Halloj!
Jag har valt att inte nämna det i tidigare inlägg men jag gör ju mina gymnasieval nu och vill ju såklart gå på ett ridsportgymnasie men NIU inrikting. Så jag har sökt till tre och gjort samtliga ridprov. Jag tycker alla har gått hyfsat och hon har varit pigg men inte så illa som har varit förut. Hon är ju lite knäpp så när det är för lågt så backar hon ju liksom inte av själv ;) Men är nöjd och intervjuerna har också gått helt ok. Så nu vågar jag inte mer än hoppas skulle vara så kul att få komma i en sån miljö och verkligen satsa har jobbat så hårt så länge nu så skulle vara skönt att få en riktigt skjuts.(hoppas,hoppas)
Annars har det rullat på som vanligt har börjat rida ettan lite på hack i veckorna så att munnen får avlastning då och då och hon har varit döfin! Så nu laddar vi för Ted träning på fre och KM på lör, ska bli så kul att gå tävla igen!
Har även börjat rida Totte mer ofta igen och hoppar så ofta det går. I lördags fick han prova ett 120 språng! Så fin men behöver träna på att nå ut över oxrarna ska starta honom lite i vår så får vi se;)
Ses efter KM lör
<3 Filippa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halloj! Nu är Ettan och jag hemma igen efter en super rolig vecka i Arboga! Jag har inte kunnat blogga under veckan eftersom mobilen dog och har inte fått igång någon ny först nu.
Vi har som sagt haft det super två ordentliga pass för Stina och ett där vi red samtidigt och hon inflikade då och då. Vi hoppade i fredags och tränade på trekombination och bommar framför hinder men tre eller ett galoppsprång emellan. I tre kombinationen skötte hon sig ganska bra faktiskt vi använde lite bommar för att hon inte skulle ha för bråttom ut och det tig hon jätte bra! När det kommer till bommarna framför hindret har det hänt så mycket sedan hon kom kan verkligen rida på dem nu. Vi har haft lite problem att komma upp ur högersväng på sistone och jag tror att det suttit ganska mycket i mitt huvud men Stina hjälpte oss att hitta en bra lösning!

Jag har även blivit tillfrågad om jag vill vara med och rida i SRK ungdomslag div 2 i vår och vara med i deras satsning på unga ryttare! Ska bli så kul! Ettan och jag är laddade till tänderna kam berätta mer om det nästa gång.
<3 Filippa

Detta är en av Stinas unghästar❤️

Likes

Comments

Gott nytt år på er!
Hoppas ni haft super mysiga dagar med mycket skratt.
Jag har haft det super mysigt och ettan fick en lite minivila på 5 dagar för att vila upp både kropp och knopp inför kommande säsong.
Vi mjukstartar inte 2018 vi utan vi är på väg till Stina. Vi ska vara där i 7 dagar och jobba och träna på ordentlig vi är jätte laddade! Jag har en massa mål uppsatta för 2018 och hoppas på att vi når dem som planerat har verkligen satt mig ner och planerat igenom utvecklings kurvan denna säsong och hoppas kunna följa den. Största målet är såklart att få ta klivet upp i 120 hon har verkligen byggt muskler nu och det bara kliar i fingrarna att få upp henne i de högre klasserna. Men de närmsta målen är att bli ännu starkare och mer exakta med precisionen. Kommer försöka blogga lite under närmsta veckan när jag tränat och så, vi hörs.
<3 Filippa

Likes

Comments

Jaha då vart det jul igen wow vad tiden går fort! Jag har ju haft ettan lite mer än ett åt nu och har tittat tillbaka på året som gått och insett vilken enorm resa vi har gjort blir så stolt över henne! Från att knappt kunna hoppa små hinder till att kunna hoppa 120-125 banor utan några som helst problem! Och frånsagt stå på bakbenen varje dag till att inte gjort det på flera månader. Men mest stolt och glad blir jag över hennes psyke hon har gott från klarhet till klarhet och vi arbetar verkligen som ett team nu! Apropå team är jag så himla glad och tacksam för det team som funnits omkring mig i år! Vill verkligen tacka alla mina tränare för all support och upplägg av träning och tävling! Även alla stallkamraten som är med och stöttar när resultaten ej blir som planerat. Även tottes ägare som låter mig hoppa och busa med honom någon dag i veckan det ger så mycket! Men vill framför allt tacka mina största sponsorer och supportar utan mamma och pappa skulle inte denna satsning vara möjlig!

