Allmänt, Steg

Tja!


Den senaste veckan har dagarna inte varit så roliga, är mest att försöka göra det jag måste i skolan. Även kvällarna i veckan blev väldigt hektiska, tog på mig lite för mycket så att jag var tvungen att åka tidigt på möten fyra dagar. I måndags spelade vi dock spel i skolan, och det var rätt kul, även om jag var väldigt kass dock. Fast jag har ändå lärt mig att jag inte behöver vinna varje gång så, och eftersom vi inte hann spela färdigt så förlorade jag ju inte heller. Annars brukar det vara på kvällarna när jag är tillbaka igen som det kan vara lite roligt. Veckan som varit så har det varit väldigt mycket youtube-klipp. Normalt är det ju inget jag brukar kolla på. Dock så tycker ju vissa att jag måste kolla på sånt också. Skillnaden den här veckan har ändå varit att det inte bara varit klipp från en och samma kanal. Även om allt inte riktigt är min smak måste jag säga, så kan det ändå vara lite roande.

Jag känner ju att vissa saker verkar jag ha lämnat den här veckan, eller glömt någonstans. Den här veckan är nog nästan rekord i hur många som sagt att jag ser sur ut, och visst, jag har inte alltid varit på mitt bästa humör. Dock så har jag faktiskt inte varit sur på någon, utan jag har bara varit trött. Nackdelen med att ligga och kolla på roliga klipp är att det tenderar att dra ut på tiden, så att jag sover mindre och är tröttare på morgonen.

Roligaste är nog ändå när jag kom på hur det var när jag drack, ingen kunde tydligen försvinna iväg fort nog på morgonen eller när det var, så att jag kunde börja dricka. Jag förstår att det inte låter kul för någon annan. Men var jag hemma en helg, så höll jag på att bli tokig på att pappa aldrig åkte iväg så att jag kunde gå och handla och dricka ifred. Det känns så jävla fel att jag alls tänkte så för några månader sen. Det blev rätt mycket skratt när ämnet kom upp på ett möte, och jag är glad att jag kan skratta åt eländet idag. Jag tror att det ändå är bästa sättet, för nu inser jag hur korkad jag var då. Sen att vissa inte tycker att jag blivit så värst mycket klokare nu, ser jag bara som positivt. För då kan jag ju ändå utvecklas. Det är vägen framåt för mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Steg

Tja!


Det har varit full fart den senaste tiden, och kommer vara det resten av veckan. Det i sig är faktiskt ingen nackdel, jag vet vad jag ska göra fler av timmarna på dygnet, dock så blir det ju lite tid över till annat. Jag gillar ju att läsa, men det blir inte mycket tid över till sånt, för jag vet att ligger jag och läser på kvällen/natten är det stor risk att jag inte hinner sova någonting och då blir det väldigt jobbigt dagen efter. Ibland är det dock nödvändigt att ligga och läsa, för när jag inte kan somna och tankarna sätter igång så måste jag sysselsätta mig på något sätt. För det mesta är det inga problem att sova, men när jag har massa oro i kroppen så startar något i mig. Det är vid dom tillfällena som tankar på alkohol kan dyka upp, för det var ju för att somna och slippa tankar som jag drack. Fast skillnaden är att då hade jag dom tankarna varje kväll och det var alkoholen som skapade dom. Det var ju dock inget jag tänkte på då. Men min alkoholistiska sida vill ju att jag börjar dricka igen, och då måste min nyktra bromsa så att jag inte tar det där första hemska glaset. Jag behöver ju egentligen bara göra det som alla andra gör dagligen utan att riktigt tänka på det. Äta och sova. Första tecknet på att jag inte mår så bra är att jag börjar äta mindre, och sen påverkas allt vidare av det. Sover dåligt fast är trött för att jag inte får i mig någon näring. Sen syns det tydligen väldigt tydligt på mig när jag inte mår helt okej plus att jag blivit jävligt dålig på att ljuga. Det senare är egentligen ett mindre bekymmer, dock så orkar jag inte diskutera mitt mående med alla, utan bara med dom som jag vill ska veta det. Dock så är det väldigt jobbigt att göra bort sig totalt har jag märkt, innan har jag bara släppt det och druckit lite mer alkohol så har det blivit inkapslat någonstans i hjärna och inte kommit ut fören jag behövde en ny ursäkt att dricka. Dock så föredrar jag att försöka lösa situationen nykter, oavsett hur mycket det syns på mig.

