Börjar med att det var länge sen jag uppdaterade denna sida, nästan en månad. Har haft fullt upp med både jobb, familjen, framtiden, planering, vänner med mera.

Börjar med att jag jobbar och sliter på jobbet, dock kommer det bli lite ändringar framöver då vi ska alla spela i samma liga så att säga.

Familjen växer och blir större, vilket har resulterat i att man har börjat leta mer aktivt efter större lägenhet alternativt ett hus, dock är det svårt att få lån med de nya amorteringskraven samt att bankerna nu mera gör ordentliga budget kalkyler över familjens utgifter och inkomster vilket gjort de nästan omöjligt för oss att få lån, men vi ger inte upp, vi har hittat nya vägar och lösningar att gå.

Ekonomin är helt okej, börjat spara pengar på lite olika stället numera, dock funderar jag på att göra en investering i aktier eller ett företag eller en hobby, dels för att sysselsätta mig med sånt jag tycker om samt kanske inbringa lite mera pengar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Återigen är söndagen här, dock har denna helg varit lugn, fokus på vila och dottern.

Gårdagen hade vi sovmorgon för att sedan börja kolla igenom min ekonomi för framtiden, planering och budgetering då jag (eller vi) har börjat fundera på att köpa ett hus, kommer kanske lägga upp budgeten senare för mina beräkningar kring huset.

Dottern och jag åkte sen till jobbet för att hjälpa min syster beställa möbler till deras blivande hus.

Vi han även med en tur till lekparken och träffa underbara vänner jag inte träffat på ungefär 1 1/2 månad, ska även träffa dem idag då det är dags för innebandy för mig igen efter ca 4 helgers frånvaro.


Likes

Comments

Vardagar som ensamstående pappa kan ibland vara tuffa, ibland underbara. Min, eller våran, vardag böjar på fredag kväll när jag hämtar dottern för fredags mys. Helgerna tillsammans brukar vi hitta på saker dottern vill göra, ibland blir det resa till Stockholm till dotterns farmor och farfar.

Vardagarna innebär förskola för dottern och jobb för mig, vilket fungerar förvånansvärt bra, skönt att dottern trivs bra på förskolan och personalen där är väldigt behjälpliga, förstående och bra samarbete. Efter ha hämtat dottern brukar vi ta det lugnt medans jag ordnar maten. Oftast blir det enklare mat i veckorna och mer avancerad på helgerna på grund av tiden. Sen är jag med dottern varannan vecka så man vill ta vara på tiden man har tillsammans.

Fredagen blev det hemmagjord pizza, dock är degen inte egen gjord.

Igår lördag försökte jag mig på att göra baconlindad kyckling för första gången, blev lyckad och inte så svårt att göra. Även mitt underbara dam sällskap tyckte jag hade lyckats, så blir nog den maten fler gånger.

Likes

Comments

De har hunnit blivit nytt år sedan jag sist skrev något här. Detta år börjar jag med kräksjuka men efter mer än 48h är jag återigen på banan och denna dag spenderades på Leos Lekland med dottern (sista dagen innan mamma vecka) samt nya tjejen och hennes två barn.

Var roliga timmar på Leos Lekland där dottern för första gången klarade/vågade leka själv utan mig i hasorna. Stolt far man är!

Sen blev det att lämna dottern till sin mamma och vidare ut till stallet för att hjälpa nya tjejen med hennes häst. Men eftersom jag inte har stort hästintresse samt osäker på de djuren så var jag barnvakt istället, där har jag mer erfarenheter ifrån.


Jag har även hämtat ut mitt packet från Matsmart.se som jag beställde i mellandagarna. Jag kan varmt rekommendera den sidan, har stort utbud, bra priser och frakt samt de jobbar för en bra sak, släng inte mat man kan sälja billigare bara för de är lite kantstött, kort datum eller några andra defekter.


Totalt blev denna leverans på 17,63kg 20 varor till ett pris av 381kr inkl. frakt.

Återigen länk till Matsmart.se

Likes

Comments

Idag är det dag 3 jag är hemma och vabbar då dottern åkt på halsfluss samt ont i örat. Segt att gå hemma, jag klättrar på väggarna... Dock har det varit behövligt för dottern då hon inte varit riktigt sig själv, sovit mer än hon brukar. Dock är hon rätt pigg på dagarna bortsett från hostan och gnällig så förhoppningsvis är hon frisk till julafton.