Nu hat ettan fått lite jullov och longeras skrittas och springer löst i ridhuset i 5 dagar sen är det påt igen! Tänkte köra mycket gymnastik med henne några veckor nu och mycket styrka innan det bär av till antagnings proven för gymnasien, målet för i vår är att börja känna på 120 klasserna med henne och få henne ännu mer stabil så får vi se om det kanske blir någon 125 start också. Totte ska upp i 110 igen och kanske någon 120 start men kommer verkligen känna efter så ATG båda är redo! Med det sätter jag punkt för iår och taggar dör nästa år! (Men vi får se kanske kommer ett till inlägg vem vet ;).
<3 Filippa

Likes

Comments

Jaha uppdatera var det ja... det gick som det gick men nu kommer ett snabbt inlägg. Vi var ju hos Stina tre dagar förra veckan och sh** vad kul vid hade! Hård träning på galoppbommar första dagarna och fick sedan hoppa sista dagen. Första dagen var hon jätte på men det blev bara bättre och bättre och var faktiskt jätte med henne sista dagen. På söndagen var vi och tävla två klasser på Botkyrka och hon var så fin i första klassen två ner i omhoppningen men vet precis vad vi behöver träna så topp känsla. Andra klassen tänkte jag stryka mig efter framhoppningen kom aldrig rent på hinder och hon stod på bakbenen varje gång vi gick förbi utgången. Bestämde mig för att bara ta något språng och ej på tävlingshöjd och sedan gå ut då hon kändes trött. Skrittade sen relativt länge och trava 10 steg och flyttade sedan bogarna lite precis innan vi fick gå in, men då ville min lilla åsna inte gå in utan tyckte att det här med att stå på bakbenen var en bra sak och då vart jag faktiskt riktigt irriterad på henne. Fick tillsist in henne och ännu än gång skritta skritta skritta bara hålla henne lugn och inte bygga upp onödig mjölksyra. När vi väl började hoppa var hon sååååååå fin helt galet bra språng två ner ett ryttatfel och ett klassiskt ettan fel men så nöjd! Efter detta fick ta det lite lugnt två dagar och bara gå och longeras vilket jag tror hon behövde. Senaste dagarna har jag ridit hemma och hon har faktiskt varit riktigt fin! Nu har vi sista tävlingen om en vecka :( och går sedan in i träningssäsong. Hörs då;)
<3 Filippa

Likes

Comments

Hej igen🍁 tänkte bara skriva ett snabbt inlägg om helgen och idag💕 i lördags gymnastik hoppade jag både totte och ettan lite med en relativt enkel och bra övning. Ettan gick det helt ok med men jag måste börja tänka på att komma tillbaka till min "fina" ridning och sitta mer stilla med överlivet så att hon blir stressad men tror att jag tappat den lite sen jag började rida totte igen då jag måste rida lite tuffare på honom.. aja detaljer detaljer är ändå svintaggad på att få åka till Stina och efter det tävla på Botkyrka på sön ska bli så kul! Totte var också bra provade att rida på ett rakt bett då han kan bli ganska stark men jag tycker han blev mer svårsvängd och stum istället så får hitta på något annat 😜 på ons kväll drar vi till Stina så ses då
<3 Filippa

