig lite. Sedan blir det att ta tag i det som inte är uppackat. Kanske ska jag försöka montera den andra stolen också? 

Likes

Comments


På fester?
Den som blir fullast (haha). Jag är indepå fest speciellt ofta, och brukar heller inte springa ner krogen varje helg. Så när det väl är festligheter är jag verkligen i mitt bästa jag. Brukar även sluta med att jag är ute tills krogen/festen stänger!

Hemma?
Den som är mest organiserad och välplanerad. Mannen här hemma är riktigt dålig på att ha bra framförhållning och brukar rätt ofta råka dubbelboka saker. Jag är helt enkelt en vandrande kalender. Mattias är dock den händiga av oss (kan bero på att han är snickare, haha). Jag tror gärna att jag också kan montera möbler, renovera och hantera bilar men i 99% av fallen tappar jag intresset och tålamodet efter 5 minuter och går därifrån irriterad.

På stranden?
Läslusen! Jag är världens badkruka och badar bara om jag är utomlands med typ 20-25 grader i vattnet. Så ni hittar mig i solstolen med en bra bok. Jag kan spendera timmar med att ligga och läsa när jag är på semester. Helst ska boken vara verklighetsbaserad och gärna ha knytning till kriminalitet.

I bilen?
Den åksjuka. Jag har alltid varit väldigt åksjuk, så jag sitter oftast bara rakt upp och ner och följer vägen med blicken under bilfärden. Jag gillar att sitta och prata i bilen och lyssna på bra musik som man kan sjunga med till. Åker vi på en rak väg brukar jag inte tänka lika mycket, men är vi på en kurvig väg är mitt största fokus att inte spy.

På flygplanet?
Den som är groggy (haha). Jag äter ALLTID åksjuketabletter när jag flyger, vilket gör mig väldigt trött och seg så jag brukar halvsova större delen av resan. Det händer nämligen att jag blir åksjuk även på plan om det är blåsigt och flygfärden blir för guppig. Det finns inget värre att vara åksjuk och inte kunna stanna planet eller ta sig ut och få frisk luft. Så jag tar alltid en tablett i förebyggande syfte, det håller mig också lugn hela resan.

På morgonen?
Den morgonpigga. Jag går alltid upp i god tid innan jag ska gå hemifrån. Det är viktigt för mig att ha minst 20 minuter framför Tv4-morgon där jag äter min frukost och dricker min kopp med kaffe. Jag gillar även att ha god marginal till att klä på mig och sminka mig. Är jag ledig sover jag aldrig längre än till halv 10 av ren vana. Jag gillar att gå upp i tid och ha hela dagen framför mig.

På kvällen?
Den som går och lägger sig först. Jag är verkligen ingen kvällsmänniska. Vid 10-tiden brukar jag börja förbereda mig inför kvällen, borsta tänderna, av med sminket (om jag har det kvar) och göra min kvällsrutin. Oftast brukar vi krypa ner i sängen runt halv 11 med tvn påslagen. Mattias brukar kolla lite till och jag brukar i stort sätt alltid somna på hans bröstkorg mitt i filmen/programmet.

Likes

Comments

​Hela förmiddagen gick åt till att packa, tvätta, sortera papper och skicka mail. Jag var klar vid 14 tiden när Sandra kom förbi. Det blev en härligt lunch på Tullen och sedan hem för att hänga mer tvätt och ta det lugnt i soffan. När Mattias lite senare kom hem från jobbet var vi hungriga igen och gick bort till Street Friends och åt varsin dröm god hamburgare. Nu är det dags för en varm dusch (hann inte med träning idag heller..)  och sedan mys framför tv. Idol börjar ju idag och det är alltid lika kul att se folk göra bort sig i tv eller hur dem hittar fantastiskt talanger! 

Likes

Comments

Godmorgon måndag!
Då går vi in i vecka 34, endast 3 dagar kvar till flytt och en vecka kvar tills skolan börjar.
Min helg har varit så himla underbar. I fredags var jag ju som sagt ute med tjejerna. I lördags jobbade jag fram till 18 och sedan mötte Mattias upp mig i Göteborg. Vi åt middag vid matvagnarna och sedan promenerade vi bort till bergakungen för att gå på bio. I går hade jag min sista dag på jobbet, och jag firades av med paket och massa kärlek från mina underbara kollegor. Paketet bestod av block, pennor och andra grymma saker som jag behöver nu när jag börjar skolan. Efter stängningen åkte jag och Mattias hem till mamma för att äta middag.
Känns så himla bra att min sista helg i Kungsbacka blev så himla lyckad. Idag ska jag tvätta upp alla tvätt innan den ska packas ner, hinna gå ut och springa, packa lite flyttlådor och luncha med Sandra. Fullt ös medvetslös! 

Likes

Comments