Dagens växtpyssel

Citronmelissen har stått frodig och fin i köksfönstret nu ett tag och idag gjorde jag slag i saken och friserade om den lite. Gjorde små knippen av det avklippta materialet och hängde på tork i köksfönstret. Det är första gången jag torkar någon ört och egentligen ska de hänga och torka i ett mörkt utrymme för annars bleknar de i färgen och kan förlora en del av sin smak, men jag får klura lite på om jag har någon sådan plats att torka på. Just nu kommer jag inte på någon plats där de inte är i vägen. Man kan ju torka i ugnen också, men det här sättet känns ju klart energisnålare.

Sen kom det en kul leverans från DHL idag. Jag beställde lite plantor från Bulbs.se för flera månader sen. Pionen Festiva Maxima och en vit löjtnantshjärta. Sen fick man köpa en lilja för bara 1 krona också, men vilken lilja man får blir en överraskning. Jag fick en lilja som heter Kushi Maya och är 110 cm hög. Det är roligt med överraskningar!

Från vänster till höger: Löjtnantshjärta, pion, lilja

Rötterna får stå nere i källaren och vänta på våren.

Kom på var jag ska hänga Citronmelissen nu förresten. Vi har av en händelse en krok på dörrkarmen till altandörren i hallen. Något som jag stört mig på ibland, men nu kommer den ju väl till pass! Där är det mörkt och bra.

Gillar

Kommentarer