Vi skrev på skolen,  ett kåseri, om 2016, og hvordan man var, om man var perfekt.

Jeg og en av mine nermeste, vi var skikkelig fornøyde, og hadde sommerfugler i magen når det skulle leses opp... men når jeg leser det nå, lurer jeg på... er det egentlig så bra som vi syntes det var..da?

2016

Hva får dagens unge til å være som de er? Jo nettopp- man må kunne følge trendene for å opprettholde det perfekte inntrykket. Og det er jo forståelig. Det ville jo vært krise om noen fant ut at det bildet av deg selv du la ut som fikk 200 likes på brukte du flere timer på å redigere for å se perfekt ut. Hvitere tenner, klarere øyne, og finere hud. Fordi hvem ville vel ikke brydd seg om de fant ut at tennene dine ikke er like hvite som på det bildet du la ut?

Og hva er vel galt med å spare opp alle ukepengene dine i flere måneder for å få tak i pelsjakka på Vic? Det er ingenting galt i det. Alle gjør det. Alle er perfekte. Fordi alle bruker flere timer om dagen for å opprettholde det perfekte inntrykket man vil at andre skal ha. Det første jeg så når jeg logget inn på Facebook i dag, var en 16 år gammel jente som stod å ga selfiekameraet et sexy blikk. Under bildet stod det en tekst som «Outside i’m smiling, but inside i’m dying». Da skjønte jeg jo meningen med bildet med en gang. Det som er viktig er å ha en dyp tekst under bildet ditt, det trenger absolutt ikke å ha noe med bildet å gjøre, det ville jo vært teit.

Eller kanskje gutter som legger ut bildet av magen sin der de strammer til hodet nesten sprekker, fordi det ser mere naturlig ut. Noe annet som gjør at en 14 år gammel jente blir helt perfekt, er den brune sminken de legger under kinnbeina for å skyggelegge ansiktet. Det man vil at folk skal tro, er at du har et slankt ansikt. Hvem vil vel ha bollekinn? Svaret er ingen. Derfor vil alle tro du har markerte kinnbein, om du legger en tykk bronzer stripe nedover kinnet fra øret til munnen. Det gjør alle jenter.

Jenter må se bra ut, de MÅ være tynne og perfekte. De må,ha bra rumpe, tynn og fin mage, og stor ræv. Ellers kan de jo ikke gå i bikini, eller vise deg i offentligheten. Jenter sender nudes, de blir schreenshota, og sendt vidre av andre gutter og jenter. Det er jo akkurat det son skal til for å bli "godkjent" blandt norske ungdommer.

Det jeg vil frem til, er at dagens ungdom må være perfekte. Det handler om utseende, og ha det beste av det beste. Og om du ikke klarer å ha det beste, må du gå for det nest beste. Og slik går det nedover. Hvis du ikke klarer å ha det beste av det beste, vil du bare være nest best. Og hvem vil vel det?


- Enora
  • 50 Lesere

Likes

Comments