Jag tänker så mycket så....

Därför blir det inte så mycket bloggat.

Borde ju vara tvärt om kan man tänka, men just nu är jag mycket analyserande kring så många saker och jag har inte bestämt mig för om den här bloggen ska vara neutral eller kryddas med mina åsikter om saker och ting. Och när jag går omkring med en himla massa åsikter om saker, så är det lite svårt att bara vara neutral.

Bland annat tänker jag på hur folk uppför sig. Och idag vaknade jag upp till den katastrofala nyheten att Donald Trump blir USA:s nästa president. Så det har såklart funnits i mina tankar idag. Hur fasen gick det till? Det är som ett skämt. Men det visar ju att när människor vill ha en förändring så kan vad som helst hända. Och det kan hända i Sverige nästa val. Dårarnas tid kan vara här nu. Det är riktigt skrämmande.

Det första jag gjorde i morse var att sälja av mina största aktieinnehav. ABB, Axfood och Industrivärden. Samtliga låg bra på plus, så jag ville inte chansa på att de skulle rasa när börsen öppnade. Det gjorde de dock inte, utan ökade istället ytterligare. Nåväl, det går upp och ner, så jag köper igen när de är på lägre nivå igen.

Sålde dock inte några Etrion. Det är min lilla långkörare och de är tänkta att ligga där de ligger fram till 2018 i alla fall. Har väntat i flera år på uppgången och imorgon är det kvartalsrapport, så ny chans! Fattar inte att det har stått stilla så länge på cirka 2 kr. Lite kort om Etrion, så är det en oberoende producent av solkraft med solkraftverk i Italien, Chile och Japan. Solkraft ligger ju verkligen i tiden nu och ledningen, med bland annat Ian Lundin från olje- och gruvfamiljen Lundin i spetsen, känns kompetent. Tycker de gör så mycket rätt hela tiden. De började i Italien med anläggningar där, sedan byggdes anläggningen i Chile - som blev klar flera månader i förtid och under budget (snyggt!), men störst fokus just nu är i Japan där de första anläggningarna är klara och har producerat ett tag och fler finns i pipelinen. I Japan har Etrion ingått partnerskap med Hitachi (eller snarare dotterbolaget Hi-Tech) vilket verkar vara positivt och vad jag förstår nästan nödvändigt, då det är svårt att få komma in på den japanska marknaden för internationella företag. Alla anläggningar som har byggts under 2016 har finansierats helt utan nyemissioner, vilket är mycket tacksamt. Planen är nu att sälja hela verksamheten i Italien för att finansiera ytterligare anläggningar i Japan. Hade varit kanon!

Det var efter förra kvartalsrapporten i augusti som Etrion vände till vinst och då tog aktien ett litet skutt upp till 2,40 och där har den legat sedan dess. Så det ska bli spännande att se vilken effekt det kan få nu när vinsten förhoppningsvis har ökat ytterligare.

Gillar

Kommentarer