Header

Jag har varit en utmärkt och underbar medborgare i flera år trots att jag har blivit utsatt för prövningar som skulle få vem som helst att bli galen, så därför borde jag få något som tack för alla dessa år. Det vore fint att få en egen travhäst i V75-klass. Sedan måste jag ha en plats i ett stall, en travtränare och en kusk, eftersom jag förtjänar det.

Något som jag däremot kan undvara är många av dina dumma idéer och förslag!

Uppriktiga hälsningar Jag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Om man är långtidssjukskriven blir man isolerad, så det kanske borde funnits nåt ställe där sådana kunde träffas. Då bidrar de ju med något och inte bara "får" pengar varje månad. Typ nåt som kontakten, där de går och träffar andra långtidssjukskrivna och långtidsarbetslösa. Där de typ kan fika för en tia och prata med andra för det sociala. Fast det får ju vara nån typ av närvaro med. På detta sätt får alla känna att de bidrar med nåt, och inte bara gapar och tar emot pengarna. Att isolera sig och inte komma ut gynnar ingen.

Ja, att testa arbetsförmågan i olika yrken vore bra. Testar man arbetsförmågan i fem-sex yrken och det inte funkar så är det ju bara att förtidspensionera.

De som är kroniskt sjuka kan ha någon annan sysselsättning för att få ta emot pengarna varje månad. Som typ obligatorisk närvaro de dagar de inte har läkarbesök, t ex på en lokal där långtidssjukskrivna och förtidspensionärer träffas för det sociala. Ingen mår bättre av att inte ha rutiner.

Ska arbetslösa jagas in på bara skinnet, kan det vara likadant med långtidssjukskrivna. Förutsatt att den långtidssjukskrivna vill ha pengar förstås.

Likes

Comments

Min andra sysselsättningsplats var på ett av kommunens kontor. Jag hade samma arbetsuppgifter som alla andra anställda, men jag slet nog mer. Jag stod på stegar, klättrade runt bland hyllor, flyttade kartonger genom halva lokalen. Som jag slet så hoppades jag på en anställning men det blev tack och hej istället. De var nöjda efter att de fått betalt för att ha mig där. Femtusen kronor i månaden fick de för mig. Lika mycket som jag fick ut i månaden för att jobba där. Då var jag verkligen slav och dörrmatta och till och med kassako.

Likes

Comments

En liten inblick från min första fas 3-plats. Utan att outa för mycket. Jag har dessutom varit publicerad med insändare i både Metro och Aftonbladet angående det här. Under annan signatur förstås.

Min första fas 3-sysselsättning var på en förening av något slag. Det var både slappt och märkligt. Vi hade ingen lokal i början utan hattade runt på bibliotek och andra lokaler. Den s.k. sysselsättningsledaren ringde till mig om kvällarna och skickade sms efter 23:00 om kvällarna och även på helger. Även om vi bara hade sysselsättning på vardagar och dagtid. Efter några månader fick vi en fast lokal i ett bostadsområde. Kort därefter körde "ledaren" in i en refug och blev av med körkortet och kunde alltså inte ta sig till vår lokal eftersom denne inte ville åka buss. Så jag och en deltagare till skötte allt. När "ledaren" väl fick tillbaka körkortet igen, så körde han och blundade och blev av med körkortet igen. AF gjorde ingenting åt denna ledare. Jag vet att han fortfarande är verksam.

Likes

Comments

Ibland glömmer jag tydligen bort att jag har den här bloggen. Minnet är kort men bra!

Nu har i alla fall alla hjärtans dag passerat och det är så skönt. Tramsdag! Jag har aldrig förstått det där dravlet. Jag är så glad att jag slipper det. Jag skulle aldrig orkat med att ha en karl. Nej fy fan. Tänk att bo ihop. Nej tack! Hellre dör jag! Det är ju en sak om de hade jobbat borta flera månader i taget och bara varit hemma ibland. Sen förväntar de sig bara att komma innanför byxorna på en och en massa kel. Nej tack! Min karl hade fått en katt att kela med! Slibbiga pussar och skit, nej tack!

Likes

Comments

Jag tror inte på någon Gud. Dock tror jag att det finns någonting, eller det kanske mer är en önskan från mitt håll.

I mångt och mycket har jag samma värderingar som ”De tio budorden”. För mig kallas det moral och inte kristen tro.

Jag är min egen religion och min egen person. Jag vill inte ha fler regler att leva efter, jag tror att det räcker för mig med mina moraliska värderingar.

Jag tror inte på att man kan bli förlåten för sina synder genom en religion, genom att straffa sig själv. Livet består av goda och onda gärningar och vi utför dem alla någon gång. Jag delar med mig av mina åsikter, oavsett om de är passande eller inte. Jag tror att det är Karma som sköter allt. Vad du ger är vad du får tillbaka tusenfalt.

Folk får gärna vara troende, bara de inte försöker pracka på mig religionen de själva tillhör. Sen får de tycka vad de vill. Jag må leva i synd och bryta budorden varje dag.

Likes

Comments

Regeringens satsning på “extratjänster” avslöjas i dag som ett totalt fiasko. Istället för riktiga jobb är 30 miljarder kr bortslösade till fel grupper med siffer-trixande.

100% subventionerade jobb.
Ca 3 000 kronor i handledarstöd per månad utöver det.
Räknas som “sysselsatta” i statistiken istället för “arbetslösa”...
60% av jobben har dock getts till folk som står relativt nära arbetsmarknaden.

Vi kommer förmodligen att ha samma regering efter valet då de flesta svenskar har dålig kunskap om vad som är bra för landet och medborgarna.

Likes

Comments

​De där Gröna Jobben kan de stoppa upp där solen aldrig skiner säger jag bara. Röja med motorsåg och använda röjsåg. Dra ris, städa bort skräp från stränder, ta bort buskar och mindre träd, sköta om stigar och grillplatser.

Jodå! Så att, så att.... Det är ju dock helt perfekta jobb/sysselsättningsplatser för de som varit sjukskrivna i över ett år, för de blir ju knappast bättre av att vara bekväma hemma! Komma ut i naturen lite! Knappast en dag för tidigt för dem! Passar också fullvuxna karlar med hår på snoppen, eller för nyanlända karlar!

Jag skulle så gärna vilja jonglera med fyra motorsågar - bara så där!

Likes

Comments