Uppehåll några dagar pågrund av mycket plugg osv.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 165 Readers

Likes

Comments

Hej på er!

Igår skrev jag en hel del om att du måste tänka på dig själv i det läget när det kommer till gymnasiet och gymnasieval. Idag kommer jag gå vidare med hur du vet att du väljer rätt val.

Val till gymnasiet är svårt.

För mig känns det dock inte så jätte svårt eftersom jag redan i 8:an börjat få intresse för ekonomi programmet, vilket är den linje jag kommer senare i December att välja. Min mamma valde ekonomi programmet vilket gör också att jag får mer motivation till att välja det för allt bra hon sagt om det och hon har lärt sig så mycket av det.

Så. Hur vet man då vad man ska välja och om man väljer rätt val?

Jo. Börja med att tänka på vad du har för tankar kring jobb i framtiden. Är det något du är redan spikad och klar med eller har du inte alls någon aning? I det fallet att du redan vet vad du vill bli skulle jag satsa på den linjen jobbet ingår i. Har du inte alls någon aning och är lite åt det hållet jag är som inte vet alls skulle jag satsa på ekonomi eller handel/samhällslinjen. Det är 3 linjer du kan bli ´det mesta på. Såklart är det bra om du läser om de olika linjerna så du vet ungefär. Men det är i alla fall 3 linjer där du kan bygga upp något och kanske senare när du vet vad du vill bli bygga på ännu mer, men då har du ändå en grund och en bra linje.

Sedan till punkten "hur vet jag att jag väljer rätt". Det avgör bara du. Det kommer du känna av när du går gymnasiet tror jag.

Men kom ihåg: Allt du gör, har en mening.

Hoppas det kanske väckte några tankar där ute och kom ihåg också att gymnasiet är en del av eran framtid.


Likes

Comments

Hej på er!

Jag, som 15 åring har många funderingar kring gymnasiet.

-Vart ska jag gå? Vilken linje tänker jag gå? Vill jag gå där jag kommer trivas, och få det bra? Eller vill jag gå där mina kompisar kommer att gå?

Det här är några fåtal frågor som kom upp i mitt förvirrande huvud direkt efteråt jag fick reda på att det är bra att börja tänka på gymnasium. En utav de här frågorna jag ställde till mig själv är en sån otrolig dum fråga. Den frågan jag pratar om är såklart, "vill jag gå där mina kompisar kommer att gå?".

Sådär ska man inte överhuvetaget ens tänka. Visst, jag förstår att man vill gå med sina kompisar. Det vill jag med.

Men man får försöka tänka på sig själv i första hand. Vad är viktigast för dig? Att du går med dina kompisar och skiter i din framtid. Du går teknik när du egentligen vill gå ekonomi tillexempel bara för att din/dina kompisar kommer att göra det.

Jag tror det är bättre för dig själv om du riktar in dig på den linjen du verkligen vill gå själv i första hand. Sedan kolla av med dina kompisar vad de tänker gå. Är det så att ni valt helt olika kan ni försöka träffas på fritiden. Allt går att lösa men välj DIG själv i första hand och tänk på din framtid.

Jag säger inte att det är fel att ställa sig själv den frågan och jag vet att många i min ålder tänker så, att de vill gå med sina kompisar. Men tänk bara på vad konsekvenserna kan bli om du bara hänger på vännerna.

1. Välj ett gymnasium du hört bra om.

2. Skugga på det gymnasiet och lär dig. Skugga särskilt på den linjen du riktat in dig på oh skugga gärna så mycket du kan. Ju fler gånger desto mer lär du dig.

Fortsättning följer imorgon igen.


Likes

Comments

  • 230 Readers

Likes

Comments

Jag tänker att jag säger redan nu säger vad ämnet för vecka 45 är så det inte kommer som en överraskning imorgon.
Sedan är det upp till dig om du vill läsa men ämnet jag tänker prata om i 5 dagar nästa vecka är...
gymnasieval & tankar kring skolan.

Jag går nu i 9:an och har en himla massa tankar kring gymnasiet och valen som bör göras. Men också tankar kring skolan jag går på nu och delar även med mig om olika pluggtips osv..

Skulle ni vilja läsa om detta och ta del av den fakta jag fått så håll utkik imorgon här på bloggen runt klockan 8. Då släpper jag mitt första inlägg om detta ämne.

Hoppas på att se er här inne imorgon!

  • 261 Readers

Likes

Comments

Först och främst ska jag börja med att säga välkomna tillbaks. Mitt uppehåll med bloggen har varit riktigt långt, eller? Jag minns helt ärligt inte själv hur längesedan det var, huh. Skärpning Enya.

Har sagt det tidigare och jag säger det igen. Jag ska börja ta tag i bloggen nu på ett seriöst sätt. De andra gångerna jag sagt det, tro det eller ej men har inte varit från min seriösa sida. Jag har inte känt någon motivation till att fortsätta helt enkelt.

Men den motivationen har jag nu. För drygt 2 veckor sedan satt jag med min familj i köket och åt lunch. Helt plötsligt tändes en lampa i mitt huvud om demoner och döden. Jag frågade min familj mängder av frågor om detta ämne och vi diskuterade kring detta i säkert 20 minuter. De sade att det är om detta jag kan skriva om i bloggen. Dela med mig av mina åsikter och tankar. Döden står mig väldigt nära hjärtat med tanke på att många i min släkt och i min omgivning har gått bort.

Någonstans där började också jag och pappa komma på ämnen som jag kan ha per vecka. Ett ämne, en vecka. Förstår ni?

Hur som helst ska jag försöka få in bloggen i vardagen igen. Ahhhh, så tagg!!

Vi hörs imorgon igen.

Likes

Comments