Den försvann dock lika snabbt som den kom...

Återigen har man en ledsen lapphund men han var lycklig för en stund i alla fall.

Nu är det söndagsmys som gäller :) Alicia hälsar att det är hennes favoritstund.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har så mycket idéer i huvudet så jag vet inte riktigt vad jag ska sätta igång med :)

Det är svårt att samla tankarna i ett blogginlägg så här också. Många grejer är bra grejer och jag känner mig väldigt exalterad över att börja med dem, medans vissa grejer kräver lite mer mental förberedelse för att jag faktiskt ska ta mig an dem.

Jag och hundarna mår mycket bra. Enzo chillar i min säng och värmer mina fötter, Alicia ligger ihopkrupen bredvid och har snott halva min filt och Ayla ligger sött och snarkar i sin korg på nedanvåningen. En lugn och stilla söndagskväll, precis så som jag vill att det ska vara.

Återkommer när jag har något mer vettigt att skriva om...

Likes

Comments

Idag fyller min lilla skitliten 4 år. Tack för att du finns och förgyller Enzos dagar som den bästa vän du är till honom. Tack för att du håller mig varm om nätter då jag fryser min lilla värmedyna och tack för att du är du min lilla Alicia. Utan dig är ju flocken inte komplett! ♥️

Likes

Comments

2017 har varit ett tufft år för mig. Både vad det gäller skola, jobb, ekonomi och hundarna. Jag har varit enormt stressad hela tiden, hela året faktiskt, och jag har fokuserat alldeles för lite på mig själv. I stort sett hela året har gått ut på att hjälpa andra och det har tagit så enormt mycket tid från mig. Därför har jag bestämt mig för att vara lite mer egoistisk igår, om man nu vill kalla det så. Inte för att jag inte gillar att hjälpa andra, tvärtom, men för att jag behöver egentid.

Mitt 2018

Jag har önskemål om ett stressfritt liv. Fokus på mig och hundarna. Inga bråk. Ut med folk ur livet som jag absolut inte mår bra av. Bara lägga fokus på det som får mig att må bra. Äta mer sunt och röra på mig mer tillsammans med hundarna. Borde absolut även börja ta körlektioner så jag kan ta körkort nån dag i framtiden. Vill ta tag i träningen med Enzo igen, ingen elitnivå, men så att vi båda blir lite mentalt utmattade. Har även en förhoppning om att dra ihop lite mer i inkomst. Men mitt främsta önskemål är att vi får fortsätta vara friska allihopa och ha det bra tillsammans.

Och en sak till! Givetvis vill jag komma igång med bloggandet igen :)

Man får inte glömma att stanna upp då och då och ta sig en funderare. Det gäller att lägga fokus på rätt saker, vid rätt tidpunkt och med engagemang och tålamod. Annars blir det mycket svårare att nå sina mål.

Vi var i paradiset denna veckan <3

Likes

Comments

God Jul

Jag, Flappe, Lallaballa och Skitliten önskar er alla en riktigt god jul!

Likes

Comments

​​​

En lång resa för att hälsa på syster igår och en tur till en julmarknad​, det var trevligt. Enzo var superduktig. Endast ett voff i början sen gick det att locka förbi honom svåra saker. Vi passerade tiotal hästar, trettiotal hundar och hundratals människor. Visst drog han i kopplet men det var inte så farligt jag fick honom att gå fint mestadels, Med godis går det rätt bra ibland. Bara jobbigt han tar godisen hårt.

Så mycket jag har haft att göra. Snart är skolan över. Men nu har jag börjat gå ut med tidningarna en aning mer än tidigare. Jobbar natt 17 nätter i rad nu. Inatt blir femte natten. Äsch... snart över! Jobbar till och med fram till julaftonsnatten sen är det över på ett litet tag i alla fall.

Sen i januari måste jag ta tag i livet ordentligt. Inte meningen man ska leva under sån stress som jag har gjort. Ångrar många val Men kanske något jag berättar mer om senare.