Likes

Comments

Allmänt

Tja!


Det blev en sent inatt, så jag tänkte sova länge, det gick ju sådär. Klockan tolv ringde telefonen och tyvärr så var inte personen så lättlurad så jag fick somna om. Så var ju bara att gå upp och börja dagen, är ju egentligen bra, för annars vet jag att jag kommer fortsätta vända på dygnet, och på måndag kväll bör jag ta mig på möte istället för att sova. Jag håller på att skaffa mig lite nya projekt att göra, så mycket tid över kommer det inte att bli. Skolan måste jag sätta först, för det är inte så lång tid kvar och vissa ämnen vet jag att det kommer vara lite svårt att klara. Jag har ju dock allt jag behöver, men kan ju vara kul att klara av vissa kurser som jag ändå kämpat med ett tag.

Eftersom det är allhelgonahelgen så brukar jag besöka kyrkogården och tända ljus för dom som inte längre finns. Jag har ju ändå tur att det "bara" är Farfar och Morfar som är borta. Saknaden är ju stor, men tror att det kan vara lättare att bära när det inte är så många. Jag vet ju tyvärr hur jag hanterade bortgången av min Farfar, drack väldigt mycket den kvällen. Det var många omständigheter som gjorde att det tog mig hårt. Jag var precis på väg att åka till sjukhuset och hälsa på när min Far ringer och säger att det inte är nödvändigt. Det blev ju inte bättre av att jag visste att jag skulle vara ensam hela helgen. Så mina tankar idag går till Farfar.

Likes

Comments

Allmänt, Steg

Tja!


Det är ju egentligen synd att klaga på hur mitt liv är. Dock så kan jag säga att lov inte är någon höjdare för mig. För kommer totalt ur fas med det mesta. Det kan väl ha att göra att jag får lite väl mycket tid för mig själv att bestämma över. Visst är det skönt att kunna äta när jag vill och gå på vilka möten jag vill, utan att ta hänsyn till skolan. Men jag är så osäker på så mycket just nu, och det är förvirrande. Jag gissar att dom sista veckorna i skolan nu kommer gå fort som bara den, och de är väl en faktor som gör att jag blir extra nervös, för har ju saker att hinna med innan dess. Plus att jag inte är så bra på att byta miljö, jag blir väldigt fast på ett ställe när jag väl hamnat där. Men tiden här ser jag ändå bara som ett medel för att nå mina mål. Dock så blev det ju bättre än väntat på många sätt. De finns ju två saker jag kommer ta med mig härifrån som ändå gör att jag kommer se tillbaka med glädje på tiden här. Som dock nu känns lite väl lång. För det har ju givetvis varit många dåliga stunder också, och förhoppningsvis är det något jag kan använda för att bli starkare. Hoppas snart kunna få lite klarhet i hur framtiden kommer att se ut, för just nu vet jag ju inget alls om den. Det är väl en av dom sakerna som gör att det blir lite värre gissar jag. Jag tror det rör sig för mycket tankar på en och samma gång i skallen, för även på mötena har jag suttit och svamlat om många olika saker som inte hör ihop speciellt mycket. Får försöka bättra mig och ta en sak i taget.

De är dock bra när kompisars föräldrar kommer hit, för är ju rätt ofta man får något gott då, för alla passar på att handla lite till andra på huset. Denna fick jag testa idag, och den var riktigt god.

Likes

Comments

Tja!


Idag var första dagen jag verkligen gick upp ur sängen och gjorde något produktivt på morgonen. Nu är väl inte matte det roligaste som finns, men det är ändå att göra som är relativt enkelt och kräver lite. Lyckades släpa med en annan kompis också, fast han lessnade efter någon timme. Sen har jag mest drivit runt och inte gjort så mycket. Det var en vän som ringde och frågade om jag ville följa med på möte, och de tackar jag ju inte nej till. Alltid bra att få lite omväxling. Sen tyckte jag väl inte det var skitkul, men de kan vara för att jag är lite seg. Har suttit och försökt lösa en annan uppgift under dagen som jag fick under en väldigt intresant diskution igår. Det var väldigt kul att sitta och pyssla med. De var ju mer tidskrävande än jag först trodde dock, fast det löste sig tillslut. 

