Preventivmedel

Idag hade jag en tid på ungdomsmottagningen för att bl.a. diskutera preventivmedel. Jag har ätit Prionelle p-piller sedan jag var 16 år och är inne på mitt femte år med dem. Jag har egentligen aldrig haft några problem eller biverkningar tills jag insåg att min huvudvärk kanske kommer från p-pillena, och även mina humörsvängningar. Jag mådde väldigt dåligt psykiskt när jag började med dem därav reflekterade jag nog inte alls över eventuella biverkningar. Det finns ju alltid en risk att man mår sämre utan p-pillrena, så det är en svår balansgång. Jag som är dålig på att komma ihåg att ta piller egentligen, dock knappt glömt ett ända p-piller på dessa år, men ibland sker det och med spiral slipper man att komma ihåg de där pillret. Jag tänker alltså sätta in en spiral, och det känns så tvådelat när det kommer till spiral, vissa tycker att det är perfekt medan andra verkligen har mått skit, haft ont och blött massor. Läkaren sa även idag att många som slutar med p-piller får problem med hyn eftersom p-piller tydligen hjälper mycket mot acne, aldrig slagit mig. Jag hoppas *ta i trä* att min hy kommer må desamma utan p-piller och att jag slipper kroppsliga förändringar överlag. Jag vill egentligen ha så lite hormoner i mig som möjligt, utan att ta bort preventivmedel helt, men i och med att jag har såpass kraftiga blödningar kan jag t.ex inte ha kopparsprial då man kan få ökade blödningar av dem. Hormonspiral, till skillnad från p-piller ger bara hormon i livmodern vilket känns bättre, i alla fall för mig, sedan får vi se hur kroppen reagerar.

Föresten, de här med att ha munskydd är inte min grej, varmt och jobbigt att andas. Kan inte fatta att vårdpersonalen orkar springa omkring i dessa hela dagarna och göra sitt jobb så fantastiskt som dem gör! Jag blev yr bara av att springa upp för trapporna, kändes som jag bara andades in min egen koldioxid.

Snart väntar handledning inför b-uppsatsen så att vi snart kan komma igång med den på riktigt. Sedan ska jag åka till Eric, kanske träna eller bara mysa ner mig, vi får se helt enkelt. Hoppas ni har en fin dag!

Kram / Erica

Gillar

Kommentarer