Hej alla!
Många har säkert läst på Instagram att vi har köpt en till ponny, Oisin eller som han heter Oisin Nos Na Gaoithe. Vi köper alltså honom som ett litet "projekt" till mig för att jag ville ha en liten "utmaning" för att utvecklas som ryttare. Tage är för tillfället under rehabilitering, muskelsträckning sedan kraschen så han är snart frisk igen men han kommer inte att påverkas av detta i framtiden. Detta är också en anledning då man slipper tappa ridning och ridtimmar i sadeln, istället för att man inte ska kunna rida under tiden som den andra hästen är till exempel skadad så har man fortfarande en till som man kan rida. Man tappar alltså ingen ridning utan håller igång.

Oisin är en 7 årig irländsk valack, men som en 5 åring i utbildningen. Han har gått jakt på Irland och varit här i Sverige i ungefär 6 veckor. Han är en oerhört trygg och säker ponny som verkligen hoppar allt! Finns inget titthinder som han är tittig på. Idag var det 3-4 gången som han hoppade och gör det galant, inga problem alls. Denna ponnyn kommer att bli min nästa Tage, stjärna med andra ord. Om ca 2-3 h är vi hemma och då har jag två stjärnor i stallet!

Har ni några frågor så är det bara att fråga!

Vi hörs snart igen, Heeej dååå🌟

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår kväll kände jag för att göra en liten överraskningsmiddag då mormor ska vara här i några dagar. Jag bad mamma att köpa pitabröd, jag ville göra quesadillas. Något mormor aldrig ätit, men som är såååå gott!!
Så tänkte skriva här hur jag gjorde.

Du behöver: för 3 personer
Pitabröd, tre stycken.
Kyckling, skär mindre bitar och marinera gärna.
Salsa, hot.
Creme fraiche, en liten burk.
Arla, prästost.

Du kan även göra en liten sallad vid sidan om, jag använde:
Gurka.
Gul paprika.
Isbergssallad.
Balsamico.
Salladskrydda.

Gör såhär:
Vik brödet på mitten och kllipp eller skär pitabröden i tre delar. Lägg ost på båda sidorna, sedan lägger du på salsa och kyckling, ca 3 stycken per quesadilla. Vik över den andra delen. Vi använde våran paninigrill, superbra även för kött. Lägg i ca 1-3 beror på storleken av "grillen" eller toastgärnet.

Hoppas ni provar och gillar denna rätten. Mitt egna recept.

Taaaaack❤️

Vi hörs snart igen, heeej dååå🌟


Likes

Comments

Mums, den perfekta smoothien för dig som vill vara nyttig och samtidigt dricka gott. Denna smoothien innehåller endast fruktsocker och mycket vitaminer, proteiner samt är fräsch. Man kan dricka den när som helst under dagen. Prova gärna!!💗
Ingredienser:
Två nävar frysta eller färska blåbär
Två nävar frysta eller färska hallon
En-två nävar fryst mango.
Ca 1-2 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
Gör såhär:
Lägg först i blåbären sedan hallonen och mangon, häll i yoghurten och mjölken. Mixa. Ta två mellan stora glas och häll upp. Hoppas det smakar!

Vi hörs snart igen, heeeeeej dåååå🌟

Likes

Comments

Här är en trailer på den första videon jag har lagt ut, Gör iordning Tage inför ett ridpass!
Om ni går in på min profil, ni hittar den på vänster sida så finns det en länk längst ned.
Det är kanske inte den bästa videon, men nästa blir nog bättre då detta var den första jag någonsin gjort. För mer videos tryck 👍 på denna, prenumerera gärna. Kommentera vad ni vill att jag ska göra för videos och även om ni har tips på olika appar så vore det jättesnällt av er att skriva det till mig. Sprid gärna min youtube så hörs vi snart igen.

