Hej på er!

På senaste tid har jag känt att det bara är tråkigt på något sätt, framför allt med ridsporten. Jag har fastnat och står och trampar på samma ställe. Min plan var tvärtom, tävlingarna har smått börjat att dyka upp på tdb och jag hade tänk att vara igång. Men min "bästa" häst såldes nyligen. Inte så att han var någon SM häst utan han var min bästa. Vi hade hoppat upp till 130 tillsammans. Då blir det lite tomt när han försvann. Jag ska verkligen inte klaga eftersom att jag har två till där hemma och det var ju mitt beslut. Men anledningen till att jag delar med mig av detta är för att fler kanske känner igen sig i detta.

Nu står jag här med två unghästar, den ena har hoppat upp till 120 0ch den andra 1 meter. De ska få tävla unghäst klasserna, vilket på ett sätt blir tråkigare eftersom att man inte får tävla på samma sätt.

Min träning har inte heller gått speciellt bra, för två veckor sedan bröt jag armen och bestämde då att inte rida, min kompis och syster fick göra det åt mig. Jag kan säga att man tappar väldigt mycket träning på det.

Jag blir verkliga uttråkad av detta, att aldrig se någon utveckling. Känner du det samma? Vinter är ju också väldigt lång för hos hästmänniska och det händer inte jätte mycket roligt. Jag är ändå glad över att jag har en hel sommar att se fram emot med massor av tävlingar :))


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har hittat några fina citat som jag tänkte dela med mig av.

Ha en bra dag <3

Likes

Comments

Inredning

Hej på er!

Det var ett tag sedan som det kom upp ett inlägg om inredning så varför inte lägga upp ett nu?

Dessutom så kan jag meddela att jag har strukturerat upp bloggen mer med inläggen så att det kommer att komma upp minst ett inlägg varje dag.

Tänk er dessa i hallen eller i långa korridorer så fin verkligen!!

Älskar små hyllor med tavlor eller statyer, framför allt med hästar ;)

Mycket tavlor är fint, tavlor gör det lilla extra och är verkligen fint.

Detta ser bara riktigt mysigt ut <3

Som vanligt är dessa bilder inte mina utan jag har hittat de på Google. Riktigt fina, duktiga fotografer!

Kram på er så hörs vi imorgon

Likes

Comments

Denna vecka kommer mitt bloggande att komma igång igen. Förra veckan var det väldigt mycket och väl i Göteborg tog jag det lugnt och kollade på massor av inspirerade rundor, wow vilka hästar samt ryttare.

Fina Casall ask gick sin sista tävling i Sverige och jag får rysningar av deras resa, WOWWWW!!! Fantastiska båda två! Casall är helt magiskt

Även en del vinster för Sverige, kul.

Vi gick även runt på mässan en hel del och åt massor av god mat.

Hoppas att ni hade en lika bra helg som jag har haft. Denna vecka kommer bloggande att fortsätta som vanligt innan bloggtorka kom in.

Kram

Likes

Comments

Hej på er!!

Mitt bloggande är verkligen inte på topp just nu. Jag har världens bloggtorka och har extremt svårt att komma på något att skriva om. Vet inte var det bror på, är det att jag inte är kreativ? Att jag inte är van vid att blogga varje dag i en längre period? Eller är det bara så att planerna man hade när man startade bloggen har tagit slut?

Jag försöker varje dag hitta på något, men får inte fram något, sedan glömmer jag det och hinner inte med att skriva något :/

Iallafall sååååå drar "Gothenburg Horse Show" igång denna vecka och jag är mer en taggad, ska bli så kul. Tyvärr läste jag imorse att Peder (legenden) inte kommer att vara med, men det kommer att bli grymt kul ändå!!

Ska försöka blogga därifrån och komma igång med bloggandet samt försöka aktiva ner idéer så att detta blir bättre.

Kram <3

Likes

Comments

Matlagning

Hej!

Idag är det alla hjärtansdag, inget nytt direkt om man säger så. De flesta hästtjejer firar hellre denna dag med sin häst än med sin partner. Jag som inte har någon partner pussar på min hästar lite extra. Det är konstigt att de står ut med vårt gullande varje dag, haha.

Hur som helst ska jag dela med mig av ett recept på hästgodis.

Ha en bra dag idag och ta hand om både två- och fyrbenta individer.

Kram <3

Receptet räcker till cirka 15 bitar.
Ungen ska vara på 200 grader.

Du behöver:
En bunke, en skål, två skedar, en plåt + bakplåtspapper.

Ingredienser:
En morot, ett äpple, lite olja, 6 msk havregryn och 2 msk sirap.

Gör så här:

Lägg havregrynet/müsslin i bunken. Riv moroten så smått du kan. Riv äpplet över en skål så att även saften hamnar där i. Tillsätt moroten, äpplet och saften från äpplet i bunken. Blanda i sirapen och blanda till en smet. Om smeten blir för fast, tillsätt mer äpplesaft eller vatten, om den blir för lös, tillsätt mer havregryn/müssli. Pensla på lite olja på bakplåtspappert och klicka ut smeten på plåten. Ta hjälp av skedarna för att forma godiset.

De ska gräddas i ungefär 15 minuter. När är klara ska de vara gyllenbruna och saftiga i mitten.

Likes

Comments

Hur ofta får ni höra att ridning inte är en sport, att vi endast sitter där och gör ingenting eftersom "det är hästen som gör allt"

Blir lika frustrerad när jag hör detta, det är ju ändå Ridsport vi pratar om. Jordens mest fantastiska sport!

Här en video som alla borde se, fantastisk!

Så hör ni det igen, att ridning inte är sport, visa denna video.

Kram

Likes

Comments

Film

Tjooo

Det var ett tag sedan jag rekommenderade några filmer. Tänkte på om jag skulle göra samma sak med böcker. Dock så läser jag inte alls lika mycket som jag ser på filmer. Så vi får se, det kan hända.

Hur som helst så har jag fyra hästfilmer och en som inte handlar om hästar.

Rekommenderar alla, jag tror att de finns på alla ställen där man kan se film.

Den sista, If I stay, kan vara lite ledsam. Jag grät extremt mycket när jag såg den, men det är en av de finaste filmerna som jag har sett. Det är den som inte handlar om hästar.

Glad fredag på er!!!

Likes

Comments

Inredning, Tips

Hejsan!!

Jag tycker att tavlor gör det lilla extra i hemmet eller i rummet, framför allt om det är hästar på de.

Därför har jag letat upp ett gäng tavlor som ni kan inspireras av. Så fina verkligen. Ni som har målat de är hel klart fantastiska.

I år har jag bland annat på min "bucketlist", som jag tidigare har berättat om, att måla en tavla med oljefärger. Det ska självklart vara en häst, Hahah

Så se och inspireras <3

Likes

Comments

Övningar och träning

Hej!!!

Idag delar jag med mig av hoppövningar kring kombinationer.

Det är oftast med minst en kombination under en tävling.

Jag har själv en häst hemma som inte gillar att hoppa kombinationer. Det är inget fel på hästen mer ända att hon tycker att det är jobbigt att studsa. Annars är det bra att kolla hästen hos veterinär. Det gjorde jag och det visade sig att det inte var några problem alls.

Det jag har gjort nu är att hoppa mycket studs för att stärka upp musklerna och galoppera i uppförsbackar. Det har hjälp en hel del. Får se hur det går detta år på tävlingsbanan.

Pröva någon av dessa, de fungerar super tycker jag!

Likes

Comments