Jeg føler meg ikke trygg

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal starte dette blogginnlegget, da det er år og dager siden jeg har blogget. Jeg har lenge hatt lyst til å starte bloggen min igjen, men har ikke hatt noe motivasjon til å sette i gang. Grunnen til at det kommer et innlegg fra meg i dag er fordi jeg de siste dagene har vært veldig frustrert og irritert rundt corona-virus teamet. Hver eneste dag leser man om corona viruset som har spredt seg som ild på tørt gress. Noen bryr seg ikke i det hele tatt, mens andre er redde. De som er redde er nok de som er i risikogruppen - og det skjønner jeg.

Det er særlig to ting som irriterer meg. Først og fremst er det de man daglig leser om som ikke overholder sin karantene. Det er greit at de som er smittet i Norge har milde symptomer - men igjen så skal en karantene holdes. Det er så utrolig egoistisk å ikke overholde den.

Det andre som irriterer meg - og som faktisk gjør meg som som så vidt har et immunforsvar irritert og ikke minst redd er håndteringen av dette viruset i helsesektoren. Jeg føler meg rett og slett ikke trygg. Jeg som pasient eller besøkende på et sykehus skal føle meg trygg når jeg setter mine føtter inn på et sykehus. Enten om det er at jeg skal besøke noen, er selv pasient eller om jeg skal få behandling for noen plager. Jeg har virkelig ingen forståelse for at helsepersonell i disse dager ikke blir prioritert når de først føler seg dårlige eller er syke. At helsepersonell blir avist eller får beskjed om at en prøve ikke er nødvendig i disse tider er for meg helt uforståelig. Etter episoden på Ullevål sykehus på øyeavdelingen burde man ta lærdom av dette.

Bildene over er fra min innleggelse de siste ukene - og jeg går rundt hver eneste dag og engster meg for at helsepersonell inne på sykehuset hvor jeg skal føle meg trygg skal være smittebærer og ikke bli tatt på alvor. Jeg prøver bare å forstå hva som skal til for at dette skal bli tatt på alvor, men jeg har en stygg følelse på at det først blir tatt på alvor etterr at man enten mister et liv eller til man får helt Italia tilstander her.

/Esra Erdemir

  • TANKER
  • 3 010 visninger

Liker

Kommentarer