Träning

Hej! God morgon? Eller ksk förmiddag låter bättre;)

Idag gick jag upp tidigt (igen) och tränade- hoppträning! Asroligt;))) Länge sedan och jag tycker ju det är väldigt kul att hoppa fast jag inte gör det så mycket. Red Cortino, en 20 årig c-ponny som jag inte ridit på väldigt länge, men brukar hjälpa till att hoppa honom, som idag!

Inget jättespeciell träning, utan mest grundläggande och komma igång, få in känslan igen. En kombination, försöka få in 4 galoppsprång vilket betyder att jag måste försöka få tillbaka honom, vilket inte är det lättaste, så bra övning! Sedan 5 och 1/2 fast för ponny med ett lite högre hinder och sist en diagonal med ett kryss och en bruten linje till kombinationen! Kul var det och gick fort, lite väl ibland kanske..😉 Men han är gammal hopphäst som gått 120.. 😍kan byten i ned till vart annat också!

Kram

OBS VET ATT JAG HAMNADE LITE KONSTIGT PÅ FÖRSTA BILDEN, men han hoppar lite ojämt! Tog med bilden ändå för han hoppade så fint!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Känslor

vart ska man börja;)?

Nu är iaf 3 hästar done och jag kom hem för typ en timme sedan.

Först red jag med på en lektion. Fick rida en häst jag aldrig ridit förut. Billy kallas han och det gick väll över lag bra. Ganska stor och inte så mkt motor, inget för mig egentligen;) men det var kul iaf, fokus på lodrät sits och behålla den i avbrott, övergångar osv! Nyttigt;)

Hade verkligen jättemkt negativt mot allt jag skulle göra idag i stallet. Vet inte riktigt varför, men jag jobbar på att bli mer positiv!

Efter det red jag Junior och det var KAOS. Han var totalt okoncentrerad och såg spöken och hörde ljud som inte fanns.. sååå jobbigt tillslut. Blev inte så mkt ridning då utan ville att han skulle fokusera och joggade mest och lite skolor. Kunde absolut inte släppa på kontrollen så hoppade av och gick me honom tillslut😴

Sist red jah Crozz och det var (ursäkta uttrycket) men så jävla roligt!! Han är ridskolehäst, ni vet en sån riktigt tråkig, långsam, seg. Så jag brukar få rida honom och få honom på bättre humör! Rider alltid barbacka och jobbar mkt och intensivt. Trav-ryggning-galopp-trav-halt-öppna ja ni förstår! Han blir sååååååå fin och vill jobba, tar galoppskänkel när jag bara vill att han ska öka skritten;) Sedan brukar vi galoppera på längre tyglar så han får sträcka ut och busa i galoppen. Han galopperar knappt nånting alls, förutom när jag rider så det brukar bli rejäla skutt och hopp av glädje😍 Och massa frust!! Blir alltid helt svettig när jag ridit klart honom, men det är det helt klart värt!!!!


Redan på morgonen idag, på första lektionen i skolan skulle vi tydligen ha prov i Spanska. Vår Spanskalärare är typ alltid sjuk så vi har inte haft nån riktig lektion på typ tre veckar. Sen kommer hon tillbaka och bra nu ska vi ha muntligt prov! Hon säger att hon delat ut lappar och sagt vad och när vi ska ha prov å vad man ska plugga på osv. Men ingen i hela klassen visste nånting och hade inte fått några lappar.. hela klassen protesterade en lång stund, men hon förklarade bara bort hela tiden suck😠 Sämsta muntliga provet jag vart med om

Skolan var seg (som vanligt) och det tog lång tid att komma hem. Ville bara gräva mer mig i sängen och inte komma upp förens det är sommar. Åkte senare till stallet och det blev ju bra tillslut, fatta vad tur att hästarna finns!😉😍

Likes

Comments

Vik dig aldrig för någon annan❤️

Likes

Comments

God morgon❤️

Red ut Connemaran nu på morgonen. Jättetråkigt väder först men sedan blev det superfint med sol och allt! Connemaran var iaf SUPERpigg och var inte stilla en sekund hahah😅 Det verkade som om alla hästar hade mkt energi, kanske var det de fina vädret?!😉 Men det var kul! Han brukar ju vara lite mer åt det lugna hållet då bra att han visar lite glädje också;) Vi lät dem sträcka ut i galopp en gång och då vart det fullt ös, medvetslös;))) Men hur kul som helst!!