Enzo, Ayla och Alicia mår bra i alla fall.

Likes

Comments

Jag verkligen hatar mig själv för hur mycket jag har att göra just nu. Har fortfarande plugg på 75% (cirka 30h i veckan), nattjobb varannan helg och skribentjobb på cirka 30h per vecka.

Utöver detta ska man ju hinna med hundarna också :) och det gör jag nätt och jämt men med mindre fokus på träning för Enzos del tyvärr. Men det kommer igång igen i januari när min skola är över! Om jag klarar kurserna...

Vad har hänt den senaste tiden och hur är läget idag?

Hundattacken

Det värsta som hänt sedan jag aktivt bloggade är att Enzo blivit attackerad av en lösspringande hund när vi var ute på promenad. Orkar inte gå in på alla detaljer just nu för det gör mig bara frustrerad över hur lite den mannen brydde sig om att komma och hämta sin hund som jag försökte sparka bort från Enzo. När ägaren började närma sig fick jag till ett sparkslag som fick bort hunden en bit från Enzo och när den såg sin ägare sprang den iväg och ägaren gick efter och försvann.

Enzo hade ramlat ihop på marken och ville inte resa sig. Jag tar i med alla stackars klena muskler jag har i kroppen och lyfter upp honom i famnen och bär honom den halva kilometern hem och det var tungt för han vägar trots allt tjugo kilo. Lägger honom på köksbordet när vi kommer in och tittar huvud, ögon, nos, öron och sen resterande del av kroppen. Han slickar frenetiskt på sitt vänstra ben men åh med all hans päls se man ju ingenting. Just i den stunden hittade jag inget blod någonstans

Det var först morgonen efter som jag hittade såret. Usch och fy vad hemskt det såg ut. Det blev tratt, klippa bort päls, tvätta och på med bandage i två dagar sen fick det börja luftas. Enzo slutade till sist halta men vi gick väldigt korta och lugna promenader i en dryg vecka innan han slutade strejka för att han hade ont.

Idag har såret läkt helt och Enzo haltar inte :) Halva pälsen har växt tillbaka också så det syns knappt att jag rakat honom. Kan tillägga att detta hände den 26:e september så snart en månad sedan.

Ägarbyte

Sen berättade jag ju i ett inlägg för tre veckor sedan om att jag tagit över Ayla och Alicia samt försäkringen på alla tre i mitt namn nu. Okej, enligt Jordbruksverket är alla tre mina men mor ska skriva under SKK blanketterna också. Tillsammans mår dem alla tre väldigt bra, dem är så söta ihop när dem myser :)

Hundträning

Nej, inte mycket hundträning. Enzo har vant sig lite vid situationen men blir rastlös ibland. Då kan man smeta in mjukost i hans kongben, slänga fram någon leksak eller be honom göra lite av det konster han kan. Sen är han snabbt nöjd.

Enzos hälsa

När man är ute på promenad, det är något annat som saknas honom där. Jag kan inte sätta fingret på vad det är mer än konditionen som är sämre än min. Antingen är jag dödstråkig på promenaderna eller så är det något annat fel på honom. Mina tankar har fallit på hjärtproblem och fästingsjukdom.. Så som han segar är inte kul .Jag drar mig för att ta långpromenader med honom för jag är så jäkla trött på att bokstavligen dra honom efter mig. Han vägrar hålla mitt tempo, han sackar till och med efter även om jag lockar med godisbitar. (Han var så här redan innan hundattacken) Jag vill ringa en veterinär men mitt stora problem är att jag känner att jag inte har någon veterinär som jag ''klickar'' med längre.

---

Idag har jag borstat och klippt klorna på alla tre, så nu är det gjort. Det känns skönt. Men det var nog allt ni får höra från mig och om oss idag. Jag lär nog inte skriva igen på resten av månaden, för det har jag inte tid till. Men man vet ju aldrig ;)

​Vi bjuder på en vacker höstbild med min ståtliga lilla kille <3

Likes

Comments