Understa bilden är på mig och totte när vi tävla på Bromma 🌟

Likes

Comments

Hoppsan! Ja tanken var ju god iallafall skulle ju blogga mer ofta men livet kom faktiskt i vägen och ja jag får skylla på det för jisses vad mycket som hänt denna sommar.
Ja vart ska vi börja? Vi kör väl igång med minstingen, min älskade svarta pärla saknar honom sååååååå. Ta det lugnt nu han mår bra men han har flyttat hemifrån (förstår nu hur föräldrar känner sig....) han har flyttat till ett hingstbete i Hjelmskyl och går nu med en massa jämnåriga hingstar så han kan leka av sig! Tanken är att ska vara där till nästa höst då får han komma hem och så ska jag rida in honom. Kan verkligen rekommendera Hjelmskyl så bra service och helt fantastiska hagar som aldrig tar slut!
Så då tänkte jag att vi går över till min 👑Queen👑 fina Ettan. Vi har verkligen bondat denna sommar men jisses vad jag fått kämpa med henne men jag har redan från början sagt att jag verkligen tror på henne och jag står fast vid det även idag! Jag gjorde någon start med henne och hade ganska många fel precis i början på säsongen så bestämde mig ganska snabbt att ta sommaren att bara träna träna träna så åkte till världens grymmaste Stina Lillje för att få kämpa på med någon som hela tiden har koll och kan vika in med tips. Var där i två omgångar först 3 veckor och sedan 2 veckor. Det var så bra för oss jag fick komma ut ur ett dåligt stimm och rida lite andra hästar också vilket är helt fantastiskt roligt och Ettan fick gå för Stina typ två gånger i veckan för Lotta Björe några gånger och lite markarbete för Anna-Clara Petterson någon gång. Allt började verkligen ge resultat och Stina undrade om jag ville följa med till Jump Club och starta en enkel klass. Sagt och gjort och shit vad bra det gick! Ett töntigt nedslag som jag helt får ta på mig men hon var så lugn och fokuserad. Efter det var det lite som allting började släppa. Vi har haft relativt många fel ganska många starter men för varje tävling har det blivit ett mindre! Vi åkte på meeting i Karlstad och jag valde att rida 110 klass de två sista dagarna och asså jisses vad nervigt det var men vad hon leverade något ned i båda klasserna men vilken känsla! Efter det startade vi någon 110 men valde att gå ner lite klasserna för att få lite självförtroende och sakta men säkert börjar nu 0 rundorna trilla in har till och med varit placerad i någon klass;) Vi har även börjat hoppa stabila 120 rundor för Ted och det känns verkligen att höjden inte är vårt problem! Har verkligen tänkt på hur vida det var så smart att köpa Ettan och varit inne på att kanske lämna tillbaka henne någon gång men hon har verkligen bevisat vad det var jag såg i henne den där kalla december dagen och ju högre hinderna desto bättre hoppar hon. Jag har verkligen fastnat för henne och hon gör mig lycklig varje dag och vi lyfter och kompenserar verkligen varandra! Hon är helt otrolig varje dag har hon lärt sig något nytt har verkligen en soft spot för henne!
Ja det är väl det som hänt sedan det att jag bloggade sist men jag LOVAR att bättra mig ska till Stina nu på höstlovet och om en vecka är det tävling igen och då funderar jag på om hon inte ska få debutera 115 men ska tänka lite till;) vi ses snart igen;)
<3 Filippa

Likes

Comments

I söndags och i måndags var jag och Ettan iväg och tränade för Ted i Täby. Det var jätte roligt och Ettan skötte sig super!
Första dagen var det mycket fokus på att hoppa en väldigt knepig bana. Ettan taggade i lite väl mycket i början så vi bestämde att vi skulle prova och ta på en graman och det funkade super vi börjar verkligen få till lite rundare och mjukare språng nu (även om det vart lite rodeo efter hindret ngn gång). Ettan fick stå kvar på gården där kursen hölls över natten så att vi inte skulle behöva stressa dagen efter även det gjorde hon bra.
Dagen efter var det mycket fokus på att kunna reglera galoppen mellan två bommar i början och vi kunde bara göra några gånger eftersom hon vart så fruktansvärt taggad och då är det i princip omöjligt att komma ut ur mönstret. Men när hi skulle hoppa bana sen så var hon jätte duktig det var bara jag som stundtals red super dåligt och tog för mycket i innertygeln tur att man har en förlåtande häst;) När vi kom hem fick hon gå ut i hagen i ngn timme vilket jag tror att hon tyckte var jätte mysigt.
Idag ska vi skritta och trava lite i skogen så får vi se vad vi hittar på imorgon.
<3 Filippa

Likes

Comments

Härliga härliga påsklov! Det har börjat helt ok jag jobbade Ettan på bommar i måndags och hon var så fruktansvärt fin jobbade framförallt på en studs serie på böjt spår och hon slog mig med häpnad vi började först på det normala avståndet och arbetade sedan på kort och på långt avstånd och hon var jätte duktig och drog varken in eller ut ut serien. I tisdags var kiropraktorn hos oss och kollade upp Ettan och tyckte hon kändes fin och det som hon hade släppte jätte bra på behandling! Så nu fick vi promenera idag och imorgon ska jag sitta upp och känna hur det känns så får vi se. På sön ska jag iväg och träna för Ted är super taggad så vi hörs då
<3 Filippa

Likes

Comments

Har egentligen gjort så mycket sedan sist Ettan har joggat för det mesta denna vecka och idag var vi ute och körde intervaller på grusvägen. Ettan var super duper pigg och jätte stark men skötte sig ändå helt ok hon drog lite i andra intervallen men skötte bra i resten. körde 4 stycken i hopp om att hon skulle få upp lite flås men icke då;) hon hade inte så dålig kondis som jag trodde utan behöver bara bygga mer muskler men har ett upplägg inför våren som jag tror kommer passa henne jätte bra! Var ute hos sky en snabbis också och han mår ok han har ju lyckats med det mesta den senaste tiden men alla såren såg ok ut. Dessvärre är vi lite bekymrade att han inte tar sig i hull så vi ska kolla masken på honom och se om det är något som stör. Det var nog allt som hänt ses om ett tag
<3 Filippa

Likes

Comments