Hoppas ni får en bra dag, kraam

Likes

Comments

Hej, hoppas ni haft en riktigt nice fredag och har en rolig helg framför er!;)

Idag red jag Junior första gången sen i måndags. Kul att vara tillbaka på hans rygg igen! Fokus på DRESSYR!! Han spänner sig extremt lätt och går då emot framförallt tyglarna.. men vi jobbar på det😉 Prio ett var att rida lösgörande; skänkelvikningar och mycket runda, stora spår med böjning. Lång och låg i början och sedan jobba upp formen högre allt eftersom i passet. Kändes bra, tog lite tid för honom men vad ska man göra?;)

Sedan när det funkade så red vi så att han fick komma igång i trav och galopp. Och efter det så mkt fokus på SKOLORNA! Öppna behöver finslipad lite men brukat funka bra bär vi kommit igång med det. Sluta har vi precis börjat med, bara några enstaka steg och sedan en massa beröm. Han lär sig snabbt och det är superkul att rida en sån häst😍

Stor stjärna till honom idag iaf😍🌟

Likes

Comments

Hahah kanske inte riktigt världens största häst men han är lätt över 175!!

Red lektion på honom idag. Det var ca ett halvår sedan jag red honom senast och wow vilken skillnad det har blivit på min ridning. Kul när man märker sånt, verkligen:)

Förresten kallas han Silver;) Fokus på lektionen idag var rakriktning, rakriktning, rakriktning. Jobbigt men sjukt kul. De där stunderna när man verkligen känner att det funkar..! Han är ju sjukt stor och det blir EXTREMT mycket att rids ihop, och det tar lång tid. Han är annars en rolig häst men driv och känslighet. Galoppen på en sån stor häst är bara WOW😍

Efter Silver red jag Irländis i ridhuset. Han var lugn, nästan lite för, men det var bara bra eftersom han brukar vara helt tvärt om!! Han busade lite i galoppen, men vad gör de om hundra år hahaha😉 Annars joggade vi bara då han gått lite hårdare igår!

Var jättekul att först sätta sig på den absolut största hästen i stallet och sedan den minsta haha!!

Hade (helt ärligt) en pissdag från att jag vaknade idag.. inte alls roligt. Skolan var seg och jag tänkte VÄLDIGT MYCKET negativt om ALLT. Så var det hela dagen fram till att jag satte mig på första hästen. Så skönt när allt bara rinner av en och man fokuserar på hästen..❤️

Likes

Comments

Hej, hoppas ni haft en bra dag, verkligen!

Hittade detta citat i min mobil, och erkänn, det är såå sant!!

Kraaam

Likes

Comments

Hej eller godmorgon?! Sitter i skolan nu. Sjukt trött och vill hem, o sen till stallet.. men vad ska man göra hahah?😉

Såhär ser veckan iaf ut:

Mån- rida tre hästar (fick frågan om fyra). Ridhuset ledigt först 18:15 så kan inte rida första innan det! Hästarna blir iaf:
Irländaren
Crozz (en häst jag rider ibland)
Junior (den ”nya”)

Tis-Ledigt från stallet(wow) GYMMA!

Ons- Dressyrlektion och sedan Irländaren! Antagligen Connemaran också?

Tors-GYMMA antagligen rida nån efter:)

Fre-Rida Junior ordentligt, han är PIGG och Irländaren från marken. Stallet stänger 19:30 så hinner inte så mkt!

Lör: Uteritt på Connemaran tidig morgon!

Sön: Får se, antagligen Junior eller Irländaren. Kanske gymma också?

Trots att det är måndag, så tycker jag att ni ska ha en superdag!❤️

Likes

Comments

Hej! Hoppas ni haft en bra söndag❤️

Vet inte om jag skrivit det innan, men jag jobbar som lärling varannan söndag. Och idag var en sån söndag:) Extremt mkt mockning och städning, men oxå fodring och hästar som ska in och ut😉 Slitsamt men roligt, man lär sig mkt!! Kom hem nu kl 19:00 och däckade i sängen hahah;)

Kram

(Kolla hästen i bakgrunden på första bilden, han har ett hjärta i pannan haha<3)

Likes

Comments

God morgon! Idag ringde min klocka 06:45 och jag var i stallet ca 07:20.. kall och trött. Men det gick snart över och jag red Irländaren ca 8. Vi rider i ridskolans ridhus och deras lektioner börjar kl 9, så var tvungen att rida innan och vara klar då:) Kan inte rida senare heller för då ska jag på släktkalas!

Btw så gick det jättebra, han kändes mer sammarbets villig och lite mer lyhörd! Superkul😍 Jobbade på med allmänna saker, och slipade dem. Sedan arbetade vi med galoppen han tog endast 2 felfattningar i höger varv, vilket är ett stort framsteg mot hur det har varit! Så duktig!!

Hoppas ni får en superlördag!!❤️

Likes

Comments