På tal om julafton så kommer den i år att firas uppe i Stockholm tillsammans med dottern och min släkt. Hade förhoppning om att hon jag träffar/dejtar hade följt med då hon sa att hon ville det men så blir det inte nu, hon firar hemma hos sig och sin familj för att det ska vara lugnast, vilket jag respekterar men synd, vill ju vara med henne och barnen, känna sig som en riktig familj men det kommer väl i framtiden.

På grund av att det varit mycket som hänt och händer runt mig just nu så håller jag på att tappa bort mig själv och mina rutiner, tappat kontakten med vänner bland annat, så ska jag nu mera ta dagen som den kommer, hitta tillbaka till lugna glada jag för att det ska bli bättre framöver.

Likes

Comments

En helg tillsammans med dottern och många aktiviteter. Började med att jag hämtade dottern på lördagen (en dag senare än vanligt, detta på grund av julhelgen och nyår) för att sedan hämta upp dejten med barn och färd mot Västerås för lite shopping samt träffa min mor. Min mor och syster fick då även träffa den person jag träffat ett tag, vilket gick jätte bra och det känns skönt att de verkar tycka jag har träffat en bra tjej denna gång. Kvällen innehöll matlagning samt mys och mycket mycket prat om framtiden och en del om hennes familj.

Söndagen började med sovmorgon för en gångs skull för att sedan hämta upp dejten och hela barn skaran, blev full bil. För att hjälpa henne ute i stallet men passade även på att låta barnen rida en stund medans jag höll koll på de mista barnet.

Efter ridningen blev det hem till mig och dottern så barnen kunde leka, jag och dejten kunde prata och planera men jag hade även lovat barnen att de skulle få fixa ett pepparkakshus.


Resultatet av en stund pyssel för barnen, de viktigaste är att dem är nöjda och glada. Nästa helg blir det att ha sönder den och försöka äta, om det inte blivit allt för hårt.

Barnen hade uppenbarligen kul för så stökigt var det inte innan de började leka men det tillhör väll när man har två barn i 4-5 års åldern, hahaha.


Idag måndag blir det jobb och förskolan för mig och dottern. I kväll hade jag tänkt försöka få upp granen som vi inte han med igår. Annars blir det nog en lugn måndag.

Likes

Comments

Återigen är det fredag, veckorna går otroligt fort. Idag skulle jag hämtat dottern men det har blivit lite ändringar över jul och nyår så jag får hämta henne imorgon istället.

Helgens planer är bokade. Lördag hämta dottern för att sedan åka till Västerås och möta upp mamma/farmor för lite shopping och fixa de sista julklapparna. Vi kommer bli full bil då jag även bjudit med sällskap med barn.

Söndag består av att bygga pepparkakshus med barnen och eventuellt spela innebandy om jag hinner och orkar.

Men först ska vi klara av en fredag med jobb, gick hem tidigare igår (2h) på grund av min mage men den känns bättre idag så vi testar. Jag ska även börja med en ny rutin, som jag gör just nu, gå upp direkt när klockan ringer och äta frukost. Ska även försöka skriva en eller två rader här på morgonen, annars blir det musik eller kolla saker/ekonomin.


Så ser det ut i mitt kök just nu. Fick även en idé att kanske visa hur jag bor då jag ändå ska ta kort på lägenheten för att försöka byta till en 3a då drömmen eller framtidsplanerna innebär att jag och dottern inte är två längre utan några till.


Ni alla får ha en underbar fredag och var rädda om varandra där ute.

En fredagstänkare: Ta inte personer eller saker för givet!

Likes

Comments

Tiden går fort med mycket fokus på vardagen vilket gör att skrivandet kommer i skymundan men aldrig glömd. Tänker skriva av mig en del då jag nu har mycket tankar i huvudet som gör mig orolig, rädd, sårbar (erkänner sällan att jag är sårbar).

I korta drag så har jag träffat en tjej jag tycker om väldigt mycket, på kort tid. Vi är väldigt lika samt att hon är olik de tidigare tjejer jag träffat vilket är ovanligt för mig. Det kanske är det som oroar mig, att det är en tjej som inte är lik den "typ" av tjej jag brukar träffa, jag vet inte... Det jag vet är att jag oroar mig för framtiden, ännu mer nu när jag tycker om henne mer och mer, börjar tänka en framtiden med henne men det finns saker som gör att jag tänker för mycket.

