Första helgen i augusti

Vilken helg vi hade! Det var som att vi fortfarande har semester, trots att det nu var flera veckor sedan det var semester. Vädret var superfint hela helgen. Martin började redan i fredags med att ha besök av guldgrävare och jag och Johannes åkte dit för att överraska honom, vi skulle egentligen kommit dit på lördagen. Förväntansfulla klev vi in i stugan för att höra ett spontant glädjetjut över att vi var där, men vi lyckades skrämma slag på Martin istället så att han snudd på dog av en hjärtattack. När han hade återfått normala hjärtslag blev han i alla fall glad och vi hade en mysig kväll med fredagsmys i soffan.

I lördags steg vi upp tidig (som vi alltid verkar göra i stugan) och åt frukost innan vi gav oss ut på kantarelljakt. Vi hittade på några ställen, men det allra bästa stället visade sig faktiskt vara i skogen direkt bakom huset. Lyxigt! Så det blev kantarellomelett till middag. Efter kantarellturen stack vi ner till Emån och fiskade lite. Inget napp, förutom vass och några träd. Jag satte ett drag i en björk som nog kommer hänga där som ett smycke i höst när alla löv har fallit av.

Vi tog en runda i gruvmuseet i Ädelfors också och när vi kom hem följde Johannes med mig en tur i skogen för att försöka hitta fler kantarellställen. Hittade dock inga mer.

Vi avrundade kvällen med några parti monopol jr.

Mysmysmys.

I söndags åkte Johannes och Martin runt halv ett för att hinna titta in på second hand-butiken i Alvesta innan stängning. Jag blev ensam kvar (jobbar i Vetlanda på måndagar just nu) och började klippa granntomtens gräsmatta för att dels bli av med högt allergiframkallande gräs och använda gräset för att lägga i mitt nyrensade land. Sen hämtade jag brunnsvatten, värmde upp det och blandade till perfekt temperatur med kallvatten, sen duschade jag bakom vår bod med vår formidabla dusch från Biltema.

Spenderade kvällen med telefonen och TV:n och längtade till semestern igen.

Gillar

Kommentarer