​När min vecka blev väldigt jobbig, när jag bara ville ligga i sängen och dö lite grann så hörde jag av mig till dig. Jag vet att jag inte borde luta mig på dig längre, att jag inte borde behöva dig längre. Men den här veckan så hände det så mycket på en gång, min andra klippa försvann, kanske var hon aldrig där från början. 

Hur mycket är det tillåtet att behöva en person som gjort valet att lämna en? En person som sårat en? Rekommendationen är helt klart inget alls, man ska i alla fall inte visa detta. Man ska stoppa undan all längtan och alla känslor och ta hand om sig själv, som en vuxen självständig kvinna. Jag är inte helt självständig, jag vill inte vara helt självständig. Jag behöver stöd, jag behöver hjälp. Problemet är att jag söker detta på fel ställe, måste få mig själv att inse att det finns andra som kn ge stöd och hjälp, att jag inte behöver just dig längre.

Sjukt hur lång tid det tar för vanor och beteenden som fått 5 år att växa tar på sig att försvinna. Kanske ingen bra ide att försöka vara vänner, det ger oss utrymme att fortfarande dela vissa beteenden och vanor tillsammans. Var kommer styrkan att tacka nej till något som känns så bra ifrån? Om man mår bra av något hur vet man då om det är fel? 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Efter ett ganska ohälsosamt men ändå kärleksfullt förhållande så känner jag mig lite trasig. Som att något saknas. Detta något var en person förut, en väldigt underbar men skadad person. En person som gjorde mitt liv helt, gjorde mig hel. Detta förhållande var absolut inte bra, det vet jag nu i efterhand. Uppbrottet var turbulent och väldigt länge så var saknaden efter denna person otroligt stor. Ibland känns den fortfarande, men ilskan försvann och såren läkte, livet gick vidare. 

Det som saknas mig nu är inte denna person, kanske inte ens en person alls. Jag saknar något, och jag har ingen aning om vad det är. 

Hur vet man vad man behöver för att bli hel? Har jag alltid saknat denna del av mig? Vad det var som gick fel under min uppväxt som gör att denna del saknas är för mig inte svårt att veta. Men att veta varför förklarar tyvärr inte vad. 

Nu är jag rädd för att om jag låter en annan person komma in i mitt liv, att älska mig, att jag ska fylla detta hål med nästa underbara människa och aldrig få veta vad det är för del av mig jag saknar. 

Kanske är jag lite galen, kanske gör det inget. 

Likes

Comments

​Varje gång du påminner mig om hur lite jag betyder för dig så blir jag lika ledsen, lika sårad och undrar lika mycket om det på nått sätt är mitt fel. Kanske har jag gjort nått fel. Kanske hade det varit annorlunda om jag hade gjort si eller så. Varje gång så måste jag påminna mig själv om att jag ​går ​att älska, att det inte är mig det är fel på. För det är inte jag som inte GÅR att älska, det är du som inte KAN älska. Eller kanske VILL du inte älska, jag vet inte. 

För det är inte mitt fel att du inte älskar mig, jag förtjänar kärlek. Jag vet det nu men jag önskar att jag hade vetat det när jag växte upp, då kanske inte dina problem hade satt sina spår i mig. Kanske hade jag inte undrat varför varje gång någon visade kärlek, kanske hade jag älskat mig själv lite mer. Kanske hade jag vetat vad kärlek är, hur man älskar någon och hur man ska bli älskad. 

Så mycket förstört för att du inte ser hur mycket du sårar och förstör, eller inte vill se, jag vet inte. 

Likes

Comments

Att växa upp med att behöva kämpa för att bli hörd. Ochaldrig någonsin vinna, aldrig. Inget du säger räknas, du har aldrig rätt, duvet inget. Oberoende av bevis, belägg eller upplevelser. Du har fel. Du vetinte. Du ska inte prata. Du ska inte säga emot men du får heller inte hålla med om ifall du vet mer. Du ska varasämre, dummare.

Att växa upp med att aldrig duga. Att alltid höra att det ärmedia som får dem unga tjejerna att hata sig själva, att hata sin kropp, atttro att dem inte duger. När det faktiskt i ditt fall bara finns en förövare, enmänniska som får dig att känna dig sämre än alla andra.  Denna människa påpekar alltid att allt duåstadkommer inte är bra nog, om ens braalls.

Helst ska du se upp till denna människa. Denna människa skavara den bästa du vet, du ska vilja blisom denne. Det krävs av dig att du älskar denna människa som aldrig harälskat dig, ens för en sekund. Din kärlek till denne ifrågasätts hela tiden meningen ifrågasätter någonsin dennes kärlek till dig. 

Likes

Comments