Heeeej dåååå💗

Likes

Comments

Här är ett recept jag hittade i en tidning, kex och kola i glas som är lätt som en plätt att göra.
Ingredienser: 4 portioner
8 digestivekex
25 g smör
2 dl vispad grädde
1 1/2 dl dulce de leche/ karamelliserad mjölk
Skivade jordgubbar
Hackad Daim

Gör såhär:
Micka kexen och lägg dem i fyra glas, helst mittemellan stora och lite tjockare. Ställ in i kylen i minst 30 min.
Sedan fördelar du dulce de lechen i glasen, ha i grädden och sedan jordgubbarna samt daimen. (Vi hade för mycket grädde då vi var sex stycken men det blev portioner för åtta)

Hoppas ni provar detta och tycker om det, så hörs vi snart igen! Heeejdåå🌟

Likes

Comments

Heeej, hade tänkt berätta om passet med Tage igår men även en av mina favorit-övningar.
Jag hoppar inte så högt då det är tävling i helgen och jag bara ville hoppa igenom honom lite. Filmen ser ni på min instagram (@jasminelindblomlinde )
Här är övningen:

Ledsen för dålig bild, men det var svårt att rita på snapchat😂

Mellan bommen till studsarna är det 2 meter, mellan studsarna 2,5 meter lite sitta upp och komma in lite lugnt bara. Mellan studsarna till räcket 5.30 meter då man ska komma in lugnt men med rytm och benen om. Mellan räcket till oxern 6 meter.
Studsarna behöver inte vara högre än 30-40 cm, räcket ca 60-80 cm och oxern spelar ingen roll utan den kan du välja höjd helt själv.
Dessa avstånd använder jag på tage som är en c-ponny, på d-ponny skulle jag nog ha 2,5 m mellan bommen och studsen, 3-3,5 m mellan studsarna, mellan studsarna och räcket ca 5.60-5.90 och oxern ca 7 m.
B-ponny 1,5-2 m mellan bommen och studsen, 2-2,5 m mellan studsarna, studsarna till räcket 4.60 m och mellan oxern till räcket ca 5.50 m.

Alltså, denna övningen gjorde jag i maj innan Baltic och den är super då man verkligen får med sig hästen och den får tänka lite själv.
Jag har rätt korta avstånd för att hästen inte ska komma in och bara länga på sig utan att den får bromsa upp lite själv så den kommer rätt.
Det är också en bra styrketräning, den har funkat mycket bra med Tage och han har blivit oerhört avslappnad av den.

I helgen taggar vi till Sundbyholm, skriver hur det gott varje dag.

Hörs snart igen, hejdåå🌟

Likes

Comments

Idag blev jag riktigt sugen på att rida barbacka vilket jag gjorde. Jag och en kompis i stallet red ut tillsammans, riktigt kul då vi inte setts på några veckor. Vi red i ca 35 min och mycket klättring, vi åt även äpplen efter att ha hittat ett tredje äppelträd.

Det har varit en riktigt lång dag med mycket arbete, först morgonfodring vid 8.00 sen red jag, vi byggde en ny hage och jag hann till och med hoppa, hoppade inte så jättehögt men ca 100cm-110cm.

Nu är det dags för middag sen lite avkoppling med ett varmt bad, ska även prova ett nytt "recept" på honungs bad, kanske även en sockerskrubb. Recept kommer senare.

Hörs Imorgon Igen<3

Likes

Comments

Nu är det dags att lägga ut vara små valpar på annons, de är alla fyra veckor gamla och kan flytta hemifrån om fyra veckor. Det är glada, super söta och trevliga valpar som gärna hoppar upp i famnen och busar.
Mamman är renrasig korthårig chihuahua och pappan är 87,5% pomerainien och 16,5% chihuahua. Båda hundarna är super i agility och riktigt trevliga hundar som inte skäller, biter eller morrar, de har väldigt bra psyke.
Bild på pappa teddy:

Mamma Molly:

Nu kommer bilder på valparna och smeknamn vi gett dem, man kan döpa om den när den flyttat hem till sin nya ägare och vi har endast ett krav, vi vill INTE under några omständigheter hitta hunden på blocket utan dit vi säljer den ska den få stanna under hela sitt liv!❤️
Bild på Tiger:

Bild på Charlie:

Bild på Tyson:

Bild på texas:

Vid intresse ring till min mamma på :
070-407 2976

Vi bor på Lilla Essingen, Stockholm.

Likes

Comments

Hej Hej!! Idag tänkte jag skriva om hur dagarna efter en tävlingsdag eller en tävlingshelg ser ut för mig och Tage. Dagen efter tävlingen skrittar jag ut i skogen på honom i ca 45 min då det är viktigt att hästarna inte vilar dagen efter en tuff arbetsdag eller helg. Om hästen vilar dagen därpå kan den bli stel av träningsvärk, men om du skrittar dagen efter tävlingen så kommer hästens muskler bli ungefär som mjukgjorda, så då kan du istället låta hästen vila dagen därpå och den kommer att vara mjuk tills nästa pass.

