Ny tyrkisk rett

God lørdag,

I går lagde jeg en tyrkisk rett som heter «karniyarik». Det er altså en rett med auberginer som er fylt med kjøttdeig.

Dette trenger du:
Auberginer
Kjøttdeig
Løk
Hvitløk
Oregano (eller annen krydder), salt og pepper
Tomatpuré
Hakkede tomater

Slik gjør du:
1. Kutt auberginen(ene) i to. Stek de i stekepanne med litt salt og olje. Dette for at de skal bli myke. Her gjelder det å ta auberginer som ikke er så tykke.
2. Etter at man har stekt auberginene så er det bare å sette de i en ildfast form. Deretter steke kjøttdeig til det blir brunt, ha oppi gul løk, paprika, krydder, salt og pepper. Deretter er det bare å smake til seg hvor mye tomatpuré og hakkede tomater du vil ha. Jeg tok ca 2 skjer tomatpuré og 1/2 boks med hakkede tomater.
3. Når fyllet er ferdig så bruk gjerne en skje for å lage grop i auberginene og fyll disse med kjøttdeigen. Topp disse enten ned paprika, tomater eller chili. Jeg valgte ost 😃
4. Siste steget er p bruke samme pannen du har laget kjøttdeigen med. Ha oppi litt tomatpuré og 2 glass vann. Kok dette opp med litt salt. Så helle det over i den ildfaste formen.
5. PS! Jeg hadde noen poteter i også - men det er valgfritt!
6. Det er ingen fasit på hvor lenge dette skal stå i ovnen. Det må man bare se etter.

Har fått dilla på soyasaus på risen. Er så digg!!!

  • 450 visninger

Liker

Kommentarer

cesiliegm
cesiliegm,
Så flink du er! Så veldig godt ut 😊
nouw.com/cesiliegm
Erdemir
Erdemir,

Tusen takk!! Var kjempegodt <3

nouw.com/erdemir
verozitas
verozitas,

Det så skikkelig godt ut 😃 MÅ prøves

nouw.com/verozitas