Plommonkräm med inslag av äpple

Köpte en korg plommon för en tia häromdagen och blev lite sugen på att göra något med dem. Det blev kräm och sylt. Blev mycket mat av bara 1 kg frukt måste jag säga. Använde gamla hederliga "stora kokboken" som receptinspiration till krämen.

500 g plommon
1 äpple
6 dl vatten
1,5 dl strösocker.
3 msk potatismjöl + vatten

1. Kärna ur och skala plommonen och äpplet. Skär i bitar.
2. Koka upp vatten och socker någon minut och lägg i frukten. Jag kan tänka mig att det är gott att slänga i en kanelstång också om man har det hemma. Jag hade bara en och den fick gå i sylten som jag också kokade samtidigt.
3. Koka frukten mjuk under lock på svag värme. Tar 10-15 min.
4. Mosa frukten med exempelvis en potatismosare. Tillsätt sockret.
5. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning.
6. Låt krämen snabbt koka upp och ställ sedan krämen åt sidan för att svalna.

Så gott blev det!

Till sylten testade jag Sara Bäckmos smidiga recept på plommonsylt. Det blev också jättebra och det bästa är att man inte behöver skala eller kärna ur plommonen. Bara att köra!




  • Recept

Gillar

Kommentarer

IP: 2a01:4f9:4a:272f::2