Imorgon blir det ju en sväng till Katrineholm som vanligt tänkte jag säga, för idag har jag ju inte varit där. Fast det är nog en av få dagar jag inte åkt dit minst en gång. Frysen gick sönder, eller dörren ramlade av, den gick ju att få dit den. Men idag fick vi en annan, det märkliga är att dom lyckades få in den innan jag vaknade och utan att jag vaknade. Vi lyckades orsaka lite översvämning här dock, när vi stängde av den och all is smälte. Men de är ändå vi som ska städa i veckan, och nu blir det iaf någon kvadratmeter mindre att torka. Kan vi säga. De är ju dock rätt fint här, för när vi är så få blir det inte stökigt på samma sätt. Kanske visar lite vilka som är duktiga på att ställa disk överallt. 

Likes

Comments

Steg
Tja!


Jag märker mer och mer att jag har lite dålig koll på omgivningen. Men det är väldigt jobbigt att se personer jag gjorde behandlingen med ha varit ute och använt igen. Men det har hänt några gånger nu under hösten, och det sätter ju genast igång tankarna på mig och mitt beroende. Varför ska jag vara en av de få som klarar mig? Eller om det är så att jag nästan bara märker dom som inte gjort det. Hursomhelst är det svårt, för vet aldrig vad jag ska säga. Idag blev jag nog inte igenkänd iaf, men vågade ju inte heller säga något till den jag såg igen. Idag märkte jag dock att jag var väldigt trött på mötet, just det är ju inte så ovanligt, men kanske är en av orsakerna till att jag inte märker saker. Sen är det på något sätt svårt för mig att leda mötena, för då är jag så inne i min lilla bubbla av det att jag inte hör mycket av vad som sägs. Fast jag snappar nog ändå upp saker omedvetet, och det är ju inte meningen att jag ska kunna upprepa allt som sägs ändå. För det som sägs ska ju stanna där, och det är ändå en av få regler som finns. Annars är det rätt fritt, vilket är tur för regler och sånt är ju inte riktigt min grej.

Jag lyckades ju ta mig hem till skolan även denna kväll, fast jag var ruskigt hungrig. Vilket väl är bra dock, för det här inte till vanligheterna. Fast nu måste jag och alla andra här äta väldigt mycket verkar det som, för vår ena frys har typ gått sönder. Den är kall men dörren ramlar bort när man öppnar, så det är lite pyssel med att få dit den igen. Får se hur många som kommer svära över det den närmaste tiden. Tyvärr så kan de ju vara lite svårt för skolan att skaka fram en ny frys, men det återstår att se. Det får vara ett projekt för morgondagen, när jag ska försöka få lite matte gjort också, får se hur det går.

Likes

Comments

Tja!


En tung dag är snart slut. Jag har slutat med nikotin idag och det har varit rätt jobbigt. Märker ju nu hur mycket det har påverkat mig tidigare. Jag har rökt riktigt mycket sen jag blev nykter, och jag fick jämt höra då att jag inte skulle försöka sluta med cigg. En sak i taget var det bästa. Men efter en stor spark i baken så inleder jag min 19:e månad som nykter OCH nikotinfri. Jag snusar också, eller kanske gjorde. Jag slutar med det också nu. Min dag har varit väldigt upp och ner, mina humörsvängningar har inte varit att leka med heller. Jag har inte riktigt kunnat hantera känslorna så bra, har kunnat hoppa mellan väldigt glad och väldigt förbannad på nån minut bara, och sen ledsen eller så. Väldigt ansträngande, dock så är det 24 timmar nu, och jag får göra som med alkoholen, att ta en dag taget. Det har ju bevisligen fungerat innan så jag kan inte se att det inte skulle fungera nu. Jag hoppas att jag kommer märka att jag mår bättre, för att lättare kunna motivera mig. Har gjort mig av med typ allt som med rökning och snusning att göra. Jag har dock en tändare kvar, det är ju fortfarande trevligt att kunna tända ljus faktiskt.

Hoppas att jag kan sova ordentligt inatt och att jag inte sover hela dagen imorgon, för jag vill inte vända på dygnet och jag vet att jag inte kan sova bort nikotinsuget. Så det är ju bättre att försöka hantera det istället, för då blir det förhoppningsvis lite mindre jobbigt nästa gång jag får kraftigt röksug. Det är skönt att jag inte är ensam om att sluta idag, för ensam är inte stark, det har jag lärt mig.

Likes

Comments

Steg
Tja!


