Hej igen!

Nu har majoriteten av praktiken gått och det är bara fyra heldagar kvar i Thailand innan vi åker hem. Två av dem dagarna är det jobb kvar, idag och imorgon, sedan ledigt på lördag och söndag inför hemresan på måndag morgon.

Den här upplevelsen har haft sina upp och ner men det känns inte som att vi verkligen varit här snart hela tiden. Planet hem lyfter nu på måndag 24/4 klockan 09:00 thailändsk tid men vi måste åka här från Pataya redan 4:30 för att hinna ta oss dit och komma förbi alla stationer på flygplatsen.

Men nu hoppar vi över till det som hänt istället, senaste veckorna har går upp ungefär som resten, förutom att det varit songkrang vilket är thailändska nyåret där det är en vattenfestival i hela landet. Sista dagen av songkrang var igår och då var det mer kaos än resten av tiden, bara man gick ut genom dörren fick man vatten på sig. Jag och Ivar spenderade ett flertal timmar på gatorna och deltog vi med.

Det är allt för den här gången

/Jonathan

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 53 Readers

Likes

Comments

Hej!

Nu hat det gått på tok för länge sedan senaste inlägget igen.. men jag får väl skylla det på att det inte hänt mycket dem senaste veckorna, det har o stort sett regnat varje dag i två veckor. Vilket hav gjort det svårt att hitta på saker att göra på lediga dagar. Trots att det nästan gått två veckor sedan senaste inlägget är det enda jag och Ivar gjort att jobba, ligga på rummet samt två biobesök. Ett av fem biobesöket var first class som gjorde det lite mer speciellt men det var trots allt bara en bio som var lite lyxigare.
Vi får se vad som händer dem kommande veckorna som är kvar och utifrån det se hur mycket jag skriver.

Hej då!

Jonathan

  • 88 Readers

Likes

Comments

Hej

Jag kände att det var mer än dags för ett nytt blogginlägg...
Däremot så är det lite skillnad från sista och har faktiskt hänt lite saker. Om man kollar tillbaka på vad jag och Ivar gjort sedan senaste blogginlägget kan jag börja med att berätta lite kort om Underwater world som vi besökte redan förra söndagen.

Trots att det kanske var lite att se för dem pengarna vi spenderade så fanns det ändå en del häftiga saker man inte sett tidigare.

Nästa aktivitet vi gjort var att ta en förmiddags promenad upp till ET ställe kallat view point där man kunde se ut över större delen av Pattaya, ingen dålig utsikt där inte!

Sedan kan jag berätta om igår. Jag var ledig för jag jobbat förra söndagen och Ivar var inte det, det blev till att spendera första halvan av dagen på rummet tills den värsta värmen från solen lagt sig. När det började närma sig framåt eftermiddagen bestämde jag mig gör att ta en promenad. Jag bestämde innan jag kom iväg hur jag skulle gå, runt 3 kilometer, men det blev inte som jag planerat utan jag bara fortsatte gå tills jag passerat 7 kilometer då jag började bli trött och tog en tuc tuc tillbaka till hotellet.

Sist men inte minst idag, vi hade planerat sedan ett par dagar tillbaka att vi skulle åka till ett zoo som ligger runt 40 minuter från där vi bor, vädret på förmiddagen såg bra ut med. Däremot när bi åkt halva vägen började himlen mörkna samt att det kom några regnskurar... vi hoppades på att det skulle gå över tills vi kom fram, det blev som vi ville men inte lika länge som vi tänkt. Ungefär 35 minuter efter vi kommit till parken och åkt runt i en golfbil liknande fordon började det störta ner, vi började med att försöka vänta ut det men tio minuter senare höll det fortfarande på. Så vi bestämde oss för att ta oss tillbaka till parkeringen och taxin som skulle ta oss tillbaka, men det gick inte riktigt som vi tänkt... Eftersom det var ett öppet fordon var vi dyngsura halvvägs tillbaka till taxin, inte det roligaste under tiden det hände men ganska kul när vi satt i taxin tillbaka till hotellet, trots att vi var dyngsura båda två. Till sist avslutade vi dagen med att gå på ytterligare en bio( den fjärde på fyra veckor) som jag tänkt fortsätta med dem kommande veckorna också.

