Influensadag

Den här bleka rätten åt vi precis till kvällsmat. En livräddare i influensatider när modern influensalider. Direkt från frysen, in i ugnen och ner i maggen. Och ingen disk!

Sen en stund framför TV:n tillsammans. Kvalitetstid en måndag. Han berättar om en ny tjej som har börjat i klassen och om en ny kompis han har hittat på simskolan. Det är fint att höra om hans värld.

Imorse var jag katastrof. Jag vaknade och kände att jag behövde spy. Det gjorde jag aldrig, men låg en stund och kallsvettades på badrumsgolvet. Kravlade mig ner i köket för att göra frukost till J. Men blev yr och kallsvettig igen, så jag fick lägga mig en stund på köksgolvet också.

Martin hade ett tidigt möte och var tvungen att åka. Han hade riktigt dåligt samvete att lämna mig sådär på golvet, men jag sa att det inte var någon fara. Jag tog en alvedon och kom på benen igen efter 20 minuter. Lyckades lämna J i tid i skolan och åkte hem och la mig och frossade på soffan.

Denna influensa alltså. Den tar knäcken på mig.

Imorgon är en viktig planeringsdag på jobbet och jag vill verkligen vara med. Samtidigt lär jag smitta ner alla om jag kommer. Jag får tänka att det inte gör nåt om hundra år och jag kan faktiskt inte hjälpa det. Det är som det är. Men det dåliga samvetet gnager ändå.

Gillar

Kommentarer

IP: 2a01:4f8:a0:3030::2