Det är idag 18 månader sen jag drack senast, och det är ju faktiskt väldigt skönt måste jag ju säga. Det är skönt att vakna upp och minnas vad jag gjort och sagt och inte må dåligt. Det har ju inte varit någon enkel resa, det kan jag ju inte säga. Det räcker med att titta på senaste veckan i mitt mående. Jag har lyckats med alla olika mående som finns, och det har inte varit kul. Det jobbigaste är ju att vara arg eller ledsen, för då måste jag verkligen hålla tillbaka allt som bara väldigt spontant vill komma ut. Medans när jag mår bra så är det väl mer att jag kan glömma att jag har ett problem som jag måste ta hand om varje dag för att inte hamna där jag var för bara 18 månader sedan. Jag har ju inte det där suget efter alkohol jämt nu, och det är väldigt skönt. Jag har egentligen tänkt på vad jag ska skriva hela veckan, men det är mycket svårare än jag trodde. Det kändes ju omöjligt med 18 dagar förut så de är ju klart att jag kommit en bit på vägen. Jag har svårt att vara stolt över mig själv, och har även svårt att säga det på möten och sånt, för jag tycker det är som att skryta, kolla på mig, jag har klarat det så här länge. Dock så vet jag ju vad det betydde för mig när jag själv var ny där, den personen visade ju för mig ett lite mer realistiskt mål än 18 år tex som vissa andra har. Det är för att jag har en benägenhet att förminska mig själv, och jag vet ju att det inte leder till något bra. Jag är ju dock bara i början på mitt nya liv och har mycket att lära och kommer ju inte att bli perfekt, men jag måste vara stolt över det jag ändå åstadkommer.

En dag i taget gäller alltid!

Likes

Comments

Tja!


Jag vaknade senare idag än jag trodde jag skulle göra, och var väldigt hungrig. Det är ju något jag kan lösa väldigt enkelt, men gäller att orka ur sängen, och det är ju väldigt lockande att ligga kvar när jag ändå inte har speciellt mycket att göra. Dock så har jag inte somnat om, vilket jag ser som en seger just idag, för ska sluta med att hålla mig pigg på kemisk väg från idag. Det är ändå dags att försöka bli en lite bättre människa. Sen om det är en slump eller inte att de blev just idag är mindre viktigt, dock så om jag klarar det här bra kommer jag ju komma ihåg när det var. Alltid något för mig som är kass på att minnas datum annars. Jag har fortfarande inte helt koll på när mina föräldrar fyller år.

Det är en lite segt just nu, på många sätt, fast de är ju dock inte det minsta oväntat egentligen, men det är väl för att någonstans där i bakhuvudet finns det något som tycker att jag ska göra annorlunda och sånt. Jag måste försöka tränga bort det dock. För vet att det bara gör allt mycket värre. Dags att göra något annat än att försöka tänka känner jag.

Likes

Comments

Allmänt
Tja!


På kvällarna brukar det alltid dyka upp mycket funderingar i min skalle. Även en kväll som denna, när mina ögon lever sitt egna liv och inte vill vara öppna. Det har ju inte blivit några ändringar i mina planer, men däremot så har förutsättningarna ändrats lite. Jag vill ju börja plugga i vår, men nu så har de blivit lite omkastningar om vilka skolor som ska ha kursen i vår. Det är ju bara att gilla läget för min del, för det kan inte jag göra något åt. Som tur är så startar kursen fortfarande på mitt förstahandsval. Det kommer ju dock bli stora ändringar i mitt liv oavsett hur det blir.

Nu hoppas jag på en lugn söndag utan stora överraskningar, för känner att det kommer att bli tufft nog ändå. Fast med tanke på var jag är och att jag fick med mig massa ätbart hem så behöver jag inte gå utanför dörren på huset imorgon. Ska väl försöka städa rummet lite, även om det faktiskt är i riktigt bra ordning med tanke på att jag varit här en vecka. Dock så blir det ju alltid grusigt och det följer med löv och grejer in. Förhoppningsvis så kommer det se bättre ut i huset för övrigt när det är många som åker hem för lov. Fast det verkar som om vi är ovanligt många kvar, ännu ska väl tilläggas. Dock så har jag kommit fram till att det dags att klippa mig. Håret växer lite för fort tycker jag faktiskt, även om det inte märks lika mycket nu som när jag var helt rakad.

Imorgon är en stor dag, men får ändå vänta med att uppmärksamma den tills dagen är över, 24 timmar i taget.

Likes

Comments