Det var allt för den här gången och jag hoppas ni hittar tillbaka hit till nästa inlägg

Jonathan

  • 124 Readers

Likes

Comments

Hej!

Nu är vi där igen, jag har inte bloggat på ett par dagar och har kanske ingen rimlig anledning till det, utöver att man är trött efter jobbet och tycker att man kam skjuta upp det till en annan dag.

Över till det som hänt istället, den här veckan har det hänt en del småsaker utöver jobbet som varit. Härom dagen besökte jag och min pappa en stor nudda staty på ett av dem närliggande bergen... men man kanske mer ska beskriva det som en hög kulle. När man väl var där uppe var statyn väldigt stor samt en del mindre och annorlundas avbildningar på sidan av. Det var även utsikt över både Pataya och Jomtien beach.

Sedan kan man snacka om igår då min och Ivars vistelse i Thailand blev räddad, Pelle hjälpte oss hitta en affär som sålde Saltlakrits!!! En sak vi båda blev glada över.

Idag så var Ivar ledig så vi var bara tre i köket, det blev lite körigt fram mot kvällen jämfört med vad det är vanligtvis men vi klarade oss igenom det, imorgon så ska jag jobba förmiddag med lunchbuffén som Ivar jobbade med förra veckan. Så nu börjar det närma sig läggdags så man orkar upp till arbetet imorgon.

Jag hoppas vi hörs igen ( även om jag slarvar med att skriva;P)

Jonathan

  • 146 Readers

Likes

Comments

Hej igen!

Den här helgen har varit mycket händelserik att man knappt kommit ihåg att man har en blogg att uppdatera.

Jag kan påbörja med att berätta om igår, min 20års dag! Känns inte som att det gått ett år sen sist men det måste det ju ha gjort...
Dagen började med att jag träffade upp mina föräldrar nere i hotellresturangen, däremot ingen Ivar som jag vanligtvis käkar frukost med. Han var tvungen att hoppa in och jobba förmiddagspass på en helgbuffé på resturangen på grund av att två av resturangkockarna slutat tidigare i veckan.

Det började med en stor frukost och sedan bar jag och mina föräldrar oss av till Central festival där vi tog en tårtbit mesans vi väntade på att en bio vi skulle gå på skulle börja. Från början var det tänkt att jag och Ivar skulle kolla på King kong som haft premiär tidigare i veckan, men den planen ändrades när han bar tvungen att jobba så jag gick och såg på John Wick 2 med mina föräldrar istället. En bra film enligt mig men snäppet för våldsam för min mamma.

Efter filmen var slut gick vi och käkade på en resturang med en all you van eat sushibuffe, där det samtidigt finns ett rullband som går genom resturangen med råvaror på små tallrikar man kunde plocka och tillaga vid sitt eget bord.

Därefter var det av till rooftop på Hilton hotell som ligger uppe på central festival där vi spenderade tiden tills solen gått ner. Då var det dags att åka tillbaka till vårt hotell/resturang där vi mötte upp Ivar och åt. Jag beställde dyraste kötträtten på menyn dagen till ära. Efter det kändes dagen tillräckligt bra och vi drog oss alla tillbaka till våra rum för att avsluta dagen.

Idag har det också hänt saker utöver det vi vanligtvis gör, dagen började på samma sätt med frukost vid 10 och två timmar därefter var det av mot en lägenhetscomplex där familjen till en tjej jag känt sedan tidigare äger en lägenhet. Där spenderade vi dem kommande fyra timmarna vid en pool som hörde till huset, självklart snar man in sig med en för låg solskyddsfaktor och såg ut som en fläckig tomat efteråt. Efter det drog vi oss tillbaka till vårat hotell för att mötas upp senare på eftermiddagen/kvällen igen. När vi väl möttes upp fram mot kvällen åkte vi allihopa mot en stor nattmarknad en bit bort som står uppe fredag- söndag varje vecka. Och till slut avsluta dagen med att dra oss tillbaka till våra egna boenden några timmar senare.

