Hejdå helg, du har varit fin!

Ja men helgen har ju varit kanonfin på alla sätt och vis. Vi började i fredags med att fira att Martin går upp till 100 procent i April. Lite roligt var det att glassbilen kom precis när Martin skulle korka upp champagneflaskan. **Dududedudutt- dududedudu-dudu-dudu-dudu**. Självklart ville lillen ha glass, så jag rusade iväg och köpte glass mitt i ceremonin. Men jag var snabbt tillbaka med ett paket glassbåtar och sen kunde vi skåla i lugn och ro.

Sen lekte Johannes och Martin med lego en stund innan det var läggedags.

Sivan sov igenom allt och snarkade rejält högt hela kvällen hehe. Kul att hon sover så gott i sin nya säng. Hon ligger faktiskt gärna där om nätterna också, så vi har bara behövt köra ut henne från under sängen någon enstaka gång.

I lördags körde vi ett tippen-race hemma hos mamma och firade Felix som fyllt tio år.

Idag har vädret varit helt fantastiskt! Jag har bearbetat stubbarna ganska mycket idag och nu är de en mindre i alla fall. Har sått spenat i en pallkrage också. Martin har gjort en fantastisk insats med veden och både fyllt på ved i källaren att elda med, samt stuvat om och organiserat veden i boden inför årets vedlass.

Just nu ligger Johannes och sover i sin säng. Vi älskar ju att ha honom sovande mellan oss, men för närvarande har vi problem med balkongdörren till vårt sovrum, vilket innebär att vi inte kan öppna någonstans och släppa in frisk luft. J får ofta problem med att han blir så torr i näsan att han inte kan andas ordentligt. Han försöker att kraftigt dra in luft, men det går inte och så får han panik. Det enda som hjälper är att öppna och släppa in frisk luft, då går det över på nolltid. Men nu går inte det som sagt i vårt sovrum. Igår hade han det riktigt jobbigt mitt i natten och panikgrät för att han inte fick luft genom näsan, så jag fick bära in honom från vårt sovrum tills hans eget och öppna fönstret och då gick det över på en gång och han somnade om. Stackars liten då. Men nu får han sova i sitt eget rum, så att vi kan öppna fönstret om det behövs. Ovant att inte ha honom bredvid sig, men jag antar att de flesta i hans ålder sover i egen säng, så det är väl kanske på tiden att vi släpper taget ändå. (Buhuuu).

Gillar

Kommentarer