Det är en häst tjej jag har träffat med två hästar, hon har inget körkort, så hon har svårt att åka ut när hon vill, dock går hon dit vilket imponerar mig. Dock tar hästarna mycket tid, hon är mamma ledig nu men vill börja jobba redan nu samt att hon vill träna, hur ska hon ha tid med mig och min dotter när hon har två barn själv redan... Vill inte ge mig in i en relation där jag och dottern blir bortglömd eller inte finns tid för oss utan mer att jag ska ta hand om alla barnen när jag slutar jobba för hon ska kunna hålla på med sitt intresse, jag vet inte, mycket osäkerheter kring framtiden som gör att man pendlar mellan hopp och förtvivlan. Sen är hennes föräldrar inte de bästa stödet, varken för henne eller för våran relation. Där drar de också mycket energi och funderingar kring vad dem vill, varför de beter sig som dem gör etc. Jag letar lösningar, inte problem och därför jag tänker onödigt mycket på dem, hur de mår, vad de saknar eller vill genom att de beter sig som dem gör....

Sen har vi jobbet, där drar de också mycket energi efter att lagerchefen inte riktigt tar sitt ansvar men även kollegor som kör sitt race och inte samarbetar så bra som vi kan göra när vi jobbar som bäst. Energin tar slut.

Sen tror jag dottern är på väg in i trotsåldern och det är jag som får ta det eftersom dotterns mamma inte tar sitt ansvar på det sätt jag tycker eller önskar. Hon fokuserar bara på sina hundar och inte dottern. Hennes ekonomi är körd i botten och de få kronor hon har går till hundmat etc...

Sen har jag en kompis som också drar energi, som ibland känns som personen är svartsjuk att jag träffar en tjej etc. Personen mår alltid som sämst när jag är med den tjejen jag har börjat träffa, vilket gör att jag börjar fundera på vad jag egentligen betyder för en del personer.


Vet knappt vad jag ska göra längre, vilken väg ska jag gå, vad ska jag prioritera, vad ska jag släppa etc... mycket saker eller personer som drar energi av mig och även därför jag sover dåligt och har problem med magen, de i kombination av att jag har slutat snusa.

Ska jag börjar prata av med till någon, i så fall vem... Känns som jag har så mycket att jag inte ens vill belasta min bästa killkompis denna gång med allt jag har i huvudet och hjärtat. Kanske blir en psykolog denna gång, men tvekar.. Jag har aldrig tagit hjälp tidigare, varför skulle det behövas denna gång? Vem ska jag ta hjälp av? Vad ska jag prata om?


Nåja, som sagt mycket tankar och händelser på kort tid. Verkligheten börjar komma ikapp mig men det var skönt att sitta här i köket själv med musik och skriva, kanske ska försöka göra det oftare framöver...

Likes

Comments

Denna helg är det jobb som gäller. Inte hela dagarna men inte ledig för en gångs skull.

Idag står utlämning, svara i telefon och planera hemleveranser på schemat.


Ikväll blir det att åka in till stan igen. Festival dessa dagar så passar på. I torsdags var det Rix FM festivalen (då dottern också var med). Igår var det bland annat Hoffmastreo (även Markoolio) och ikväll blir det Nordman. Innan dess ska jag hinna städa hemma och kanske träffa några vänner.

Får se hur sent det blir ikväll/natt. Igår kom jag i säng kl 2 och fick upp 8 morse.

Likes

Comments

Sitter ensam på lagret, musik i mobilen i försök att hitta motivationen att inte tänka för mycket, men hjärnspöken vill annat tydligen. Tänker på både det ena och det andra, problem, lösningar, saknader etc.

Ibland blir jag glad, ibland ledsen, ibland nöjd och stolt, avundsjuk, äcklad, motiverad, ensam.

Dessa tankar och känslor får mig verkligen att pendla upp och ned, mellan hopp och förtvivlan.

Var med en kompis igår som också har det tufft, personen går igenom exakt samma sak som jag går igenom så det var jätte skönt att prata om samma saker, motivera varandra.

Det komiska är att när jag skriver detta inlägg så börjar det regna, är det en slump eller tecken på att man inte mår bra, haha.

Kort och gott så mår jag riktigt dåligt me försöker hålla mig flytande, kommer bli bättre. Jag har lyckats gå igenom deprisioner förut själv och kommer lyckas denna gång. Snart kommer dottern också så man får annat att tänka på.

Likes

Comments