Jag hoppas vi ses snart igen,

Jonathan

  • 198 Readers

Likes

Comments

Hej igen!

Idag och dem senaste dagarna sen jag bloggade senast har inte varit speciellt händelserika, vår lärare åkte hem i måndags inte mycket mer som hände den dagen eller igår utöver dem vanliga arbetspassen 14:30- 22:30.

Imorse däremot landade mina föräldrar i Bankok och var framme vid Pataya några timmar senare, dem är här för att fira min tjugoårsdag som inträffar nu på lördag. åren går snabbare än man tänker på men nu är det nära igen.
Utöver det har dagarna varit som man kan tänka sig en vanlig praktikvecka än i ett annat land.

Vi ses snart igen

Jonathan


Likes

Comments

Hej igen!

Idag har varit ännu en ledig dag, större delen av dagen har gått åt att ta det lugnt och mest göra ingenting, just vad man behöver i 35 graden strålande sol.

Men det är inte allt vi har spenderat dagen med, vi följde även med till en stormarknad och handlade varor till närmaste dagarna och även resten av månaden, inte direkt en vanlig svensk butik. När man pratar om färskt i Sverige är det inget emot i Thailand, här säljer dem levande fiskar man får fiska upp ur en tank själv.
Lite udda men ganska kul när det är en upplevelse att bara gå till butiken och handla.

Vi ses om någon dag igen

Jonathan

  • 265 Readers

Likes

Comments

Idag har varit första dagen sedan praktikdelen av resan påbörjades och vi började dagen med en sen frukost.

Efter en lugn frukost gjorde vi oss i ordning för att åka in till pataya central festival där vi varit tidigare dagar, därimot fick jag och Ivar för oss att vi ville gå på bio och spenderade 80 svenska kronor för bio och dryck, det var inte en vanlig svensk bio heller utan en tre gånger så stor salong med lyxstolar och även val att sitta i soffor och kolla.

Efter bion var slut träffades vi upp med Bernt och åt på en all you can eat sushibuffe med rullband i resturangen med råvaror man fick plocka på sig och tillaga vid bordet, detta utöver den stora sushibordet som fanns.

Några timmar senare träffades vi upp med Pelle och åkte upp till Hilton hotell rooftop resturant där vi kunde se hela Pataya, vi satt kvar till en stund efter solnedgången då vi tillslut bestämde oss för att återvända till hotellet för att sitta och prata tills vi tillslut drog oss tillbaka till rummen för dagen

Jonathan

Likes

Comments

Hej igen!

Gårdagen flög förbi med upptäcksfärd genom stora delar av pataya där vi såg mängd mycket samt gick runt en mil. Sen fram mot kvällen hittade vi en nattmarknad som sålde allt möjligt.

Över till idag, idag var det dags för första passet i köket så för att förbereda sig tog vi det lugnt på rummen större delen av förmiddagen.
Pågrund av den stora menyn har Vi spenderat större delen av tiden i köket att med att kolla upplägg samt lära känna dem thailändska kockarna, mycket skratt och missförstånd men i övrigt en bra start på praktiken .

Vi ses snart igen
/Jonathan

  • 316 Readers

Likes

Comments

Nu är första dagen i pataya avklarad, 10timmar flyg och sedan hålla sig vaken i en hel dag för att hålla dygnsrytmen på plats.
Jag hade även turen att få ett bra rum med balkong och havsutsikt, ingenting man tackar nej till.
Vi har även tagit oss tiden att ta det lugnt och utforska staden som vi även kommer spendera hela morgondagen med.
Snart börjar även jobbpassen trilla in så man får spendera den lediga tiden i hettan väl fram tills dess

Ses snart igen
/Jonathan

Likes

Comments