Jane är såld. SÅLD! Hon är inte min längre. Min bästa vän finns inte hos mig. Mitt hjärta gör så ont, jag har sålt min bästa vän. Pengarna på kontot är verkligen inte av intresse. Inte någonstans, smärtan är så stor och jag saknar henne så mycket redan.

Det känns verkligen som jag svikit henne... Jag vet hon kommer få det bra. Hon kommer få så mycket kärlek. Men jag känner att jag svikit henne så mycket. Hon har gett mig mitt liv, hon har sett till att jag hållit mig på rätt väg. Hon har verkligen gett mig allt man kan önska sig. Vi tog oss till Msv C från inget. Ingen av oss kunde något när vi började. Resan jag gjort med henne är något som jag kommer vara tacksam för i resten av mitt liv. Mötet med henne och dessa 11 år är något som jag ALDRIG kommer glömma.

Jag har gråtit ögonen ur mig.. Att sitta på henne sista gången var det tuffaste jag gjort, att säga hejdå till henne var det tuffaste jag gjort. Att stå där i transporten och känna hennes doft och pussa henne en sista gång. Jag kan inte beskriva det. Det gjorde så ont. Jag har ingen häst för första gången på 17 år har jag ingen häst. Vad ska jag göra med min tid?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

dag två av tre är nu till ända på yrkesprovet. i skrivande stund sitter jag och skriver pm till morgondagens dressyrlektion samt till stall-teorin. Alla prov under dagen har känts helt okej. Det jag ska tänka på tills imorgon är att komma ihåg att sätta på mig en klocka runt handleden.
Nu är det bara en dag kvar för det här tillfället. Man blir trött av att gå och vara nervös och spänna sig på det här sättet dagarna i ända, så en sovmorgon på onsdag känns lockande!

Likes

Comments

Yes, nu är diplomeringen igång! Söndag eftermiddag började vi med tre teoretiska prov. Imorgon, måndag, är det dags för mig att hålla en hopplektion samt en teorilektion på sal. Vi har dessutom någon slags diskussion/samtal i grupp och ett prov i ridskolekunskap.

På tisdag har jag min dressyrlektion och en teorilektion i stall. Vi har dessutom någon slags stationsövning.

Jag intalar mig att jag bara kan göra mitt bästa och hoppas på att det räcker!

Nu ska jag läsa igenom min teorilektion en gång till och sedan släcka ner och sova några timmar.

Håll gärna tummarna för mig under kommande dagar, tack!

God natt!

Likes

Comments

Godmorgon!
Jag sitter hemma och dricker mitt morgon te. Vi är lediga från skolan idag så jag valde att åka hem redan igår. Helgen ska spenderas i husvagnen tillsammans med Pappa och syster yster. Kunde inte laddat upp för diplomeringen på ett bättre sätt.
Det oroar mig dock att jag är så hes. Jag hoppas det släpper innan jag ska ha mina diplomeringslektioner. Kanske någon vet en bra huskur? Tipsa gärna i så fall!

Likes

Comments

Det märks att diplomeringen närmar sig. 5 dagar kvar.kvällarna består av ridlära, hästkunskap, organisation och spännande diskussioner om diverse ridlärarrelaterade ämnen.
Att halsen börjar göra ont och huvudet känns tungt oroar mig däremot. Att genomföra en diplomering sjuk känns inte helt optimalt. Jag kurerar mig med litervis av te, honung och ingefära och hoppas på att det inte bryter ut helt förrän diplomeringen är över.
Nu börjar det bli dags att släppa plugget för idag och sova några timmar.

Likes

Comments

Ni vet hur det är.
När man tvivlar på sig själv och sina kunskaper. Idag hade jag en sådan dag. Jag kulle ha en bedömd stall-lektion om hästens delar/enklare exteriör, något jag absolut har koll på, det vet jag ju egentligen.
Jag tror att min osäkerhet dels sitter i att bli bedömd, men även det här att allas ögon är på mig. Lite scenskräck helt enkelt.
Det är konstigt det där egentligen, att så länge eleverna sitter till häst har jag inga problem med att ala tittar och lyssnar på mig, men så fort det är avsuttet blir jag nervös.
Jag tycker också att det är skillnad när jag är ute på ridskolorna och har teori med "riktiga elever", då är jag inte alls så nervös.
Med andra ord borde det vara att bli bedömd jag tycker är jobbigt.

Jag måste börja tro på mig själv.
Jag kan. Jag kan. Jag kan.

Likes

Comments

Jag ska inte ens försöka bortförklara varför jag inte har uppdaterat här på så länge. Det har bara inte blivit av.

Saker som hänt sedan senast är..

  • Fidde har varit sjuk, är nu frisk igen och under igångsättning
  • Dressyr och hopp-examen godkända. Fick låna Lord henn, en skolhäst som jag trivs superbra på!
  • Jag har utvecklat mycket i min ridning under timmarna på lords rygg, sådant som jag nu tar med mig upp på Fidde. Win Win!
  • Många nattliga diskussioner om ridlära, kommandon vs tillsägelser och mycket annat som hör till ridläraryrket, det märks att diplomeringen närmar sig!


Fidde kändes superfin idag. Det har som jag skrev varit väldigt nyttigt för mig att rida lord de veckorna när Fidde varit sjuk. Det har utvecklat mig som ryttare mycket om man ser till den korta tid utvecklingen skett på. Jag kan knappt bärga mig tills vi åker hem så vi kan komma ut på tävlingsbanorna igen, jag och min fina Fidde!

Likes

Comments