Efter vilodagen är det bara vanlig ridning igen, som är ca 1 timme dressyr i två dagar sedan ca 1 timme markarbete sedan uteritt i ca 1,5 timmar och sista dagen är valfri så antingen lätt arbete, vila, hoppning eller uteritt igen. Det spelar alltså ingen roll.

Nedanför bilden kommer jag att besvara två frågor som jag fick och även ge tips på en styrketräning för hästen. Bara att skrolla, ses snart igen.

Olika träningar för högresta hästar:

Har du en högrest häst så är det viktigt att få den avslappnad, ställ inte för mycket krav på den utan börja med att få den att gå i en avslappnad form och försök att få den att vilja komma ner på tygeln. Men kom ihåg ta det lugnt och låt dt ta tid för att tillslut kommer hästen att tycka att det känns bekvämt att gå i den avslappnade formen och då kan du börja jobba på att få den att kröka på nacken, var hela tiden mjuk i handen med små hjälper så hästen inte blir stressad. Hoppas det var en liten hjälp i alla fall, tänk även på att det kan vara bra att köra mycket markarbete på den och det kan vara till exempel två kavlletti på en volt och travbommar på en långsida så kan man rulla på volten i till exempel fem varv för att sedan sakta ned till trav och trava över bommarna. Lydnadsträningar brukar göra hästarna rätt avslappnade, så kör mycket lydnadsträning och övergångar. Om den är svår att få i form även med dessa tipsen så kan du även prova att sätta på en snodd så kan du spänna in den när hästen är uppvärmd och rida igenom den så den blir lösgjord och om det känns bra kan du även prova att ta av den och rida.

Min ponny är spänd och stretig:

Om du har en spänd och stretig ponny som lätt blir stark så är det på grund av att den försöker att smita från arbetet. Är du liten så kan det vara enkelt för ponnyn att få övertaget och tro att den bestämmer, så då kan det vara bra att låta en liten vuxen få hoppa upp och rida igenom den så den känner att den inte kan komma undan. Helst ska denna lilla vuxna ryttaren vara dressyr ryttare och rätt duktig så den vet hur hästen behöver arbetas. Även dessa hästar ska ridas avslappnat, med mjuka hjälper och låt det ta den tid det tar. Om den är svår att rida den i en avslappnad form, den drar upp huvet mm så tipsar jag att du ska sätta på en snodd så den inte kan dra upp huvudet. Sedan kan du spänna in snodden mer, så den går i form, om du inte har en snodd så försöker du bara jobba ner den med mjuk hand. Som sagt kan det vara bra att köra samma övning som jag skrev innan. Nedan kommer ni att se en bild på en riktigt bra styrkeövning för alla slags hästar.

​Denna övningen funka på nästan alla slags höjder, man kan börja på 40-50 cm för att lösgöra den, sedan höja till 70-80 cm och sen om man vill 100-110 cm om man vill ha en riktig utmaning. Det bra med denna övningen är att hästarna blir runda för skänkeln men även uppmärksamma och kvicka i benen. Detta är avstånden jag brukar använda, men det beror på vad du har för ponny, så b-ponnyer ska ha ca 2 m på första och sista samt 2-2,5 m på de två avstånden i mitten. D-ponnyer ca2-2,5 på första och sista samt 3-3,5 m i mitten.

Prova gärna och kommentera vad ni tyckte, tack för mig så hörs vi snart igen.

Heeeej dåå<3

Likes

Comments

Måste provas!!
Idag gjorde jag en carbonara till lunch, passar även bra som familjemiddag.

Ingredienser: 2 portioner
Pasta ca 8 dl
1/2 rödlök finhackad
Ca 1 1/2 dl grädde
3 skivor smörgås skinka
1/3 knorr köttbuljong

Gör så här:
1. Koka pastan
2. Hacka rödlöken, lägg sedan i den i en annan ganska liten kastrull med ca 1 tsk smör i. Blanda runt och bryn löken, löken ska bli gyllenbrun.
3. Häll sedan i ca 1 dl grädde och blanda runt, skär skinkskivorna i mindre bitar och lägg i dem, blanda och häll i resten av grädden. Ha i köttbuljongen.
3. Sila pastan, lägg tillbaka den i kastrullen och blanda.

Klart, enkelt och gott.

Om ni provar så kommentera gärna vad ni tyckte. Kom även ihåg att dubbla alla ingredienser om ni vill göra för 4 personer!

Hörs snart igen❤️

Likes

Comments