det handlar om hur man tar hand om det ...

Livet på landet, Lite annat...., Hästhållning, hästvård, Klubben, Massage

Jag tyckte att det var dags för lite julpyssel i stallet häromkvällen i form av att pyssla om två av tjejerna, Vanna behöver ha lite hjälp med spänningar för att jag ska känna gott samvete när hon nu blir lite större i sin dräktighet och Nåttlan ville jag se till att rensa bort eventuella spänningar efter att matte ridit med padd under sadeln för länge så det blev lite trångt.

Vi började med Vanna som fick tumme upp för fint hull och snygg kropp, hon får lite spänningar på grund av "gammalt skit" i kroppen och hon njöt till fullo av massagen som såklart anpassas efter att hon är dräktig. Man får tänka sig för när man "behandlar" en dräktig häst men sådant har Lollo såklart full koll på!

När vi stod där så snackade vi om (Lollo jag och granneUllis som kommit förbi) min önskan om att få en gul fölis och jag sa att jag häromdagen stått och kramat magen och frågat fölis om den kanske kunde sparka en gång för gul och två gånger för skimmel.. Den sparkade inte alls då men igår när Ullis sa (med ironi i rösten) att den kanske är brun så började den leva runt i magen och för första gången så såg jag tydligt att någon krabat lattjade runt därinne. Men brun? Hallå, jag har inte beställt en brun ju :-O ;-)

Sen var det dags för Nåttlan och precis som jag trodde fanns det lite smått att jobba bort, hon fick dock också en stor tumme upp för att hon verkligen stärkt upp sig och "tagit" all träning fint och rätt! Det är aldrig konstigt att man hittar lite spänt på en häst i träning, det handlar ju om hur man tar hand om det innan det blir spändare och vidare till något osunt man inte vill ha. Lite spänt i rumpan men hyggligt samma på bägge sidor och lite spänt i halsen där hon nog balanserat upp sig när sadeln tryckte lite mot hennes manke, men en OK-stämpel för bra tränat och "kör på" bara. skönt!

Kvällen avslutades med ett styrelsmöte här med ridklubben, med en julig landgång och planer för nästa år, känns kul och lovande inför 2019!!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229